GIUSEPPE Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Model to Kinetic, kalki Techmod, dysza i fotele Aires, malowane Gunze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Podoba mi się faktura dyszy silnika. Jak ją odtworzyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Podoba mi się faktura dyszy silnika.Jak ją odtworzyłeś? też chciałbym się tego dowiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Ruch oporu działa Na razie tylko na spodzie skrzydeł, ale od czegoś trzeba zacząć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Wygląda bardzo fajnie i podoba się, chociaż... mam wrażenie, że przez zdjęcia nieco traci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Dysza naprawdę wygląda kozacko. Dużo szpachli poszło na nos modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Boski!! Jak zrobiłeś te ciemniejsze obrysy plam kamuflażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Starannie, dokładnie i z wyczuciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszM Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Bardzo ładny model, udany. Podoba się. Przyłączam się do próśb odnośnie dyszy silnika. Dla mnie info będzie jak znalazł. I jeszcze chciałbym się dowiedzieć z czego wykonałeś niebieskie przewody w luku przedniego podwozia. Czy stosujesz kolorowe druciki czy je malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Odwrócone szachownice pod spodem są też w samolocie 1:1 czy pomyłeczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 16 Września 2014 Autor Share Napisano 16 Września 2014 Dzięki za cynk o szachownicach (teraz rozumie o co chodziło z tym ruchem oporu). Błąd jest ewidentnie mój, wystarczyło spojrzeć na zdjęcia i bym się nie walną, na swoje usprawiedliwienie mam to że kalki nakładałem wzorując się na instrukcji producenta i tam jest błąd. Ruch oporu został schwytany a szachownice naprawione. Fakturę dyszy zrobił Aires ja to tylko pomalowałem. Środek najpierw białym a potem bawiłem się suchymi pastelami. Od zewnątrz to alclad numer 123 albo 113, tera nie pamiętam dokładnie. Zdjęcia jak zwykle mam do bani, kiepski ze mnie fotograf. Szpachli na cały model poszło nie wiele więcej niż na VAIPERA z Tamki, którego robiłem równocześnie. Ciemne obrysy plam kamuflażowych są proste do zrobienia, najpierw malowałem nieco przyciemnionym kolorem, a potem właściwym kolorem do plam. Do przewodów stosuję wszelkiej maści druciki a potem maluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Zamiast wyłapywać ruch oporu, pomógłbyś im z pozostałymi szachownicami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 16 Września 2014 Autor Share Napisano 16 Września 2014 Teraz to nie rozumie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Wiesz, ja po prostu od dwudziestu lat nie mogę się pogodzić ze zmianą postaci szachownicy. Stąd od czasu do czasu, niekiedy poważniej, niekiedy w formie żartobliwej ten pogląd wygłaszam. A trafiło się u Ciebie, bo choć Ty uznałeś to za pomyłkę (formalnie prawda), to ja uważam, że pomylili się ci, którzy tak kazali malować na prawdziwym samolocie, nie szanując lotniczej historii i tradycji. A sam model podoba się, a jakże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 16 Września 2014 Autor Share Napisano 16 Września 2014 Teraz wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 Pamięć i tradycja w narodzie na szczęście nie ginie (patrz logo TOMCATSKY), a model wyszedł Ci Adrian bardzo ładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Szkoda, że zdjęcia nie oddają tego jak rzeczywiście wygląda ten model, a jest świetny widziałem w Łasku i moim zdaniem najlepsza szesnastka w konkursie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Fajny model choć jak dla mnie trochę za ostre te przejścia między kolorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 25 Września 2014 Super Moderator Share Napisano 25 Września 2014 Piękny model - bardzo mi się podoba! Gratuluję! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi