Solo Napisano 4 Października 2014 Share Napisano 4 Października 2014 Hej! A nie prościej po prostu dociąć cienki paseczek ze zwykłej taśmy maskującej? Ja tak robię, szkoda wyrzucać pieniądze na tę taśmę Microna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 4 Października 2014 Share Napisano 4 Października 2014 Takie paski najpościej dla mnie zrobić z pasków kalkomanii odpowiedniego koloru prawie same się zawijają na rakiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo1232 Napisano 4 Października 2014 Share Napisano 4 Października 2014 myślę że te rakiety nie wyszły tragicznie...Mi się podobają. i to jest najważniejsze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 5 Października 2014 Autor Share Napisano 5 Października 2014 Jakby ktoś był zainteresowany tematem to sklejam przy takiej playliscie, muzyka wtedy była świetna i od razu się lepiej skleja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 7 Października 2014 Autor Share Napisano 7 Października 2014 Update 2: "Nowe" fotele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 Ale maleńkie te fotele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 28 Października 2014 Autor Share Napisano 28 Października 2014 fotele zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Października 2014 Share Napisano 28 Października 2014 Fiu-fiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 28 Października 2014 Autor Share Napisano 28 Października 2014 To fajnie że się podoba. Coś poprawić jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 28 Października 2014 Share Napisano 28 Października 2014 szkoda wyrzucać pieniądze na tę taśmę Microna. Bardzo się mylisz drogi Watsonie. Taka cienka taśma ma bardzo dużo zastosowań, od wykonywania cienkich pasków, pasów złączek, przez maskowanie drobnych elementów, po maskowanie owiewek ;) Myszoszkoczec na zdjęciu enface foteli widać że ten z prawej jest niedomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 28 Października 2014 Share Napisano 28 Października 2014 To fajnie że się podoba. Coś poprawić jeszcze? że tak przytoczę "Posadź tam plastikowego pilota i trzyj jego dupą o fotel..." jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Października 2014 Share Napisano 28 Października 2014 Bardzo się mylisz drogi Watsonie. Taka cienka taśma ma bardzo dużo zastosowań, od wykonywania cienkich pasków, pasów złączek, przez maskowanie drobnych elementów, po maskowanie owiewek ;) Drogi Szerloku, chyba nie do końca zrozumiałeś moją wypowiedź: chodziło mi o to, że nie warto kupować takiej cienkiej taśmy, gdyż ze zwykłej szerokiej tamijowskiej można sobie taką taśmę dowolnie wyciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 28 Października 2014 Share Napisano 28 Października 2014 Drogi Szerloku, chyba nie do końca zrozumiałeś moją wypowiedź: chodziło mi o to, że nie warto kupować takiej cienkiej taśmy, gdyż ze zwykłej szerokiej tamijowskiej można sobie taką taśmę dowolnie wyciąć. i mówi to ten co do modelu w skali 1/72 dokupuje dodatki za 500 zł. Tasmy Aizu są rewelacyjne i warte tych paru złoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Października 2014 Share Napisano 28 Października 2014 To teraz spytam na poważnie: czym się różni taśma Aizu o szerokości powiedzmy 0,7mm, od taśmy Tamiya przyciętej do szerokości 0,7mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 28 Października 2014 Share Napisano 28 Października 2014 Też jestem ciekaw, bo odwrotnie to wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 To teraz spytam na poważnie: czym się różni taśma Aizu o szerokości powiedzmy 0,7mm, od taśmy Tamiya przyciętej do szerokości 0,7mm? ostatnio stosowałem aizu 0,4 mm do maskowania pasków na górnych powierzchniach modelu i powodzenia życzę komuś, kto podejmie się poprzycinać takiej długości paski o równej szerokości. Cieńsze paski 0,4 mm, grubszy biały zwdłuż kadłuba 1 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 Ok, co do długości to się zgadzam, nie zawsze jest możliwe przycięcie dowolnej długości z taką precyzją. Jak rozumiem te taśmy poza tą jedną zaletą nie różnią się niczym od taśm Tamki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 31 Października 2014 Autor Share Napisano 31 Października 2014 kokpit też już zrobiony: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 6 Listopada 2014 Autor Share Napisano 6 Listopada 2014 posklejałem i prysnąłem podkładem, trzeba fantomowi przeznać że drapieżna maszyna z niego detale na poziomie dobrej 48' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 F-4E, 67-362, was another Phantom that had been transferred to the 307th TFS from the 555th TFS. It still had the ED tail code, and it was one of the few aircraft returning that did not have a shark face on the nose. However, note the two MiG kill markings on the intake ramp. On July 8, 1972, Captains Steve Ritchie and Chuck DeBellvue, the U. S. Air Force’s two top MiG killers of the Vietnam War, flew this Phantom and shot down two MiG-21s while assigned to the 555th TFS. (Detail & Scale copyright photo by Warren Munkasy) takiego chcesz zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 6 Listopada 2014 Autor Share Napisano 6 Listopada 2014 Dokładnie ten egzemplarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo1232 Napisano 8 Listopada 2014 Share Napisano 8 Listopada 2014 gdzie takiego kupiłeś i jaki koszt takiej maszynki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi