Przemek - MaXus Napisano 21 Sierpnia 2014 Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Pomysł "na" powstał podczas budowy Cant'a. Ponieważ dodatkowo, zawsze chciałem spróbować, jak to jest zrobić coś samemu, to dźwig ten wydał mi się znakomitym na rozpoczęcie przygody z tego typu materią. Na początek kilka zdjęć, jak ogarnę resztę, to dorzucę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 21 Sierpnia 2014 Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Konkret, uwielbiam takie warsztaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Sierpnia 2014 Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Jak zrobiłeś taką równą zębatkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Sierpnia 2014 Share Napisano 22 Sierpnia 2014 To się tutaj będzie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 22 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Jak zrobiłeś taką równą zębatkę? Pręcik opiłowany do profilu zęba, pocięty na kawałeczki. Następnie na cienki pasek o długości obwodu zębatki, te kawałeczki naklejane z równomiernym odstępem. Takim zębatym paskiem okleiłem wycięte wcześniej koło, odpowiednio doszlifowując je do wymaganej średnicy, aby idealnie pasowało po obwodzie do paska. Jeśli niezbyt jasno napisałem, mogę wrzucić jakiś rysunek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 22 Sierpnia 2014 Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Jak zrobiłeś taką równą zębatkę? Pręcik opiłowany do profilu zęba, pocięty na kawałeczki. Następnie na cienki pasek o długości obwodu zębatki, te kawałeczki naklejane z równomiernym odstępem. Takim zębatym paskiem okleiłem wycięte wcześniej koło, odpowiednio doszlifowując je do wymaganej średnicy, aby idealnie pasowało po obwodzie do paska. Jeśli niezbyt jasno napisałem, mogę wrzucić jakiś rysunek ;) Fajnie . Czy to wszystko robisz za pomocą skalpela ? Bo jeżeli tak to może sam spróbuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 22 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Tak, skalpel, klej, pilnik i suwmiarka -powinno wystarczyć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 22 Sierpnia 2014 Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Jak zrobiłeś taką równą zębatkę? Pręcik opiłowany do profilu zęba, pocięty na kawałeczki. Następnie na cienki pasek o długości obwodu zębatki, te kawałeczki naklejane z równomiernym odstępem. Takim zębatym paskiem okleiłem wycięte wcześniej koło, odpowiednio doszlifowując je do wymaganej średnicy, aby idealnie pasowało po obwodzie do paska. Jeśli niezbyt jasno napisałem, mogę wrzucić jakiś rysunek ;) Ja bym chętnie zobaczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 22 Sierpnia 2014 Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Uwielbiam skraczyk. Nie ma jak popatrzec na prace od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 22 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2014 @Dżejrosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 22 Sierpnia 2014 Super Moderator Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Cześć Miodzio, a z nitami polecam Archer, kalkomanie calkiem fajne dają radę nawet w 1/35 wiec w 1/72 będzie ok. Podglądam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 23 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2014 @Greif - Nity sobie odpuściłem, żeby nie tracić przyjemności z budowy. Reszta, tak z grubsza. Podstawa wieży na wieńcu zębatym Część elementów konstrukcji uzupełniających wysięgnik Wysięgnik Dzióbek Ścianki wieży i ona sama Wnętrze sterówki Zblocze Całość już bazowo mam pomalowaną. Jak dojdę do ładu z efektem końcowym, który mnie zadowoli, porobię resztę zdjęć i wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Sierpnia 2014 Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Super scratch, aż miło patrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 24 Sierpnia 2014 Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Świetna robota! Skąd masz plany do tego dźwigu? Czy może to taki lekki SF? Pozdr, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Plany musiałem zrobić sam - na podstawie zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 25 Sierpnia 2014 Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Stanowczo częściej powinienem zaglądać do tego działu. Fantastyczna robota, połączenie z samolotem będzie z pewnością warte zapamiętania. Choć kilka kolejnych zagadnień się pojawi - np. woda. Przemek - bardzo mi się podoba ten projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 25 Sierpnia 2014 Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Niesamowita praca, podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 31 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Dziękuję. Tymczasem, to chyba wszystko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 ale pojechałeś.... chwilowo słów nie znajduję więcej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 7 Września 2014 Autor Share Napisano 7 Września 2014 Dzisiaj mniej gadania, więcej pokazywania. Tak było. Zabawa w cieniowanie i od razu wprawianie z aero (fajna zabawa : Tak jest. Zdjęcia odsłoniły kilka szczegółów, które lekko skoryguję, ale generalnie tak to obecnie wygląda i raczej już zostanie. No może jeszcze coś tam lekko przykurzę, podmaluję, skoryguję. Animacja poklatkowa ;) i takie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 świetnie wykonana praca. CUDO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 Niesamowita praca, malowanie jak żywe - gratuluję Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 No po prostu bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 rewelacja. I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 Pięknie, naprawdę pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi