Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam w kolejnym warsztacie Mam plan aby ukazać model w locie jednak zobaczę co z tego wyjdzie. Na 100% coś tam będę poprawiał (oczywiście w miarę moich możliwości)

In-box:

P5180029.JPG

P5180030.JPG

Posted

pozwolę sobie usiąść w kąciku i pokibicować (może nie tylko), mój Łosiek leży w "poczekalni" i czeka na swoją kolej.

Powodzenia...Sławek

Posted

Jak narazie mało się dzieje ,ale jakiś postęp jest Jeden z silników praktycznie nie miał odwzrowanej faktury więc postanowiłem go wyciąć i zastąpić silnikiem z P.11 JMK. Wygrzebałem też załogę (3x airfix 1x academy)

P5210028.JPG

P5210029.JPG

P5210030.JPG

P5210031.JPG

Posted
Jak narazie mało się dzieje ,ale jakiś postęp jest Jeden z silników praktycznie nie miał odwzrowanej faktury więc postanowiłem go wyciąć i zastąpić silnikiem z P.11 JMK.

A drugi będzie zestawowy?

Ten vacu motorek wygląda słabo, zupełnie niepodobny do oryginalnego, nie widzę korzyści z takiej niesymetrycznej zamiany.

Posted

Tablica przyrządów wygląda raczej jak dyskoteka.

Proponuję wszystkie kolory zegarów zamienić na kolor biały a następnie dociętą wykałaczką zakroplić mniejsze czarne koła. Wyjdzie mała biała obwódka zegara. W czarnym wnętrzu można wydrapać igłą różne wzorki.

Pomysł do zastosowania raczej farbami olejnymi.

Posted

Wszystko jest ok, w naszych konstrukcjach lotniczych taka właśnie kolorowa mozaika to norma. Co prawda to P-11c ale daje pojęcie o kolorystyce tablic

pict0455_p_11.jpg

Na tym zdjęciu choć czarno-białe widać różnice w kolorystyce tarcz zegarów Łosia

pzl37-6.jpg

Posted

Pamiętaj, żeby zlikwidować te wystające listwy na grzbiecie skrzydeł (tuż przy silnikach). W prawdziwych Łosiach ich nie było.

Posted

Fotki pokazują, że raczej nie uzyskasz w miarę równych ramek - albo maskuj od nowa, albo maluj na raty (np. najpierw "poziomy", potem "piony"), albo zastanów się nad wykonaniem ramek z pasków kalkomanii.

Posted

już ? chyba nie skorzystałeś z rad? gdzie się spieszysz ?