copycat Napisano 23 Listopada 2014 Share Napisano 23 Listopada 2014 Wielkie dzięki, mam zdjęcie samych wyrzutników i też chciałem je schować pod kostkami, bo nie wiedziałem co dalej. Teraz wiem gdzie biegną. tylko dorobić je i model też gotowy do malowania. A może pokusisz się na dorobienie linek do mocowania zbiorników paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 23 Listopada 2014 Autor Share Napisano 23 Listopada 2014 Dzięki! Przegapiłem zupełnie ten detal, na fotkach z walkaroundów, które posiadałem nigdzie go nie dostrzegłem. A co ciekawe, to po powiększeniu widać, że "mój" egzemplarz te linki posiada. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 24 Listopada 2014 Autor Share Napisano 24 Listopada 2014 Dorobione: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 Cześć, Nie będzie dzisiaj zdjęć gotowego modelu, więc jak kogoś nie interesują wątki detektywistyczno-gdybologiczne, to może przewijać. Ten post miał się pojawić już w poprzedni weekend, jednak za każdym razem gdy siadałem by go napisać musiałem jeszcze dla pewności wejść w tłumacza google, wyszukiwarkę grafiki i przejrzeć jeszcze raz wszystkie możliwe kombinacje do wyszukania... a nuż coś jeszcze znajdę... I faktycznie - udało się. Mnóstwo nowych zdjęć oryginału wykopałem z czeluści internetu. Wciąż jednak nie wiem jaki jest dalszy los załogi i pojazdu. A muszę przyznać, że im dłużej szukam, tym bardziej jestem ciekawy. Wszystkie znalezione zdjęcia są datowane na początek lipca, z wyjątkiem kilku kadrów z filmów - dwa z nich datowane są na 4 sierpnia w rejonie Saur-Mogiły. To ostatnie materiały, na których widoczny jest "mój czołg". Ciekawsze jednak są kolejne kadry: z 18 czerwca z Iziumu - miejscowości na północ od Słowiańska. Wygląda na to, że kolumna T-64 na lawetach jest dopiero dostarczana w rejon walk. Czołg, który mnie interesuje ma jednak założone już dodatkowe panele z kostkami ERA na tyle wieży i na jej boku! Nie ma natomiast śladu po trafieniu RPG na przodzie wieży - tu jeszcze nie ma dwóch sztukowanych paneli, tylko oryginalny, kompletny stelaż z kostkami. Reszta to natomiast zdjęcia ze Słowiańska i Kramatorska, najprawdopodobniej wszystkie z 5-6 lipca. Na niektórych z tych zdjęć jest kilka szczegółów, które podejrzanie się nie zgadzają. Np. powyższe zdjęcie, ewidentnie wcześniejsze, ze Słowiańska czołg ma jeszcze oba błotniki... ale widać też, że po prawej - tej niezniszczonej stronie - brakuje przedniego panelu z pancerzem reaktywnym. Naklejka(?), która na innych zdjęciach widnieje na błotniku tu jest na lufie. Mógłbym tak jeszcze parę rzeczy wymienić, ale... ;) Mniejsza o to. I tak nie znam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Co dalej? Cóż, mam kilka hipotez. - czołg żyje, ma się dobrze, może przeszedł jakiś drobny remont i jego wygląd się zmienił i/lub po prostu nie poszło w świat żadne zdjęcie, na którym jest widoczny. - czołg został zniszczony i nie ma żadnych zdjęć wraku/jest nie do rozpoznania. Przejrzałem kilkukrotnie całą stronę LostArmour, ale nic, co mogłoby być wrakiem tego T-64 nie rzuciło mi się w oczy. - po prostu coś przeoczyłem. ;) Biorąc jednak pod uwagę, że ostatnie nagranie pochodzi z rejonu Saur-Mogiły, gdzie toczyły się naprawdę ciężkie walki i Ukraińcy wpadli kilkukrotnie w przeróżne kotły, to prawdopodobnie marny jego los. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 6 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2014 Cześć, Model pacnięty podkładem. Czarny spray + czarna Tama w zakamarki, gdzie pucha nie sięga, a na to Rot Braun+Pomarańczowy tam gdzie chcę go wkrótce wydrapać nieco. ;-) Teraz czas na zieleń... jaką, to nie mam pojęcia, ten czołg co zdjęcie, to jest w innym odcieniu. Ale coś dobiorę tak, żeby mi się podobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian B. Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 Świetny model, temat i ogólnie cała jego historia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jejfan1 Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 Co do koloru to patrz na lufę, chyba najbardziej wiarygodny wzornik koloru na zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 I żeby się podobało ludziom... Maluj! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 7 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2014 Zielony psiknięty i nieco podrapany. Nie podam konkretnych mieszanek bo to nie możliwe - używałem wszystkich zielonych Tamek jakie posiadałem. No razie kolor jest taki se, ale nie ma paniki. Położę brąz, zobaczę jak to się razem zgra i albo podziałam filtrami, albo jeszcze prysnę jakąś mgiełkę żeby poprawić odcień - choć raczej nie będzie to konieczne. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2014 Witam, Brąz położony. Na początek zdjęcie pokazujące szczątkowe maskowanie wykonane do tego celu... I kilka słów nt. nowego aerografu z którego korzystam - H&S Ultra. Dzięki niemu maskowanie było prawie zbyteczne. Niby najtańszy model, ale dla mnie to mercedes, po 5 latach korzystania z pseudoiwat. Mogę tylko żałować, że tyle zwlekałem tym zakupem, bo malowanie tym cudem, to 100% przyjemność. ;) Toteż, jeśli ktokolwiek się waha nad zakupem lepszego sprzętu do malowania - niech kupuje jeśli tylko może! A tak to wygląda obecnie: Założyłem mu już kapcie, skleiłem błotniki i mogę się zabierać za podmalowanie pędzlem wszelkich detali jak lampy, karabin, etc. Potem wkraczamy z olejami. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 9 Grudnia 2014 Share Napisano 9 Grudnia 2014 Mega efekt. Finał będzie zacny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 9 Grudnia 2014 Share Napisano 9 Grudnia 2014 Napatrzeć się nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 10 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2014 Dzięki. I tak muszę powalczyć o nieco lepsze zdjęcia. ;-) Przy okazji - czy na to forum da się wrzucić zdjęcie w większej rozdzielczości niż 1024px, które zostanie automatycznie dopasowane? Bo jak próbowałem to rozwaliło mi cały wątek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 11 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2014 Cześć, Detale pomalowane - lampy, wizjery, worek na łuski, osłona jarzma działa, białe pasy identyfikacyjne... Wreszcie mogę się zabierać za filtry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 Fajnie to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 Rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Całkiem spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 12 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2014 Dzięki wszystkim. ;) Wciąż to wygląda bardziej jak zabawka niż czołg, dlatego powoli przystępuję do bardziej zaawansowanych zabaw malarskich... wkrótce kolejne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Dla mnie bomba, mam tylko nadzieję, że go nie ufyfłasz po wieże syfem, bo szkoda tak ładnie zdetalowanego pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 12 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2014 Mam jedno zdjęcie, na którym jest ufyfłany cały błotem, ale to raczej nie w taki efekt celuję. ;-) Na pewno będzie nieco zmęczony życiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 … Wciąż to wygląda bardziej jak zabawka niż czołg …Zgodzę się z tobą, że to co widać na zdjęciach powyżej najczęśiej kojarzy się z zabawką wyjętą prosto z pudełka. Ale przecież czołgom też zdarza się tak od święta wyglądać. A ogrom pracy, którą włożyłeś budzi mój podziw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2014 … Wciąż to wygląda bardziej jak zabawka niż czołg …Zgodzę się z tobą, że to co widać na zdjęciach powyżej najczęśiej kojarzy się z zabawką wyjętą prosto z pudełka. Ale przecież czołgom też zdarza się tak od święta wyglądać. A ogrom pracy, którą włożyłeś budzi mój podziw. Od święta, ale nie na wojnie. Dlatego rozpocząłem dalsze prace: filtry, wash, obicia. Kilka rysek będzie wymagało korekcji, bo mnie poniosło. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Wygląda dobrze, tylko nie przekombinuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jejfan1 Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Zakop! Stan będzie ze zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Fajnie zmalowany. Czekam na efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi