makinen Napisano 22 Maja 2014 Share Napisano 22 Maja 2014 Pomysł na odpoczęcie od humvee, ale żeby niezbyt daleko odbiegał od tematyki mnie interesującej. Powodów na wybór tego pojazdu było kilka: a. kultowe auto b. daleki przodek humvee c. moje zamiłowanie do modelarstwa i historii wyrosło na II WŚ- Normandii, Pacyfiku... Będę potrzebował Waszej pomocy w budowie. Baza to Tamiya, dodatek to Eduard. Co proponujecie jako dodatek żywiczno/klamotowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 22 Maja 2014 Share Napisano 22 Maja 2014 Widzę że Szanowny Kolega posłuchał dobrej rady co do Edka w sprawie klamotów pisz na PW .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 22 Maja 2014 Share Napisano 22 Maja 2014 O bardzo fajnie, podglądać będę, bo w planach mam takiego właśnie. Ja przewiduję to http://www.blackdog.cz/products/t35/t35098/1.jpg Skrętne ośki z Resicasta, bo samemu to mi się nie chce robić http://www.saharahobby.pl/resicast/5801-resicast-352238-workable-front-steering-for-jeep-1-35.html i blachy http://www.saharahobby.pl/et-model/8886-et-model-e35-126-wwii-us-willys-mb-jeep-1-35.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Maja 2014 Share Napisano 22 Maja 2014 Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 22 Maja 2014 Super Moderator Share Napisano 22 Maja 2014 Fajny model, mam nadzieję, że może jakaś ciekawa podstawka się ułoży ;-) pozdrawiam i będę oglądał Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 22 Maja 2014 Autor Share Napisano 22 Maja 2014 Fajny model, mam nadzieję, że może jakaś ciekawa podstawka się ułoży ;-) pozdrawiam i będę oglądał Christian Absolutnie nie-wszystko stoi elegancko w gablocie i żadnych błoto-trawiastych podstawek nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 22 Maja 2014 Super Moderator Share Napisano 22 Maja 2014 Ja myślałem, że może jakaś plaża, panienki i zrelaksowani wojacy ;-) Zaraz byś chciał taki luzacki samochodzik błotem obrzucić :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 22 Maja 2014 Autor Share Napisano 22 Maja 2014 Wyobrażasz sobie z moim talentem do malowania figurek, żeby te panienki wyglądały kusząco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 22 Maja 2014 Share Napisano 22 Maja 2014 O ludka się nie martw .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 22 Maja 2014 Super Moderator Share Napisano 22 Maja 2014 Dał byś im okulary i by były idealne (wszak to słoneczny scenariusz... nawet miałbym do tego tytuł: "Willy patrol" (pisownia jak najbardziej celowa) :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 22 Maja 2014 Share Napisano 22 Maja 2014 Hej, a jak chcesz wykorzystać blaszki do modelu w skali 1:24 do plastiku w skali 1:35? Czy to Eduard się pomylił w oznaczeniach? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 22 Maja 2014 Autor Share Napisano 22 Maja 2014 Hej, a jak chcesz wykorzystać blaszki do modelu w skali 1:24 do plastiku w skali 1:35? Czy to Eduard się pomylił w oznaczeniach? Pozdrawiam Źle podlinkowalem zdjęcie Oczywiście chodzi o zestaw ED35347, czyli ten http://www.eduard.com/store/Eduard/Photo-etched-parts/Photo-etched-set/Jeep-Willys-1-35.html?cur=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Maja 2014 Share Napisano 22 Maja 2014 będziesz Pan zadowolony, fajny zestaw. uchwyt na siekierę przyklej na samym końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Maja 2014 Share Napisano 22 Maja 2014 Nosiło Cię, nosiło... I poniosło W sumie można co 30 Humvee skleić coś innego. Tylko ja się ostałem, monotematycznie... Działaj. Ale szkoda jednak, że nie LRDG lub SAS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Maja 2014 Autor Share Napisano 23 Maja 2014 Panowie, kilka pytań pomocniczych. 1. Instrukcja Tamiya podaje, ze silnik malujemy kolorem zielonym- zaufać? 2. Sa jakieś niespodzianki w instrukcji związane z logiczna kolejnością budowy? W humvee z instrukcji rezygnuję na rzecz wygody sklejania głównie pod kątem malowania pędzlem. W przypadku jeepa będzie użyty aerograf, wiec nie ma to znaczenia. 3. Inne dziwne rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Maja 2014 Share Napisano 23 Maja 2014 kuknij tutaj: http://www.toadmanstankpictures.com/ U mnie silnik jest zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawell Napisano 23 Maja 2014 Share Napisano 23 Maja 2014 3. Inne dziwne rzeczy? Kilka "dziwów" w treści mojego starego postu: http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?f=83&t=15369&hilit=jeep+tweak+list&sid=cfe9665c3e8f8d60f4799805f28a200d Może kiedyś uda się napisać ciąg dalszy, do czego w przeszłości skutecznie zniechęciły mnie komentarze. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawell Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Może kiedyś uda się napisać ciąg dalszy,... A tego jeepa na końcu wątku skończyłeś? Nie... to jest "wieczny" model, mój ulubiony do testowania nowych pomysłów i technik budowy. Ostatnio utknąłem na stelażu plandeki. Wszystkie dostępne na rynku blaszki (do waloryzacji jego elementów) są zwyczajnie za duże. Stelaż w związku z tym robię już trzeci raz. Może po prostu posunąłem się za daleko w próbach skorygowania modelu i temat mnie przerósł. Ale głupio się poddać na półmetku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 28 Maja 2014 Autor Share Napisano 28 Maja 2014 Paweł- dzięki za wykładnię na temat Jeepa, ale to ma być odskocznia od humvee, a nie projekt, który mnie zabije . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 Zaufać można ale lepiej pooglądać zdjęcia i samemu zadecydować. https://www.google.pl/search?q=jeep+willys+engine&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=8N6IU4mWJMrV0QWn24HYDA&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1920&bih=955 Instrukcja jest dobra, bez pułapek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Maja 2014 Autor Share Napisano 30 Maja 2014 Dzięki Gerd- baza do roboty wystarczająca, ale uzmysłowiłem sobie, że...mogę zrobić zamkniętą maskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 Myślałem, że skoro pytasz o takie szczegóły to decyzja o otwarciu maski już zapadła. Pomyśl o zdejmowanej masce. Takiej nie na stałe. Wtedy "wilk syty i owca w ciąży". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 Ja bym posłuchał sugestii Gerda, choć u siebie otworzyłam na stałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2014 Miało być relaksacyjnie w odpoczynku od humvee, a tu...katorga z maluteńkimi blaszkami do maluteńkiego pojazdu Wstępnie oblaszkowany- całość poskładana na sucho. Maska jednak będzie zamknięta. Złamał mi się trzonek od siekiery- dokleję przy montażu łopaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Czerwca 2014 Share Napisano 10 Czerwca 2014 Elegancko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi