DarkWing Napisano 8 Maja 2014 Share Napisano 8 Maja 2014 Prezentuję galerię zdjęć ukończonego modelu czołgu Ranault FT i jeszcze kilka zbliżeń... Na pewno można było wiele rzeczy zrobić inaczej lub lepiej - ja starałem się najbardziej jak umiałem. Model chciałem wykonać tylko z tego co było oryginalnie w pudełku + malowanie. Dlatego nie pokusiłem się na wykonanie własnoręcznie chociażby sprężyn - mimo niewątpliwie lepszego efektu. Popełniłem również ŚWIADOMIE błąd w oznaczeniu. Napis na wieży pochodzi z innego malowania - z polskiego czołgu. Spodobał mi się jednak bardzo i chciałem, żeby tu był, a nie chciałem zmieniać schematu malowania. Ot taki kaprys - ma się podobać mi. Proszę więc o ocenę wykonanej pracy z uwzględnieniem powyższego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 8 Maja 2014 Share Napisano 8 Maja 2014 Kawał dobrej roboty. Model imponująco wykonany, aż się prosi o adekwatną podstawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 8 Maja 2014 Share Napisano 8 Maja 2014 Piękny,świetne foty,piękne detale..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Maja 2014 Share Napisano 8 Maja 2014 Śledziłem warsztat i bardzo mi się podobało jak go prowadziłeś. Model podoba mi się bardzo, bardzo ładne wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 9 Maja 2014 Share Napisano 9 Maja 2014 Bardzo ładny model, potrzebuje zdecydowanie podstawki a warsztat był genialny , proszę o więcej Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 9 Maja 2014 Share Napisano 9 Maja 2014 Śledziłem z wielkim podziwem warsztat, a efekt końcowy zapiera dech kapitalny model, wielkie gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 9 Maja 2014 Super Moderator Share Napisano 9 Maja 2014 Bardzo ładnie wyszedł (pisałem nie raz w wątku warsztatowym). Jedynie co mi się nie podoba to zdjęcia jakie zrobiłeś... i nie chodzi tutaj o perspektywę czy kadrowanie... użyłeś bardzo dziwnego tła (które w mojej opinii totalnie przygniata ten piękny model) dodatkowo albo robiłeś fotki z lampą błyskową albo światło było ostre i bardzo kierunkowe. Zaburza mi to napawanie się fakturą elementów i odbiorem całości (na modelu jest bardzo dużo błyszczenia i przepaleń kolorystycznych). Warsztat był sfotografowany na prawdę świetnie, galeria w mojej opinii już nie bardzo ;-) Niemniej, praca na prawdę super i fajnie, że nie trzymasz się poprawności historycznej za wszelką cenę - kreatywność ponad wszystko! pozdrawiam serdecznie Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Maja 2014 Share Napisano 9 Maja 2014 Model super, zdjęcia super extra, trzonki od narzędzi-porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 9 Maja 2014 Share Napisano 9 Maja 2014 rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 9 Maja 2014 Share Napisano 9 Maja 2014 Ładny ft. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 9 Maja 2014 Share Napisano 9 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Opaaaad szczczennnyyyy. Pogratulować wykonania..aż zazdrość bierze ,że człek tak nie umieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Super Po prostu niesamowite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 11 Maja 2014 Autor Share Napisano 11 Maja 2014 Na wstępie bardzo dziękuję za opinie i komentarze. Najbardziej cieszy mnie to, że model został ogólnie dobrze przyjęty i się Wam podoba. Bardzo ładnie wyszedł (pisałem nie raz w wątku warsztatowym). Jedynie co mi się nie podoba to zdjęcia jakie zrobiłeś... i nie chodzi tutaj o perspektywę czy kadrowanie... użyłeś bardzo dziwnego tła (które w mojej opinii totalnie przygniata ten piękny model) dodatkowo albo robiłeś fotki z lampą błyskową albo światło było ostre i bardzo kierunkowe. Zaburza mi to napawanie się fakturą elementów i odbiorem całości (na modelu jest bardzo dużo błyszczenia i przepaleń kolorystycznych). Warsztat był sfotografowany na prawdę świetnie, galeria w mojej opinii już nie bardzo ;-) Niemniej, praca na prawdę super i fajnie, że nie trzymasz się poprawności historycznej za wszelką cenę - kreatywność ponad wszystko! pozdrawiam serdecznie Christian Niestety muszę Koledze przyznać rację - nie wszystkie zdjęcia wyszły tak jakbym tego sobie życzył. Pierwsze zdjęcia robiłem w ostrym świetle słonecznym ale za późno zorientowałem się, że aparat miał ustawiony inny balans bieli. Dlatego prawie wszystkie poszły do śmieci. Niestety zostały 2 czy 3 ujęcia których już nie pstryknąłem od nowa i one znalazły się w galerii. Tło również nie spełniło oczekiwanych efektów. Tak jak zawsze się w miarę sprawdzało, tak teraz jakby przeszkadza. Być może dlatego, że model jest dość kolorowy. Jeśli kiedyś czołg dorobi się podstawki, obiecuję poprawić się z nową galerią. Model super, zdjęcia super extra, trzonki od narzędzi-porażka. Też prawda. Z "daleka" jak się ogląda normalnie model jest w miarę OK. Niestety obiektyw aparatu jest bezlitosny Posiedziałem troszkę w znanym programie i przeniosłem model do czasów kiedy technikolor nie był jeszcze znany. Chciałem zrobić fotografię znalezioną w na strychu w kufrze pradziadka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Mogłeś poszaleć jeszcze na tej skali ale zły nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Świetna praca, super prowadzony warsztat . Fotka Admina w pełni zasłużona . Gratulacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi