sianko Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 (edited) Witam Przedstawiam Wam model żywiczny niemieckiego średniego bombowca z okresu WWI. Zestaw liczył ponad 200 części i obawiam się że wszystkich nie powklejałem ,ponieważ ciężko się było połapać z instrukcji gdzie co ma być. Głównie korzystałem z jako takiej dokumentacji zdjęciowej (internet). W modelu największym wyzwaniem było obklejenje lozegną kadłuba, ale jakoś sobie z tym poradziłem. No to tyle Edited December 11, 2017 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 Model niezwykłej urody, choć samolot przypomina ropuchę ,-)) Piękny detal. Mam jednak wrażenie, że model oblepiony lasagne, stracił to co definiowało Twój styl. Czyli zupełnie unikatowa modelarską poezje. Którą wszyscy uwielbiamy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wachmistrz Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 Bombowa lozenga, pierwszy raz widzę na modelu. Choroszy dał kalki w zestawie, czy trzeba było brać z rynku? Można mu zajrzeć pod brzuch? Podoba się bardzo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 Model piękny, gratulacje. Jedne zdjęcia z prawidłową głębią ostrości, inne z bardzo ograniczoną. To pewien minus galerii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krosto Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 Ewidentnie latająca ropucha Piękny nawet oklejony. I przebrnąłeś przez montaż górnego płata..zadanie nieliche w tym modelu.. Gratuluje K Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer4 Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 Jak zwykle klasa światowa i jak zwykle będę wracał do tej galerii wiele razy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xmald Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 Jest świetnyyy!!! Rewelacja - bardzo podoba mi się sposób pocieniowania Lozengi! Jak osiągnąłeś taki fajny efekt? Wygląda na zdecydowanie większą skalę. Nie no dla mnie miodzio! Jak ja lubię te samoloty piękne inaczej! Na model AEG G.IV w skali 1/48 poluję od dawna... Na razie bezskutecznie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sianko Posted March 10, 2014 Author Share Posted March 10, 2014 Dzięki Panowie Jest świetnyyy!!!Rewelacja - bardzo podoba mi się sposób pocieniowania Lozengi! Jak osiągnąłeś taki fajny efekt? Wygląda na zdecydowanie większą skalę. Nie no dla mnie miodzio! Jak ja lubię te samoloty piękne inaczej! Na model AEG G.IV w skali 1/48 poluję od dawna... Na razie bezskutecznie... Cieniowanie zrobiłem "cieniami" tamiyi, poprostu delikatnie pocierając dołączonym pędzelkiem gąbkowym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 Bardzo ładny. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: AJ-37 Viggen - Heller 1/72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadzi Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 robi wrazenie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIO BY NAITT Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 No niezły - rozumiem że to taki trening przed Staakenem PZDR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sianko Posted March 11, 2014 Author Share Posted March 11, 2014 No niezły - rozumiem że to taki trening przed Staakenem PZDR W Stakenie jest dużo więcej lozengi, a ja mam jej dość, prędzej połasiłbym się o Handley Paega z airfixu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol Posted March 12, 2014 Share Posted March 12, 2014 Bardzo ładny model, którego oglądanie to prawdziwa przyjemność. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts