gizmo69 Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Witam, Koledzy, niestety mój lodówkowiec został w Polsce a potrzebuję kompresor. Czy kupić tutaj coś w stylu AS 186 czy lepiej składać lodówkowiec ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Ja bym się rozglądał na ebay. Czasem można trafić super sprzęt za śmieszne pieniądze. Tu masz na przykład aukcje sprzętu bardzo podobnego do mojego (z tą różnicą, że mój kompresor ma zbiornik 25 litrów) i tutaj zerknij - ale z tych dwóch to mimo wszystko bym polecał pierwszy model. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Ja mam taki http://www.ebay.co.uk/itm/COMPLETE-AIRBRUSH-KIT-WITH-AIR-BRUSH-COMPRESSOR-SPRAY-KIT-AIRBRUSH-PAINT-/221422427216?pt=UK_Crafts_DrawingSupplies_EH&hash=item338dce1c50 tylko byl jeden areograf w komplecie. Cichy jest wiec smialo w nocy mozna malowac. Jedyna wada jaka spostrzeglem to brak butli aczkolwiek wypierdek daje rade:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Też mam coś podobnego. Wrzuciłem sobie dodatkowy regulator ciśnienia, bo nie ma i daje ile fabryka dała. Niedawno złożyłem sobie z lodówki, ale odszedł w niebyt w obłoku dymie z kondensatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Sierpnia 2014 Witam Dzisiaj wieczorem wysyłam zaproszenie do spotkania online. Zapraszamy wszystkich chętnych! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Witam W zeszłą Niedzielę miałem okazję uczestniczyć w dosyć ciekawej wystawie - MAFVA Model Society Show która odbyła się w Damyns Hall Airfield. Impreza z modelarskiego punktu widzenia raczej niewielka, natomiast było dużo sprzętu wojskowego 1:1 wystawianego oraz pokazy lotnicze (DC3, Mustang etc) Pogoda dopisywała i atmosfera też - zapraszam do niewielkiej galerii... pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo69 Napisano 12 Sierpnia 2014 Share Napisano 12 Sierpnia 2014 Witam, Dziękuję koledzy za porady . Na razie zakupiłem coś takiego Badger Airbrush Compressor BA1100, zobaczymy czy da radę a w przyszłości będę składał poczciwego lodówkowca . I jeszcze jedno pytanie, jaki sklep internetowy polecacie, chodzi głównie o farby i chemię. Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 12 Sierpnia 2014 Share Napisano 12 Sierpnia 2014 Ja kupuje roznie generalnie spr ceny danego produktu w kilku sklepach. Najczesciej kupuje z ebaya, po chemie I drobiazgi do lokalnego sklepu chyba ze nie jest pilne to zamawiam online. Ponizej lista sklepow. Osobiscie kupowalem w themodeller I hannants I wem. wszystkie trzy jak najbardziej ok. https://www.google.co.uk/search?q=model+shop+online+uk&oq=model+shop++uk&gs_l=serp.3.1.0j0i7i30l9.48575.48575.0.53797.1.1.0.0.0.0.164.164.0j1.1.0....0...1c.1.51.serp..0.1.160.Oj3m4gwYD7M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 12 Sierpnia 2014 Super Moderator Share Napisano 12 Sierpnia 2014 Czołem Ja polecam emodels.co.uk kupuję co jakiś czas , szybko solidnie w miarę tanio Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Masz też Modelhobbies.co.uk i modelsforsale.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 29 Sierpnia 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Witam! Przypominam, że w najbliższą niedzielę 31.sierpnia organizuje nasze cykliczne spotkanie modelarskie. Wszyscy chętni - proszę zarezerwować około max 1-2h. Startujemy o godzinie 10pm. Osoby, które jeszcze się z nami nie łączyły w video-konferencji uprzejmie proszę o wysyłanie wiadomości PW z informacjami dot maila, na który macie ustawiony google hangout, tel kom oraz imienia i koniecznie nickname z forum (zawsze wysyłam sms-a z powiadomieniem przed spotkaniem). Całe info jak się łączyć - w pierwszym poście tego wątku. zapraszam serdecznie Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojt1 Napisano 29 Sierpnia 2014 Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Hej brac modelarska. Wiem ze zielona wyspa tez nalezy do Wysp Brytyjskich a nie widze na Waszej mapie nikogo ode mnie to poprosze o zapodanie mej lokalizacji,jesli jest to mozliwe.Pozdro. wojt1 Castledermot,co.Kildare,Ireland. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Sierpnia 2014 Share Napisano 30 Sierpnia 2014 Ty byś się z tej wyspy na Telford urwał chociaż. Sorry koledzy, ale w tę niedzielę nie dam rady. Cały dzień w robocie i w poni3dzialek na 6 rano z powrotem. Chyba o 9 będę już spał tak jak młody, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 30 Sierpnia 2014 Super Moderator Share Napisano 30 Sierpnia 2014 Czołem No powiedzmy bazylms że masz dyspense wiemy jak jest mało casu kruca bomba mało casu... ;) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 30 Sierpnia 2014 Share Napisano 30 Sierpnia 2014 A zrobta kiedy spotkanie w srode, co? Zebym i moja wredna morde mogl pokazac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 31 Sierpnia 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Panowie, mam małą awarię w domu i nie dam rady dziś być. Może spróbujemy środę wieczorem? Jeśli nie - to przyszła Niedziela. pozdrawiam i przepraszam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Września 2014 Share Napisano 4 Września 2014 Na chwilę obecną zanosi się ze będę na wystawie Sutton Coldfield 14 września. Jedzie ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 4 Września 2014 Share Napisano 4 Września 2014 Ja powinienem wpaść, mógłbyś podać jakiś dokładniejszy adres czy może to będzie tam gdzie co roku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Września 2014 Share Napisano 4 Września 2014 Adres zmienili, będzie gdzie indziej. Tutaj masz namiar http://ipmsuk.co.uk/events.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 Witam szanownych kolegow. Mam do was pytanie czy bylibyscie zainteresowani znaczkami na agrafce z logo modelwork ew polska grupa modelarska w uk lub oba loga razem. Tak abysmy byli rozpoznawalni na wystawach. Z racji tego co robie zawodowo jednym z moich klientow jest firma ktora wytwarza takie bajery. Bede u nich w nastp tyg wiec moge podpytac jak sie to ma do ceny I ilosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 13 Września 2014 Super Moderator Share Napisano 13 Września 2014 Czołem W sumie fajny pomysł- myślę że jako PGM uk można coś pomyśleć , zorientuj się w cenie i ilości i będziemy w kontakcie . Pozdrowienia jeszcze z UK ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Witam dziś byłem na wystawie w Sutton Cofield. Impreza bardzo udana w nowym miejscu niż w poprzednich latach. Dużo osób prezentowało swoje prace były chyba wszystkie skale od pancerki w 1:35 po okręty w 1:700 i oczywiście samaloty i śmigłowce. Istniała możliwość zakupu chemii modelarskiej jak i samych zestawów czasami w bardzo promocyjnych cenach. Mi samemu udało się kupić 8 modeli współczesnej pancerki za jedyne 30£, a niektórch z nich już nie można znaleźć na rynku. Ogólnie super spędzona niedziela i że tak powiem ...baterie naładowane.. A oto fotki: pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 14 Września 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 14 Września 2014 Świetne sprawozdanie! Też chciałem być, ale niestety mi się nie udało! Panowie - dziś troszkę bez zapowiedzi ale będziemy mieli video konferencję - jak zawsze będę wysyłał zaproszenia mailem. Do zobaczenia i usłyszenia o 10pm. Dziś będziemy poruszali temat Telford!!! pozdrawiam serdecznie Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Szkoda ze się nie trafiliśmy. Na pierwszej fotce te drugowojenne to moje - Chester model klub. Było tek kilka na stoliku Warrington. Ja kupiłem dwa Sherman Tasca po £35 za sztukę. Normalnie lecą po £50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Kurcze jak na zlosc czekalem dzis I nie wypalilo spotkanie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi