zloty Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Wpasowując się w nadchodzącą modę na "700"setki postanowiłem dorzucić mój kolejny niszczyciel. Eskimos z okresu służby na północnych wodach naszego globu. Link do przydługiego warsztatuhttp://modelwork.pl/viewtopic.php?f=89&t=24077 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek@ Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Ładny Eskimosik....choć przyznam ,że na żywo ładniejszy,znacznie.Ogólnie podoba się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blacman Posted March 28, 2014 Share Posted March 28, 2014 Swietny model. Bardzo mi sie podoba. Rewelacyjna woda! Na fotach, szczegolnie na drugiej, wyglada jak prawdziwa. Gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
volsebix Posted March 28, 2014 Share Posted March 28, 2014 Nie no woda mnie rozwalila. Sam model rowniez , widac mnostwo pracy wlozonej w niego , ale wode to powinienes tutoriala zrobic ...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted March 28, 2014 Share Posted March 28, 2014 Tak. Woda genialna. Gratuluje udanego projektu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zloty Posted March 28, 2014 Author Share Posted March 28, 2014 Cieszę się że się wam podoba Hmmm chyba następnym projektem będzie sam ocean albo jakieś inne morze po tylu pozytywnych opiniach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rhayader Posted March 28, 2014 Share Posted March 28, 2014 Jakoś przeoczyłem ten warsztat, a było co oglądać. Model fajnie wyszedł ze świetną, jak koledzy wspominali, wodą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotter Posted March 29, 2014 Share Posted March 29, 2014 No nie będę oryginalny. Okręt bardzo ładny ale to woda powala realizmem. Jedno ale, skoro dioramka to gdzie ludziki się pytam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zloty Posted March 29, 2014 Author Share Posted March 29, 2014 Jedno ale, skoro dioramka to gdzie ludziki się pytam? Pierwszy moj okręt Yukikaze nie dostał załogantów i tak już zostało...żona powiedziała ze jak będą ludziki to będzie passe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_GroverTV Posted March 29, 2014 Share Posted March 29, 2014 Zacnie. Bardzo fajne wykonanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted March 29, 2014 Share Posted March 29, 2014 Na jego widok pomyślałem, "O ku....." 1. Rewelacyjna woda. 2. Modela wygląda na 350 Gratulacje !!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forest Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 Woda na pierwszych dwóch zdjęciach mnie zabiła, nie mam nawet co marzyć o takim poziomie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zloty Posted May 19, 2014 Author Share Posted May 19, 2014 Woda na pierwszych dwóch zdjęciach mnie zabiła, nie mam nawet co marzyć o takim poziomie Forest,"moja" woda jest bardzo prosta do zrobienia. Robisz fale z gipsu czy jakiejkolwiek innej masy,malujesz prawie wszystkimi odcieniami zielonego niebieskiego i co ci tam przyjdzie do głowy i kładziesz na to wikol robisz zdjęcie pod odpowiednim kątem i wszyscy myślą że to fotomontaż Bo woda jest przezroczysta czyli u mnie wikol. Kolor to tło,czyli wszystko co co jest w wodzie:zielenie,brązy,lazury..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forest Posted May 19, 2014 Share Posted May 19, 2014 I że niby mam uwierzyć, że to z gipsu? A tak na poważnie, to poważnie tylko tyle? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zloty Posted May 20, 2014 Author Share Posted May 20, 2014 I że niby mam uwierzyć, że to z gipsu? A tak na poważnie, to poważnie tylko tyle? Myslę że gips dałby radę jeśli chodzi o kształtowanie fal Ja urzyłem geso,to taki malarski podkład pod obrazy.Jest ten specifik podobny do gipsu gładzi szpachlowej itp Zaczynasz od zakupu papieru akwarelowego.Papir ten ma różne fajne wzorki,niektore można bez obróbki gipsowej użyć do spokojnego morza.Robisz wielki fale podkładając co tam masz pod papier. Potem nakładasz geso dziubiesz falki targane wiatrem i malujesz..jeszcz wikol i finito. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts