zloty Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Wpasowując się w nadchodzącą modę na "700"setki postanowiłem dorzucić mój kolejny niszczyciel. Eskimos z okresu służby na północnych wodach naszego globu. Link do przydługiego warsztatuhttp://modelwork.pl/viewtopic.php?f=89&t=24077 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Ładny Eskimosik....choć przyznam ,że na żywo ładniejszy,znacznie.Ogólnie podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Swietny model. Bardzo mi sie podoba. Rewelacyjna woda! Na fotach, szczegolnie na drugiej, wyglada jak prawdziwa. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volsebix Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Nie no woda mnie rozwalila. Sam model rowniez , widac mnostwo pracy wlozonej w niego , ale wode to powinienes tutoriala zrobic ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Tak. Woda genialna. Gratuluje udanego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 28 Marca 2014 Autor Share Napisano 28 Marca 2014 Cieszę się że się wam podoba Hmmm chyba następnym projektem będzie sam ocean albo jakieś inne morze po tylu pozytywnych opiniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Jakoś przeoczyłem ten warsztat, a było co oglądać. Model fajnie wyszedł ze świetną, jak koledzy wspominali, wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 No nie będę oryginalny. Okręt bardzo ładny ale to woda powala realizmem. Jedno ale, skoro dioramka to gdzie ludziki się pytam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 29 Marca 2014 Autor Share Napisano 29 Marca 2014 Jedno ale, skoro dioramka to gdzie ludziki się pytam? Pierwszy moj okręt Yukikaze nie dostał załogantów i tak już zostało...żona powiedziała ze jak będą ludziki to będzie passe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 Zacnie. Bardzo fajne wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 Na jego widok pomyślałem, "O ku....." 1. Rewelacyjna woda. 2. Modela wygląda na 350 Gratulacje !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Woda na pierwszych dwóch zdjęciach mnie zabiła, nie mam nawet co marzyć o takim poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 19 Maja 2014 Autor Share Napisano 19 Maja 2014 Woda na pierwszych dwóch zdjęciach mnie zabiła, nie mam nawet co marzyć o takim poziomie Forest,"moja" woda jest bardzo prosta do zrobienia. Robisz fale z gipsu czy jakiejkolwiek innej masy,malujesz prawie wszystkimi odcieniami zielonego niebieskiego i co ci tam przyjdzie do głowy i kładziesz na to wikol robisz zdjęcie pod odpowiednim kątem i wszyscy myślą że to fotomontaż Bo woda jest przezroczysta czyli u mnie wikol. Kolor to tło,czyli wszystko co co jest w wodzie:zielenie,brązy,lazury..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 I że niby mam uwierzyć, że to z gipsu? A tak na poważnie, to poważnie tylko tyle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 20 Maja 2014 Autor Share Napisano 20 Maja 2014 I że niby mam uwierzyć, że to z gipsu? A tak na poważnie, to poważnie tylko tyle? Myslę że gips dałby radę jeśli chodzi o kształtowanie fal Ja urzyłem geso,to taki malarski podkład pod obrazy.Jest ten specifik podobny do gipsu gładzi szpachlowej itp Zaczynasz od zakupu papieru akwarelowego.Papir ten ma różne fajne wzorki,niektore można bez obróbki gipsowej użyć do spokojnego morza.Robisz wielki fale podkładając co tam masz pod papier. Potem nakładasz geso dziubiesz falki targane wiatrem i malujesz..jeszcz wikol i finito. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi