adamkijak Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Witam Jako że M88A2 utknął w miejscu (materiały do budowy się skończyły i troszke motywacji zaczyna brakować), zabiore się za projekt który dojrzewał mi głowie już od jakiegoś czasu. Nie zamierzam odwzorowywać żadnej konkretnej maszyny, raczej drobny miks elementów które mi przypadły do gustu. Czyli będzie taki: W takim malowaniu: Jako zestaw, posłuży model Academy w skali 1:35: Nity z Archera, zamierzam się skupić na detalach zewnetrznych, środek bedzie podstawowy z pudła z drzwiami zamkniętymi. Dodam też lufy do minigunów od RB, tzw external gun mounts sam zrobie, razem z pojemnikami na amunicje, FLIR z przodu, płozy itd. Mam pomysł na to żeby go ustawić w pozycji jak będzie lądował, przymocowany do podstawki poprzez tylną goleń. Jak się zdecyduje na taki wariant to oczywiście będzie trzeba odpowiednio wzmocnić konstrukcje, może poprowadzić szpryche od koła wewnątrz kadłuba. Prawdopodobnie też użyje pilotów z innego zestawu - Academy OH-58D. Mały postęp dotychczas: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 fajny temat, z ciekawością będę śledził twoje postepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Super pomysł, bede na bierzaco i pilnie śledził, szczególnie ze Blackhawk w każdej wersji to super maszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Tylko mi się za bardzo nie rozleniw z tym M88A2, myślę że będzie na co patrzeć szczególnie że poprzednie są super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 18 Maja 2014 Autor Share Napisano 18 Maja 2014 Mały postęp: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 Usypiacz fajnie wyglada. Bede sie przygladal progresowi. Eduard wypuscil dwa sety z blaszkami dla tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 13 Lipca 2014 Autor Share Napisano 13 Lipca 2014 Wena powoli wraca, jako że nie zamierzam pokazywać wnętrza, to tak na szybko i minimalistycznie wszystko poskładałem. Wnęka na FLIR na nosie zrobiona: Zacząłem też dorabiać brakujące nity na ogonie i tylnej części kadłuba. Produkt firmy Archer. Co by tu powiedzieć, kalka i jako taką szybko się ją nakłada i przygotowuje. Na minus to długie elementy ciężko w lini ułożyc (na szczęście nity nie zawsze są dokładnie w lini. Jak za długo leży w wodzie to te żywicznie małe kuleczki odpadają od filmu kalki. Jak na razie to efekt mi się podoba, trzeba tylko się przyłożyć i w rytm wpaść: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 15 Lipca 2014 Autor Share Napisano 15 Lipca 2014 Pare fotek na zamowienie: I fotki produktu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Ciekawie to wygląda z tymi nitami. Dzięki za fotki Obserwuje bacznie twój warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 14 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2014 Witam Nitowania ciag dalszy, glowy nie dam ze jest w 100% zgodne z oryginalem, ale wydaje mi sie ze wystarczajaca blisko. Dokupilem zestaw Edka i troche zywicy do uzbrojenia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Sierpnia 2014 Share Napisano 15 Sierpnia 2014 Ciekawe jak te nity będą wyglądały po pomalowaniu. Może być ciekawie, skala odpowiednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 17 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2014 Czekajac na Edka, zacząłem skrobać zewnętrzne uchwyty na uzbrojenie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 17 Sierpnia 2014 Share Napisano 17 Sierpnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 28 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Edek dotarl, to popycham temat do przodu. Teraz widac ile detali brakuje w tym modelu. p.s. ciekawa zapowiedz z academy: http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234965389-135-sikorsky-mh-60s-knighthawk-new-variant-by-academy-testshot/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 9 Listopada 2014 Autor Share Napisano 9 Listopada 2014 Witam Czas popchnąć ten temat do przodu, płozy z przodu zrobione, pozostaje jedna z tyłu i FLIR z przodu i będzie gotowy do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Listopada 2014 Share Napisano 9 Listopada 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 9 Listopada 2014 Share Napisano 9 Listopada 2014 Zapowiada się świetnie Adamie, czekam z niecierpliwością jak się będzie prezentował w kolorkach Opłaciła się dłubanina przy nitach, na pewno efekt będzie bardzo realistyczny. Czekam na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 Balem sie ze watek umarl, a tu nowa aktualizacja. Nity wyszly super. Czekam na malowanie. Sledze z zainteresowaniem bo posiadam ten model i ciekawy jestem roznych koncepcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 Też jestem ciekaw jak to wszystko będzie wyglądać po malowaniu(mam na myśli efekt nitowania).......bo te nity BGA,które zacząłem robić w MI-17...narazie odpuściłem,bo za ciężko na moje nerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 Nity po malowaniu przynajmniej podkładem są ok, i w zasadzie polecane jest pomalowanie ich w miarę szybko samym podkładem bo lubią wysychać i łatwo je wtedy wykruszyć mimo położenia płynu do kalek. Ładnie się odznaczają nawet te całkiem małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 21 Listopada 2014 Autor Share Napisano 21 Listopada 2014 Hej. 10 godzin i dwie paczki blu tacka póżniej: Nie mam zbyt dużego doświadczenia z kamuflażem, więc ten model to poligon doświadczalny, ale już teraz widze że muszę zainwestować w dobry aerograf. Jakiś z małą dyszą żeby malować od ręki. Niektóre plamy wyszły spoko, niektóre nie. Poprawiłem co się dało. Nity widać super, tylko pare odeszło z taśmą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 21 Listopada 2014 Share Napisano 21 Listopada 2014 Rzeczywiście przy takich dosyć skomplikowanych powierzchniach i dosyć krętych plamach przydałoby się malowanie z ręki ale z tym aerografem to nie szalej bo ja maluje takim za 100zł i jestem zadowolony, wcześniej malowałem takim za 50zł ale zrezygnowałem z niego ze względu na boczny zbiorniczek który utrudniał malowanie i manewrowanie w zakamarkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 22 Listopada 2014 Share Napisano 22 Listopada 2014 Przepiekne kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 22 Listopada 2014 Autor Share Napisano 22 Listopada 2014 External gun mount i ammo can dodane: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 22 Listopada 2014 Share Napisano 22 Listopada 2014 Od razu lepiej się prezentuje z tymi minigunami kamuflaż wyszedł bardzo fajnie choć chyba wolę tą maszynę w jednobarwnym malowaniu. Oglądałem kiedyś film dokumentalny o bojowym ratownictwie w afganistanie gdzie ichniejsze Pave Hawki miały wymalowany z przodu kadłuba gustowny wąsik Czy będziesz mocno brudził model? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi