Tazman79 Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 A po co az dwa plecaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 24 Listopada 2014 Autor Share Napisano 24 Listopada 2014 A po co az dwa plecaki? A w zasadzie to nie wiem....czemu dwa plecaki....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 Kup kostkę do polerowania paznokci , powinna ładnie wypolerowac szybkę skoro to twarde tworzywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 A po co az dwa plecaki? A w zasadzie to nie wiem....czemu dwa plecaki....... Jeden wystarczy w zupelnosci a mozesz zamiast drugiego plecaka zrobic mniejsza torbe na opatrunki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 No i super Tylko się zastanawiam, czy z zestawu PARTA użyłeś filmu z zegarkami który trzeba od 'lewej' strony zamalować na biało i podkleić pod tablicę bo wygląda jakby wszystkie zegarki były całe czarne? Niestety nie wiem ja drzwi z blaszki dedykowane do Intecha pasują do HB. Drzwi PARTA są nieco większe, ale jak są otwarte to tego raczej nie widać. Wycięcie drzwi z tego przezroczystego plastiku tak by się nadawały do użytku jest mocno męczące więc ja bym sugerował najpierw - skoro i tak masz PARTA - zrobić z blaszek, a jak CI się nie spodobają to próbować szczęścia. Dwie uwagi na podstawie moich doświadczeń z tym. Lepiąc z blaszek po uformowaniu i spasowaniu wszystkich warstw drzwi (nie sa płaskie) pomaluj wszystkie blaszki po obu stronach na końcowe kolory. Jak sobie wejdziesz na moją Kanię to zobaczysz, że szybki w tylnych drzwiach mają na obrzeżach delikatne zamalowania - a to z powodu tego, że nie idało mi się idelanie spasować wszystkich warstw drzwi i prześwietlają kolory warstw wewnętrznych (podkład) które są minimalnie przesunięte. W kolejnych drzwiach warstwy drzwi skierowane do wewnątrz pomalowałem kolorem wnętrza, te na zwenątrz - kolorem zewnętrznym tak że przy przesunięciu nie widać innych kolorów. No i malowanie przed sklejeniem pozwoliło mi uniknąć niedoskonałości związanych z malowaniem po maskowaniu. Wycinając drzwi prawe uważaj na ten próg na dole - bardzo łatwo się łamie Choć w sumie jak i cała reszta ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Under B Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 (edytowane) Mi2 także w Płocku lata. Należy do Lotniczego Pogotowia Ratunkowego, który ma oddział również w Płocku. Często korzysta z niego Wojewódzki Szpital Zespolony. Na niebie tak małego miasta, zawsze była to atrakcja. Super pomysł! Myślę, że kiedyś jak bede miał lepszego skilla, to także zabiorę się za niego. A niżej fotka tego cuda: Edytowane 24 Listopada 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 ładniutkie to to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AMO_Graphic Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 A ja poproszę po polsku, co to znaczy "bd miał lepszego skilla"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 A ja poproszę po polsku, co to znaczy "bd miał lepszego skilla"? Może to coś z szant... Pamietam jal darłem kidyś japę " przeeeciągnieeemy go pod killleeem". :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Under B Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 A ja poproszę po polsku, co to znaczy "bd miał lepszego skilla"? Poważnie nie rozumiesz tego co napisałem, czy nudzisz się w internetach i masz ochotę mnie potrollować? Jeśli twój post nie był ironicznie kierowany w moją stronę, to miałem na myśli to, że jeśli kiedyś nabiorę odpowiednich umiejętności, to też wezmę się za sklejenie tego modelu, na postawie śmiłowca medycznego z moich rodzinnych okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Under B Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 Poważnie nie rozumiesz tego co napisałem, czy nudzisz się w internetach i masz ochotę mnie potrollować? A Ty napisałeś ten bełkot, bo się nudziłeś, czy miałeś ochotę potrolować? Tak czy owak, złamałeś regulamin (pkt III/7). A wy łamiecie regulamin (pkt III/5), więc proszę o brak hipokryzji z waszej strony. A co do mojego "niezrozumiałego" sposobu wypowiadania się, a właściwie "bełkotu", to obiecuję więcej go nie stosować, a was proszę o nie zwracania mi uwagi o duperele, tylko być aktywnym w temacie w inny sposób. Z góry przepraszam i dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 7 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2014 Witam ponownie... Długo nic nie robiłem przy moim helikopku, ale niestety nie miałem czasu na zabawę Ale w międzyczasie doczekałem się paczuszki z pasta polerska z Hong Kongu ( i muszę przyznać ze jak na Hong Kong to przyszła bardzo szybko ). Zabrałem się zatem za usuniecie tej cholernej krowiastej wycieraczki. Zanim jednak to zrobiłem postanowiłem zrobić mały test dotyczący szlifowania i polerowania przezroczystego plastiku. Do testu użyłem plastiku jaki dołączany jest do drewnianych ramek do zdjęć w IKEA. Po przeszlifowaniu papierem 600, potem 1200 i na końcu 2000 ( tak jak zalecał Kiemlicz ) powierzchnia wyglądała tak: A po polerowaniu pastami Tamiya tak: Test wyszedł zadowalająco, wiec zabrałem się za kabinę. Mając również na uwadze ostrzeżenie Mitrandira postanowiłem zabezpieczyć jakoś ta szybkę przed ewentualnym pęknięciem...cala kabinę wewnątrz wypełniłem blu - tackiem Potem za rada Kiemlicza okleiłem cala kabinę taśmą izolacyjna zostawiając tylko miejsce na szlifowanie wycieraczki A potem klika minut papier ścierny o gradacji 600, potem 1200 i na końcu 2000 i wycieraczka zniknęła, a szybka zostala cala Odkleiłem taśmę izolacyjna, wydłubałem blu-tack ze środka kabiny - nałożyłem filc na szlifiereczkę .... i trzy pasty taimya w ruch..... najpierw Coarse, potem Fine i na koncu Finish..... Bardzo szybko i sprawnie to poszło..... a tak się balem...... Dziękuje wszystkim za rady i teraz czas na drzwi boczne..... ale jeszcze to przemyślę Zastanawiam się również nad malowaniem tej kabiny wewnątrz i nie bardzo wiem jak i czym zamaskować szyby od wewnątrz..... tam jest strasznie kiepskie dojście i mało miejsca..... Ma ktoś jakiś pomysł ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 No świetnie poszło Co do malowania środka - moim zdaniem niepotrzebne - się namęczysz z maskowaniem i malowaniem a jak coś nie będzie dobrze przywierało i zamalujesz szybkę to kłopot ze zeszlifowaniem w środku. A w HB masz akurat całość przezroczystą więc jak psikniesz 'środkową' farbę na zewnątrz jako pierwszą to będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 Jestem za rozwiązaniem Stakora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 zaiste prawdę rzeczesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2014 Dziękuje za rady dotyczące malowania wnętrza kabiny - zrobiłem jak radziliście. Zakończyłem wnętrze... dodając tylko misia i czerwoną torbę miedzy oknami. Doszedł jeszcze ostatni fotel tuz kolo drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 16 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2014 No i jak nie urok to sraczka padl mi kompresor a wlasciwie zrobila sie dziura w zbiorniku wyrownawczym Dziura ma wielkość około 4 minimetrów na 2-3 minimetry. Czy ktoś z Was ma jakiś pomysł co z tym zrobić ???? Polutować, zaspawać, czymś zakleić...... czy wyrzucić i kupić nowy kompresor ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 16 Grudnia 2014 Share Napisano 16 Grudnia 2014 Ten zbiornik jest miedziany,to kawałek blaszki miedzianej i zalutuj skoro jest dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 16 Grudnia 2014 Share Napisano 16 Grudnia 2014 Niezły efekt z tym polerowaniem, niesamowite... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 16 Grudnia 2014 Share Napisano 16 Grudnia 2014 Tak polerowanie szybek sie sprawdza i dokładnie ta to robić, z tym że ten efekt nie wyjdzie jeśli nie ma nadlewek tak jak w tym przypadku a są linie lub wklęsłe elementy. Na takie coś nie ma pomysłu lub nie jest mi znany :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2014 Zaniosłem ten zbiorniczek do moich mechaników w pracy - żeby go polutowali albo zaspawali. Niestety nie dało rady Napisałem już email do sklepu gdzie kupowałem ten kompresorek, może jest szansa na sprowadzenie samego zbiorniczka jako części zamiennej. Jeżeli to się nie uda to nie pozostaje mi nic innego jak tylko kopić nowy kompresorek....a takie miałem piękne modelarskie plany na święta W związku z zaistniałą sytuacja prawdopodobnie nic już nie pokarzę w tym roku wiec życzę Wam wszystkim Zdrowych i Wesołych Świat Bożego Narodzenia oraz Szczęśliwego Nowego Roku 2015. I mam nadzieje ze rok 2015 będzie lepszy dla nas wszystkich niż 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 21 Grudnia 2014 Share Napisano 21 Grudnia 2014 Wiem, że to może głupie, ale ja bym to próbował zakleić sporą ilością Poxiliny. Choć nie chciałbym oberwać jej kawałkiem, gdyby taka "plomba" puściła... no ale jak jesteś gotów zaryzykować, to zaryzykuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro69 Napisano 21 Grudnia 2014 Share Napisano 21 Grudnia 2014 Może blacharz samochodowy migomatem zaspawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Grudnia 2014 Share Napisano 21 Grudnia 2014 masz na priva wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarS84 Napisano 22 Grudnia 2014 Share Napisano 22 Grudnia 2014 Ratownik wykonany przez modelarza zza Buga. Może się przyda... Pozdrawiam! Wesołych Świąt! http://karopka.ru/community/user/9770/?p=1&MODEL=356747#cmtlist Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi