MikeP Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Przedstawiam zaległą galerię Corsaira skończonego już jakiś czas temu i prezentowanego na innym forum. Model przedstawia samalot Lt. Dorisa "Chico" Fremana ze sławnego dywizjonu "Jolly Rogers". Włąsne modyfikacje to dorobienie górnych klapek chłodzących na obwodzie osłony silnika (charakterystyczne dla pierwszej serii F4U-1A dla Navy), wychylenie powierzchni sterowych i dorobienie paru drobiazgów (napędy trymerów, przewody hamulcowe), imitacja odkształceń powierzchni w tylnej części kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Mnie się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Jak dla mnie kolejny model z klasą...brudzenie bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Świetny. Dla mnie wzór do malowania i brudzenia przy własnym Corsarzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 yeaah i to w jedynym słusznym malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Bardzo ładny. __________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Lancaster Mk.I - Revell + lufy km - Aires + kalka - Techmod 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 Swietny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 To moj ulubiony wraz z Zero i Hellcat'em samolot II WŚ. Kapitalny model - napatrzeć się nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 Super, ale ...... Czy nie powinien mieć wcześniejszych oznaczeń, tzn w czerwonych obwodkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 Ależ on ma te wcześniejsze oznaczenia. Tylko zamalowane. Tu Michał poradził bardzo ładnie. Co najwyżej można by się spierać o odcień tego niebieskiego, ale to już trzeba by zobaczyć model na żywca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 Aaaaa no to mam wyjaśnione, bo zakodowłao mi sie w pamięci to malowanie ale z czerowymi obwódkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 Zakodowało Ci się dobrych kilkadziesiąt lat takiego przedstawiania tematu. Jak czerwony łom Spitfire ;). Nie znalazłem ani jednego samolotu z rejonu, który zachowałby te obwódki. A szukałem. Oczywiście mógł gdzieś zdarzyć się wyjątek, ale byłby to wielki rarytas. O kulisach sprawy ciekawie pisze Kolacha w artykule o Hogach Blackburna publikowanym w Aero, o ile pamiętam. Nieco wyjaśnień na ten temat jest też w ostatnim AeroPlanie na stronie 35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Całkiem fajny wręcz zarąbisty. Trochę jak z tej bajki Planes tylko pewnie nie gada ;) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moder_20 Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Ładnie wyszedł, dopracowane detale 9/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 10 Października 2014 Share Napisano 10 Października 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi