karambolis8 Napisano 29 Sierpnia 2014 Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Witam. Zachęcam do przyjrzenia się najnowszemu wypustowi Zvezdy. W polskich internetach chyba jestem pierwszy ;) Model jest bardzo szczegółowy. Na szczególną uwagę zasługują golenie podwozia - są odtworzone bardzo ładnie, bez uproszczeń. Ciekawe jest też tworzywo wykorzystane do owiewki. Jest dosyć elastyczne. Nie kruszy się przy wycinaniu i polerowaniu. Taki miękki plastik. Z klejeniem, przejrzystością i połyskiem nie ma problemów. Nie przykładałem modelu do planów co prawda, ale już na pierwszy rzut oka widać, że sylwetka maszyny jest odtworzona bardzo dobrze. Trumpeter wypada przy tym modelu blado. Spasowanie bez zarzutu. Profilaktycznie dałem szpachlę przy osłonie radaru i żądle. Jedyny minus, ale tak nie do końca, to linie podziału. Są bardzo delikatne. Nie zdecydowałem się ich pogłebiać, bo nie lubię zbyt grubych, ale chyba jednak trzeba było. Ciężko było nie wytrzeć washa, co niestety widać. Może bardziej wprawny modelarz poradziłby sobie bez ich pogłębiania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 29 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Hehe, ukraińską też będę robił - w starym splinter camo z białym nosem. To była taka wprawka prosto z pudła, zbadanie terenu. Do kolejnego mam trochę dodatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Sierpnia 2014 Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Elegancki, podoba się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 29 Sierpnia 2014 Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Piękny model, jak już pisałem. Ale mam małe (ale tylko małe) zastrzeżenia co do malowania przebarwień termicznych na dyszach silników. Troszkę takie to nienaturalne, nie uważasz. Co nie zmienia faktu, że model wygląda zarąbiście i w pytę. Aż żałuję, że nie robię ruskich maszyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 29 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Przebarwienia to trudny temat. Raz wychodzi lepiej, raz gorzej ;) Dzięki za opinię, samemu trudno o obiektywność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 29 Sierpnia 2014 Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Ten samolot jest tak piękny, że aż mi słabo. :P A model świetnie to oddaje. Piękne barwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Sierpnia 2014 Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Bardzo ładny Su _____________________________________________________ Na warsztacie: Po-2 - ICM 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 30 Sierpnia 2014 Share Napisano 30 Sierpnia 2014 Oj dawno nie było wielkiego Su. Adamie pewnie się sugerowałeś instrukcją, ale jedno mi w samej konstrukcji nie pasuje, a mianowicie dziwna antena przed anteną łączności no i za mało ciemnoniebieskich łatek na kadłubie http://russianplanes.net/id86217 Co do przepaleń, 72 jest ciężkim tematem jeśli chodzi o przepalenia przy Su-27. Ogólnie jest bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Sierpnia 2014 Share Napisano 30 Sierpnia 2014 Co do tego ostatniego to się nie do końca zgodzę. Nie chcę uczyć ojca... tzn. Karambolisa, ale moim zdaniem popełnił jeden błąd z tymi dyszami - jako podkład lepiej byłoby zastosować bardzo błyszczący metalizer i dopiero na takiej bazie robić te przepalenia. Ja z reguły używam Gunze SM07 albo 08, bo one wiele wybaczają jeśli chce się na nich robić różne sztuczki. Gdy ma się duży zapas "połysku" łatwiej dozować te przepalenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 30 Sierpnia 2014 Share Napisano 30 Sierpnia 2014 Chcesz dyskutować na temat przepaleń na Su-27??? Chętnie zobaczę jak je wykonasz na 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Sierpnia 2014 Share Napisano 30 Sierpnia 2014 Nie sądzę, żebyś kiedykolwiek zobaczył, bo to nie mój obszar zainteresowań. Chodziło mi o to, że te silniki lepiej by wyglądały, gdyby pod tymi efektami przepaleń leżał bardziej błyszczący podkład, a nie taki matowy jak teraz. Wiele by to dało, dodatkowo można by pobawić się w symulowanie przegrzań większą ilością kolorów i farb. Metaliczne pigmenty też pewnie sporo by dały. Na tym zdjęciu widać że pod tym całym brudem i przegrzaniami coś jednak trochę przebłyskuje. Takie jest moje zdanie, teoretyka w tym konkretnym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 31 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Po części to wina zdjęć, a po części masz rację. Tu robiłem podobną metodą ale wyszło bardziej metalicznie Kamo robiłem z instrukcji, może rzeczywiście coś im się zapomniało. Antentki też z instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Bardzo fajna sucz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Bardzo fajny i na czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Września 2014 Autor Share Napisano 1 Września 2014 Dziękuję za fotkę admina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shakal84 Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Jest na sprzedaz na Allegro :X hehe http://allegro.pl/su-27sm-flanker-1-72-gotowy-model-i4560015650.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Nie szkoda Ci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloszek28 Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Może Putin kupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Uuuu, Kolega karambolis8 czyżby kolaborował... A dlaczego to jest ruski model?... A dlaczego to jest model ruskiej firmy?... Albercik, wychodzimy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Ale żeby tak od razu na sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Karambolis8 na pewno bojkotuje Rosjan. Zrobił model, do którego czuje moralny wstręt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 To powinien zrobić go rozbitego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 5 Września 2014 Share Napisano 5 Września 2014 Bardzo ładny, świetne malowanie ,gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 5 Września 2014 Share Napisano 5 Września 2014 Piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 5 Września 2014 Share Napisano 5 Września 2014 Gratuluję fotki tygodnia Model, pomimo braku śmigła. bardzo mnie się podoba, a te linie, tak delikatne są jak dla mnie świetne. Piękny samolot, piękny model, BRAWO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi