Skocz do zawartości

Renault FT - TAKOM - 1:16

DarkWing

Rekomendowane odpowiedzi

Prezentuję galerię zdjęć ukończonego modelu czołgu Ranault FT

_1MG_3844_zps043e54b6.jpg

_MG_3822_zps5514ea9e.jpg

_MG_3823_zps94876ce7.jpg

_MG_3825_zps0bf1768b.jpg

_MG_3828_zps0ddf08c1.jpg

_MG_3829_zps235c636e.jpg

_MG_3831_zps78238146.jpg

_MG_3832_zps025b3fe2.jpg

_MG_3833_zps768fc3f8.jpg

_MG_3834_zpsb3c24875.jpg

_1MG_3830_zps094a57de.jpg

_1MG_3836_zps5cfcb655.jpg

_1MG_3837_zps4f2c0efc.jpg

_1MG_3838_zpsd4aae5c0.jpg

_1MG_3843_zps006a54eb.jpg

i jeszcze kilka zbliżeń...

_MG_3839_zps800adb76.jpg

_MG_3840_zpsf8649df8.jpg

_MG_3841_zps1bac1ff5.jpg

_MG_3842_zps218b1ca9.jpg

Na pewno można było wiele rzeczy zrobić inaczej lub lepiej - ja starałem się najbardziej jak umiałem. Model chciałem wykonać tylko z tego co było oryginalnie w pudełku + malowanie. Dlatego nie pokusiłem się na wykonanie własnoręcznie chociażby sprężyn - mimo niewątpliwie lepszego efektu. Popełniłem również ŚWIADOMIE błąd w oznaczeniu. Napis na wieży pochodzi z innego malowania - z polskiego czołgu. Spodobał mi się jednak bardzo i chciałem, żeby tu był, a nie chciałem zmieniać schematu malowania. Ot taki kaprys - ma się podobać mi.

Proszę więc o ocenę wykonanej pracy z uwzględnieniem powyższego

• Super Moderator

Bardzo ładnie wyszedł (pisałem nie raz w wątku warsztatowym). Jedynie co mi się nie podoba to zdjęcia jakie zrobiłeś... i nie chodzi tutaj o perspektywę czy kadrowanie... użyłeś bardzo dziwnego tła (które w mojej opinii totalnie przygniata ten piękny model) dodatkowo albo robiłeś fotki z lampą błyskową albo światło było ostre i bardzo kierunkowe. Zaburza mi to napawanie się fakturą elementów i odbiorem całości (na modelu jest bardzo dużo błyszczenia i przepaleń kolorystycznych). Warsztat był sfotografowany na prawdę świetnie, galeria w mojej opinii już nie bardzo ;-) Niemniej, praca na prawdę super i fajnie, że nie trzymasz się poprawności historycznej za wszelką cenę - kreatywność ponad wszystko!

pozdrawiam serdecznie

Christian

Na wstępie bardzo dziękuję za opinie i komentarze. Najbardziej cieszy mnie to, że model został ogólnie dobrze przyjęty i się Wam podoba.

Bardzo ładnie wyszedł (pisałem nie raz w wątku warsztatowym). Jedynie co mi się nie podoba to zdjęcia jakie zrobiłeś... i nie chodzi tutaj o perspektywę czy kadrowanie... użyłeś bardzo dziwnego tła (które w mojej opinii totalnie przygniata ten piękny model) dodatkowo albo robiłeś fotki z lampą błyskową albo światło było ostre i bardzo kierunkowe. Zaburza mi to napawanie się fakturą elementów i odbiorem całości (na modelu jest bardzo dużo błyszczenia i przepaleń kolorystycznych). Warsztat był sfotografowany na prawdę świetnie, galeria w mojej opinii już nie bardzo ;-) Niemniej, praca na prawdę super i fajnie, że nie trzymasz się poprawności historycznej za wszelką cenę - kreatywność ponad wszystko!

pozdrawiam serdecznie

Christian

Niestety muszę Koledze przyznać rację - nie wszystkie zdjęcia wyszły tak jakbym tego sobie życzył. Pierwsze zdjęcia robiłem w ostrym świetle słonecznym ale za późno zorientowałem się, że aparat miał ustawiony inny balans bieli. Dlatego prawie wszystkie poszły do śmieci. Niestety zostały 2 czy 3 ujęcia których już nie pstryknąłem od nowa i one znalazły się w galerii. Tło również nie spełniło oczekiwanych efektów. Tak jak zawsze się w miarę sprawdzało, tak teraz jakby przeszkadza. Być może dlatego, że model jest dość kolorowy. Jeśli kiedyś czołg dorobi się podstawki, obiecuję poprawić się z nową galerią.

Model super, zdjęcia super extra, trzonki od narzędzi-porażka.

Też prawda. Z "daleka" jak się ogląda normalnie model jest w miarę OK. Niestety obiektyw aparatu jest bezlitosny

Posiedziałem troszkę w znanym programie i przeniosłem model do czasów kiedy technikolor nie był jeszcze znany.

Chciałem zrobić fotografię znalezioną w na strychu w kufrze pradziadka...

rt_old_zps9cc4b078.jpg