spiton Napisano 17 Marca 2014 Autor Share Napisano 17 Marca 2014 Banny, stary spiton nie robi takich rzeczy tylko przez sentyment do koloru ,-)) Oryginalny kokpit B7A ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Marca 2014 Autor Share Napisano 17 Marca 2014 Coś tam jeszcze dorobiłem w kokpicie.Na podstawie modelu Hasy w 48 ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 i dobrze to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Marca 2014 Autor Share Napisano 18 Marca 2014 Dzięki slamacek, za dotrzymanie towarzystwa . A ja sobie dalej dłubie w wolnym tempie Zastanawiam się czy robić komorę bombową. Za jest przyjemność jej robienia, przeciw fakt, ze model z zamkniętą komora może pozować do zdjęć pokazujących go w fazie lądowania. A z otwarta nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 ale szybowiec to to nie był :-) więc skoro Grace miała komorę to powinieneś sie pomęczyć bo masz ku temu predyspozycje. poza tym zawsze można robić fotki z ewentualnego podejścia do ataku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Marca 2014 Autor Share Napisano 18 Marca 2014 Nie będzie to męka. Mam już koncepcje jak ja zrobić. Lubie takie grzebanie ,-)) To jest właśnie fajne. Może tylko trochę mnie martwi, że finał się oddala. A ja bym już chciał drapać odpryski ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Ee Panie Spitonie Pan lubisz klapy, polubisz Pan i komory ;) Fajnie idzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Marca 2014 Autor Share Napisano 18 Marca 2014 Klapy to lotniczy romantyzm. A komora bombowa...To syf. Satanizm prawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Kompresora dostał, a? To czemu maluje pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Marca 2014 Autor Share Napisano 18 Marca 2014 Dostał, dostał ,-)) Pędzlem maluje, bo na razie używam tylko tego bajernego kolorku japońskiego. Seledynek-srebrzanka. A ten zajzajer, jest na takim rozpuszczalniku, ze rozcieńczalniki jakie posiadam tego zajzajeru nie rozpuszczają, i się boje, że mi się Aero zalepi na śmierć ,-)))Wiec jadę pędzlem ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Marca 2014 Autor Share Napisano 19 Marca 2014 Dzięki Panowie za komentarze. No cóż. W takim razie melduje, że komorę bombową zacząłem robić i jutro wrzucę foty. Robota jest bardzo przyjemna, jak każde lepienie ze ślicznych białych płytek polistyrenu ,-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 Poczarowałem trochę przy komorze bombowej ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 co ty pijasz?! komora zacna panie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 komora zacna zaiste... zawartość kubka ciekawa śledzim dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 E tam, pewnie tak go praca nad komorą bombonową wciągnęła, że zapomniał o żurku. Po tygodniu takie rzeczy wyglądają jak samodzielny byt z Dagobah Bardzo fajna Gracja, śledzę z uwagą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 komora zacna zaiste...zawartość kubka ciekawa śledzim dalej... To 72 nie 48. To coś to taki kieliszek na jajka. Nie pijam z niego ,-)))) Kiedyś w nim wasze mieszałem ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Komora wygląda fajnie, czekam na dalsze postęp prac. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: AJ-37 Viggen - Heller 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 Dalszy postęp prac : Bomba jest pomalowana wstępnie. Sama komora to jeszcze nie wiem. Może mi przyjdzie pomysł, na jakieś tłuste plamy ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Fajnie styrana ta bomba, ale czy akurat ona nie powinna być jak nowa? W końcu to bomba, ona nie jest to przetaczania z konta w kont, tylko z fabryki na lotnisko i potem w górę i na koniec na dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 Solo, bomby są na ogół strasznie uwalane. Bo leżą długo w polowych składach i nikt ich nie myje w odróżnieniu od samolotów ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Ale ta Twoja taka powycierana, jakby ze sto lat miała. Co innego zabrudzenia i poobcierania na krawędziach lotek, a co innego takie straszne styranie. Tak to widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 22 Marca 2014 Autor Share Napisano 22 Marca 2014 Spiton ubrudziłby nawet Papa Mobile. ;-) amen mój dobrodzieju !! wybrudziłem jeszcze trochę ta bombę i komorę komorę chyba trochę "wyczyszczę" ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Marca 2014 Autor Share Napisano 23 Marca 2014 Trochę komorę wyczyściłem ,-)) I zacząłem dłubać przy klapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Że komora brudna to rozumiem, ale bomba? Wygląda, jakby ją po 50 latach z dna morza podnieśli ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 może nie ten region,nie ten samolot ale zasadność wygladu bomby może być podobna. W książce "Focke-Wulf FW-190 Asy frontu zachodniego" jest większe zdjęcie całości. http://waralbum.ru/46976/ podejrzewam,że pod koniec wojny na Pacyfiku uzbrajanie i magazynowanie bomb mogło być podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi