kabatmix Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Witam w kolejnym warsztacie Mam plan aby ukazać model w locie jednak zobaczę co z tego wyjdzie. Na 100% coś tam będę poprawiał (oczywiście w miarę moich możliwości) In-box: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 pozwolę sobie usiąść w kąciku i pokibicować (może nie tylko), mój Łosiek leży w "poczekalni" i czeka na swoją kolej. Powodzenia...Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 21 Maja 2014 Autor Share Napisano 21 Maja 2014 Jak narazie mało się dzieje ,ale jakiś postęp jest Jeden z silników praktycznie nie miał odwzrowanej faktury więc postanowiłem go wyciąć i zastąpić silnikiem z P.11 JMK. Wygrzebałem też załogę (3x airfix 1x academy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 21 Maja 2014 Share Napisano 21 Maja 2014 The_GrowerTV robił łaśka i nawet ładnie mu wyszło. Popisz sobie z nim na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 22 Maja 2014 Share Napisano 22 Maja 2014 Jak narazie mało się dzieje ,ale jakiś postęp jest Jeden z silników praktycznie nie miał odwzrowanej faktury więc postanowiłem go wyciąć i zastąpić silnikiem z P.11 JMK. A drugi będzie zestawowy? Ten vacu motorek wygląda słabo, zupełnie niepodobny do oryginalnego, nie widzę korzyści z takiej niesymetrycznej zamiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 22 Maja 2014 Share Napisano 22 Maja 2014 No to prawda kleiłem ten model ale w stosunku do ceny i do tego że to był mój pierwszy model na forum było ok. Jeżeli będzie coś potrzebne to chętnie pomogę Oto on: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=42889 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 22 Maja 2014 Autor Share Napisano 22 Maja 2014 To fakt pośpieszyłem się z tym wyciananiem silnika Może jednak coś uda mi się wykombinować Dziś zrobiłem tablicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 23 Maja 2014 Share Napisano 23 Maja 2014 Tablica przyrządów wygląda raczej jak dyskoteka. Proponuję wszystkie kolory zegarów zamienić na kolor biały a następnie dociętą wykałaczką zakroplić mniejsze czarne koła. Wyjdzie mała biała obwódka zegara. W czarnym wnętrzu można wydrapać igłą różne wzorki. Pomysł do zastosowania raczej farbami olejnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 23 Maja 2014 Autor Share Napisano 23 Maja 2014 Wzorowałem się na tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 23 Maja 2014 Share Napisano 23 Maja 2014 Wszystko jest ok, w naszych konstrukcjach lotniczych taka właśnie kolorowa mozaika to norma. Co prawda to P-11c ale daje pojęcie o kolorystyce tablic Na tym zdjęciu choć czarno-białe widać różnice w kolorystyce tarcz zegarów Łosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 30 Maja 2014 Autor Share Napisano 30 Maja 2014 Udało mi się zdobyć trochę złomu do Łosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 Udało mi się zdobyć trochę złomu do Łosia Wypraski z tego złomu są lepszej jakości niż te które robisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 7 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2014 Stan prac na dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 7 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2014 Załoga pomalowana. Dorobiłem też podstawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 11 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2014 Szpachla,szpachla,szpachla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 Pamiętaj, żeby zlikwidować te wystające listwy na grzbiecie skrzydeł (tuż przy silnikach). W prawdziwych Łosiach ich nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 12 Czerwca 2014 Share Napisano 12 Czerwca 2014 Może silniki zastąp z tego "złomu"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 15 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2014 Dziś powalczyłem z oszkleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 Fotki pokazują, że raczej nie uzyskasz w miarę równych ramek - albo maskuj od nowa, albo maluj na raty (np. najpierw "poziomy", potem "piony"), albo zastanów się nad wykonaniem ramek z pasków kalkomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 17 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2014 Łoś pomalowany Góra - Polish Khaki II dół Polish Blue II. Teraz pora wykończyć resztę "duperelków" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 18 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2014 Łoś skończony. Kalki na ogonie trochę się świecą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 18 Czerwca 2014 Share Napisano 18 Czerwca 2014 już ? chyba nie skorzystałeś z rad? gdzie się spieszysz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi