kabatmix Posted May 18, 2014 Share Posted May 18, 2014 Witam w kolejnym warsztacie Mam plan aby ukazać model w locie jednak zobaczę co z tego wyjdzie. Na 100% coś tam będę poprawiał (oczywiście w miarę moich możliwości) In-box: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawek_26869 Posted May 18, 2014 Share Posted May 18, 2014 pozwolę sobie usiąść w kąciku i pokibicować (może nie tylko), mój Łosiek leży w "poczekalni" i czeka na swoją kolej. Powodzenia...Sławek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabatmix Posted May 21, 2014 Author Share Posted May 21, 2014 Jak narazie mało się dzieje ,ale jakiś postęp jest Jeden z silników praktycznie nie miał odwzrowanej faktury więc postanowiłem go wyciąć i zastąpić silnikiem z P.11 JMK. Wygrzebałem też załogę (3x airfix 1x academy) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polski_Czołgista Posted May 21, 2014 Share Posted May 21, 2014 The_GrowerTV robił łaśka i nawet ładnie mu wyszło. Popisz sobie z nim na PW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 Jak narazie mało się dzieje ,ale jakiś postęp jest Jeden z silników praktycznie nie miał odwzrowanej faktury więc postanowiłem go wyciąć i zastąpić silnikiem z P.11 JMK. A drugi będzie zestawowy? Ten vacu motorek wygląda słabo, zupełnie niepodobny do oryginalnego, nie widzę korzyści z takiej niesymetrycznej zamiany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_GroverTV Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 No to prawda kleiłem ten model ale w stosunku do ceny i do tego że to był mój pierwszy model na forum było ok. Jeżeli będzie coś potrzebne to chętnie pomogę Oto on: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=42889 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabatmix Posted May 22, 2014 Author Share Posted May 22, 2014 To fakt pośpieszyłem się z tym wyciananiem silnika Może jednak coś uda mi się wykombinować Dziś zrobiłem tablicę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarekk Posted May 23, 2014 Share Posted May 23, 2014 Tablica przyrządów wygląda raczej jak dyskoteka. Proponuję wszystkie kolory zegarów zamienić na kolor biały a następnie dociętą wykałaczką zakroplić mniejsze czarne koła. Wyjdzie mała biała obwódka zegara. W czarnym wnętrzu można wydrapać igłą różne wzorki. Pomysł do zastosowania raczej farbami olejnymi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabatmix Posted May 23, 2014 Author Share Posted May 23, 2014 Wzorowałem się na tym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macias13_84 Posted May 23, 2014 Share Posted May 23, 2014 Wszystko jest ok, w naszych konstrukcjach lotniczych taka właśnie kolorowa mozaika to norma. Co prawda to P-11c ale daje pojęcie o kolorystyce tablic Na tym zdjęciu choć czarno-białe widać różnice w kolorystyce tarcz zegarów Łosia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabatmix Posted May 30, 2014 Author Share Posted May 30, 2014 Udało mi się zdobyć trochę złomu do Łosia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted June 1, 2014 Share Posted June 1, 2014 Udało mi się zdobyć trochę złomu do Łosia Wypraski z tego złomu są lepszej jakości niż te które robisz . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabatmix Posted June 7, 2014 Author Share Posted June 7, 2014 Stan prac na dziś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabatmix Posted June 7, 2014 Author Share Posted June 7, 2014 Załoga pomalowana. Dorobiłem też podstawkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabatmix Posted June 11, 2014 Author Share Posted June 11, 2014 Szpachla,szpachla,szpachla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djack Posted June 11, 2014 Share Posted June 11, 2014 Pamiętaj, żeby zlikwidować te wystające listwy na grzbiecie skrzydeł (tuż przy silnikach). W prawdziwych Łosiach ich nie było. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_GroverTV Posted June 12, 2014 Share Posted June 12, 2014 Może silniki zastąp z tego "złomu"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabatmix Posted June 15, 2014 Author Share Posted June 15, 2014 Dziś powalczyłem z oszkleniem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj75 Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 Fotki pokazują, że raczej nie uzyskasz w miarę równych ramek - albo maskuj od nowa, albo maluj na raty (np. najpierw "poziomy", potem "piony"), albo zastanów się nad wykonaniem ramek z pasków kalkomanii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabatmix Posted June 17, 2014 Author Share Posted June 17, 2014 Łoś pomalowany Góra - Polish Khaki II dół Polish Blue II. Teraz pora wykończyć resztę "duperelków" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabatmix Posted June 18, 2014 Author Share Posted June 18, 2014 Łoś skończony. Kalki na ogonie trochę się świecą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_bladek Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 już ? chyba nie skorzystałeś z rad? gdzie się spieszysz ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts