wojtek1984jedlicze Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Gdybyś potrzebował to cena za krzaczek taki jak na zdjeciu wynosi 3,50: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Fotomontaż super Tylko jakoś ten las nie bardzo mi pasuje do okolic Caen Czekam na finał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Sierpnia 2014 Share Napisano 18 Sierpnia 2014 Ja stosuję ołówek, ale też mam Vallejo Natural Steel. Niestety nie wiem czy taki efekt zadowoli cie na gąsienicach - używałem go w Sdk-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 18 Sierpnia 2014 Share Napisano 18 Sierpnia 2014 Może to zabrzmi radykalnie, ale ja bym je przepolerował vallejo z serii Air chrom - jest to bardzo jasny srebrny, który łatwo ściemnić wszelkimi płukankami. Tak wygląda na samochodzie 1/24 po lakierze bezbarwnym ( srebrne boki ) http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=73&t=43688 Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Sierpnia 2014 Share Napisano 19 Sierpnia 2014 model master ma bardzo dobre metalizery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 6 Września 2014 Share Napisano 6 Września 2014 robi wrażenie! Dobrze podane danie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Września 2014 Share Napisano 6 Września 2014 Wygląda zachęcająco. Czekam na galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 6 Września 2014 Share Napisano 6 Września 2014 No no , dawaj galerie , chętnie pochylę się w zadumie A co do zdjęć , to nie pisałem Ci , żebyś se dwie żarówki kupił ? Będziesz mógł wtedy robić zdjęcia po zachodzie słońca Co następne ? Zlep jakieś pokractwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 zimmerit pierwsza klasa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Waldek, ale odkop zimm był robiony metodą 'na ciepło' jakby 'co' Czyli rozgrzanym śrubokrętem?? Słyszałem ,że ta metoda jest dosyć kiepska. Chyba ,że się jakoś specjalnie "przygotowałeś". Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Nie bardzo się przygotowywałem, było sporo prób że szpachlami i innymi mazidłami aż w końcu w ruch poszedł śrubokręt. Też czytałem różne opinie, ale nie bardzo mnie przekonują. Śrubsztak to metoda prosta i skuteczna, trzeba tylko worek cierpliwości - jeden rządek zimmu to kilkukrotne podgrzewanie narzędzia i bardzo delikatne rzeźbienie i tak kilkaset razy. Tego co prawda nie widać w galerii, ale ten model faktycznie kosztował mnie dużo pracy, prawie 200 osobnychogniwek gąsienic czy kilkaset precyzyjnych pacnięć śrubokrętem to było coś Dużo pracy ,ale efekt bardzo fajny. Sam się zastanawiam nad jakąś metodą tylko do siedem-dwójki , tam to już jest gorzej . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Śrubsztak to metoda prosta i skuteczna, trzeba tylko worek cierpliwości - jeden rządek zimmu to kilkukrotne podgrzewanie narzędzia i bardzo delikatne rzeźbienie i tak kilkaset razy. polecam lutownicę i przyczepienie drutem grotu śrubokręta - świeża dostawa ciepła na bieżąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 A ja też standardem odpowiem - ważne że się tobie podoba. Wierz mi że 4 godziny nad tym shitem sprawia że już mi się nie chce tego powtarzać i ogólnie jestem usatysfakcjonowany z efektu. Idealnego zimmu nie zrobię, bo nawet firma dragon i atak nie potrafią, przynajmniej nie taki jak na fotce oryginału. Co nie znaczy że nie jestem otwarty na krytykę, ja się wkręcam w ten dział, Wy się znacie a ja poprawiam. Po prostu lepszego już mi się chyba nie uda zrobić Da się, da. Zainwestuj w Green Stuff, albo Miliput. Nie jest drogo, jak policzysz, że opakowaniem zrobisz trzy Zimmerity. Szpachla jest za płynna do tego. Ta substancja powinna w czasie pracy mieć konsystencje plasteliny. Ogólnie za gruby ten Zimmerit, popraw popraw. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Opsss, przepraszam, nie zauważyłem. No cóż gapa ze mnie. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 5 Listopada 2015 Share Napisano 5 Listopada 2015 Odkopuję temat! Przeczytałem go całego i przyznam, że robota pierwsza klasa. Jestem pod wrażeniem. God job mate! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 6 Listopada 2015 Share Napisano 6 Listopada 2015 Dobrze, że odgrzebany bo jakoś mi umkną a mam takie pytanko do autora: czy robiłeś na zimmericie wascha? Ja na razie zrobiłem na moim sierściuchu na powierzchniach bez zimmeritu i teraz zastanawiam się z czego zrobić na reszcie aby nie przesadzić (żeby w zagłębieniach tej pasty nie było za dużo brudu). A rzeczywiście kotek udał Ci się, zazdroszczę wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 13 Listopada 2015 Share Napisano 13 Listopada 2015 EEEE no panie Pawle.....kupę lat.......coś to cisza taaaaka się zrobiła w samolotach i nie tylko chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi