Moloszek28 Napisano 19 Czerwca 2014 Share Napisano 19 Czerwca 2014 Blachy przegrzane na maxa, a napisy jak nowe. Musisz to zmienić, nieciekawie wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Czerwca 2014 Share Napisano 19 Czerwca 2014 Ale przynajmniej widać, że przegrzane, czy wręcz przypalone !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloszek28 Napisano 20 Czerwca 2014 Share Napisano 20 Czerwca 2014 Działasz coś? Chyba nie roztrzaskałeś modelu na ścianie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2014 Łoszuję jak opętany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2014 Skończyłem washa w liniach podziału, położyłem matowy lakier i teraz chcę zrobić tak troszkę/mocniej zabrudzony spód, bo te maszyny był dość brudne w tych okolicach. Eksperymentalnie na jednym skrzydle położyłem wykałaczką odrobinki farby olejnej, nierozcieńczonej. To wszystko zgodnie z osią symetrii kadłuba zacząłem ścierać minimalnie zwilżoną white spiritem gąbeczką. Wydaje mi się, że na tym poprzestanę, dodam ewentualnie kilka mocniejszych zacieków w paru miejscach na skrzydle. Ciekaw jestem Waszej opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2014 Dziś z premedytacją niczego nie robiłem, jeśli nie liczyć dodatkowej kalkomanii na bombie atomowej. A dla wszystkich stęsknionych - świeże zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloszek28 Napisano 21 Czerwca 2014 Share Napisano 21 Czerwca 2014 Pięknie to wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 21 Czerwca 2014 Share Napisano 21 Czerwca 2014 A jak się udało wyprowadzić krawędzie osłona kabiny/kadłub? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2014 Ciężkom, morderczom pracom i heroicznom postawom obywatelskom. A co myślałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 21 Czerwca 2014 Share Napisano 21 Czerwca 2014 C[...]A co myślałeś? Myślałem... o jakimś fotosie jak to wyszło, czy coś. Ale jak się wstydzisz, to nie nalegam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2014 Aaaa, myślałem że pytasz jak udało mi się to zrobić, że wyszło jak wyszło. Cóż - wyszło moim zdaniem nie najlepiej, ale to głównie z lenistwa: po prostu nie chciało mi się nad ta owiewką pracować dłużej. Wyszło tak (w realu wygląda niestety gorzej): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 Aaaa, myślałem że pytasz jak udało mi się to zrobić, że wyszło jak wyszło.Cóż - wyszło moim zdaniem nie najlepiej, ale to głównie z lenistwa: po prostu nie chciało mi się nad ta owiewką pracować dłużej. Wyszło tak (w realu wygląda niestety gorzej): Ta dziura między wiatrochronem i owiewką wygląda bardzo nie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2014 Bolesna prawda, ale prawda. Na szczęście słabo ją widać w rzeczywistości (tylko pod kątem), no i teraz to już wiele z nią nie mogę zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloszek28 Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 Przyjmijmy więc, że jest niedomknięta Źródło: http://www.fabulousrocketeers.com/Photo_F100_3.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 Bolesna prawda, ale prawda.Na szczęście słabo ją widać w rzeczywistości (tylko pod kątem), no i teraz to już wiele z nią nie mogę zrobić. Oby było tak, jak napisałeś, bo inaczej szkoda Twojej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 Możesz spróbować uzupełnić szparę Clear Fixem. Jest dość gęsty więc nie powinien ścieknąć do wewnątrz i będziesz mógł zamalować bez problemu spoinę i wewnętrznym i zewnętrznym kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2014 Racja, spróbuję w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 Moloszek wyjaśnił kwestię owej szpary, nie zawracaj sobie głowy nią. Z clearfixem bym sobie dał na wstrzymanie, lubi się zapadać. Jak już się uprzesz to lepiej delikatnie to uzupełnić poxipolem, albo jakąś inną gęstrzą masą, która nie zrobi Ci numeru typu skurczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2014 Szparę zlikwidowałem. Chyba to definitywny koniec brudzenia samolotu. Dodałem troszkę smug i zacieków, tradycyjnie już wyszedł mi model brudniejszy niż chciałem. Po raz pierwszy użyłem też suchych pasteli (zacieki), nanosząc je pędzelkiem, a potem rozcierając alkoholem. No nie wyszło to najlepiej, nie panuję nad tym medium jeszcze, w pewnym momencie zacieki po prostu przestały się ścierać i wycieranie alkoholem nic nie pomagało, więc zostawiłem tak jak jest. Tak więc najfajniejsze teraz przede mną: finałowy montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Czerwca 2014 Share Napisano 23 Czerwca 2014 Góra genialna. Najlepszy twój model !!!! Dół też znakomity !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2014 Dzięki Spiton, trochę mi poprawiłeś humor, bo coraz bardziej byłem podłamany tym jak mi ten model wychodzi. O, a tak wygląda pełna bryła maszyny, ze statecznikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2014 The End. Dał mi ten model w kość, oj dał. Prawie trzy miesiące pracy po kilka godzin dziennie. Ale wyszedł fajny. Jutro postaram się zrobić ładną galerię w światle dziennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloszek28 Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Co on taki zdeformowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2014 Ciekawe, co? Sam nie wiem, to chyba tak na zdjęciu wyszedł, no bo raczej nie byłbym w stanie przesunąć ogona względem osi symetrii kadłuba, skoro to jeden odlew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Tu nie chodzi o sam statecznik. Wlot powietrza jest jakby przechylony, rurka pitota(?) też jakby w całkiem inną stronę zwrócona no i wiatrochron jakoś tak krzywo. Ale pewni będziemy dopiero po obejrzeniu pełnej galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi