xmald Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 (edytowane) Czołem, Edkowy zestaw bardzo przyjemny - jeden z fajniejszych chyba jakie sklejałem. Miał być szybki projekt jako skok w bok od Gothy a wyszło jak zawsze ;o) Dorabiane trochę szpejów w kabinie. Silnik to żywiczna Karaya + świece od Taurusa oraz inwencja własna, śmigło wyrzeźbione, pasy z zestawu HGW, spiralki to kalki z Printscale. Model przedstawia osobistą maszynę Godwina Brumowskiego o numerze 153.52 z Flik 41/J lotnisko Passarella na której odniósł dwa zwycięstwa a następnie się rozbił około lutego 1918 roku. Link do warsztatu: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=44190 Edytowane 6 Maja 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Nie zauważyłem, że na MW też pokazałeś Albiego, skorzystam więc z okazji i zapytam o kolor bazowy. Czy ten odcień na kalce jest zbliżony do stosowanego w oryginale, czy to jest interpretacja zdjęć przez producenta? Model w kolorze może się podobać choć mi bardzo podoba się zdjęcie cz/b z osprzętem przy samolocie, jest takie klasyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 14 Września 2014 Super Moderator Share Napisano 14 Września 2014 Bardzo ładny! Gratuluję fotki Admina! Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Cześć Model piękny! Akurat wybrałeś maszynę Brumowskiego do której sam się przymierzam. Będę miał się na czym wzorować. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Bierze za serce-PIĘKNY MODEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Pięknie! Model jak trzeba, fotki z artystycznymi ambicjami. Komplet. Na innym forum zwrócił ktoś uwagę na śmigło, że te warstwy na końcówkach są trochę nie do końca jak na oryginale. Mam wrażenie, że to śmigiełko w Twoim wykonaniu ma niemal jednakowy skok na całej długości, a w oryginale skok zmniejszał się w miarę oddalania od środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 14 Września 2014 Autor Share Napisano 14 Września 2014 Czołem, bardzo wam dziękuję za strasznie miłe przyjęcie tego modelu! Cieszę się, że się podoba i czuję się wyróżniony z powodu wybrania mojej fotki na fotkę Admina Czy ten odcień na kalce jest zbliżony do stosowanego w oryginale, czy to jest interpretacja zdjęć przez producenta? Ciężko mi powiedzieć jaki odcień używany był w oryginale ale zdaje mi się, że jest zgodny z opisem - jeżeli chodzi o to malowanie to sądzę, że spiralki malowano na samolotach farbą jaka była pod ręką, ciężko więc jest mówić tutaj o zgodności. Jeżeli będziesz chciał użyć kalek Printscale to zwróć uwagę czy nie masz ich ze starej serii (zbyt czerwone i marnej jakości) nowsze są żółtawe. Akurat wybrałeś maszynę Brumowskiego do której sam się przymierzam. Z pewnością twój model spowoduje opad szczeny jak zawsze, więc będę kibicował od początku! Na innym forum zwrócił ktoś uwagę na śmigło, że te warstwy na końcówkach są trochę nie do końca jak na oryginale. Mam wrażenie, że to śmigiełko w Twoim wykonaniu ma niemal jednakowy skok na całej długości, a w oryginale skok zmniejszał się w miarę oddalania od środka. Wrzucam zdjęcie śmigieł to oryginalne Edkowe i moje - może to coś wniesie do dyskusji... (nie mam porządnego oświetlenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 model piękny... bardzo mi się podoba. Gratuluję fotki Admina. W pełni zasłużona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pazazu Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Coś pięknego! Ciekawa koncepcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Znakomita fotka admina! Przez chwilę myślałem, że to oryginał... bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 24 Września 2014 Autor Share Napisano 24 Września 2014 Jeszcze raz wielkie dzięki za wszystkie komentarze! Twoje warsztaty są bardzo ciekawe, ale dość niszowe patrząc na ruch w nich panujący a szkoda, bo lotnictwo to nie tylko odrzutowce i II wś. Przyznam, że nie do końca rozumiem, że tak ciekawy temat jak lotnictwo Wielkiej Wojny jest tak mało popularny (nie chodzi mi bynajmniej o ilość wejść czy komentarzy) wśród modelarzy. Cóż każdy lubi co innego - wielu zapewne szmatopłaty - mnie natomiast większość rur. Tak to już jest;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 6 Maja 2018 Autor Share Napisano 6 Maja 2018 Kotlet odgrzewany ale podmieniłem kolorowe zdjęcia na nowsze no i przede wszystkim zdjęcia znowu widać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Maja 2018 Share Napisano 7 Maja 2018 Takie prapremiery to jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 7 Maja 2018 Share Napisano 7 Maja 2018 Pare lat minelo. Model nadal cudny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi