Daz Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 Kolejny projekt, tym razem coś co, co prawda ma śmigłą, ale śmigłowcem nie jest Grumman E-2 Hawkeye na pierwszy rzut kabina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 To chyba przepakowany model Kinetic. Jeśli będziesz go robił ze złożonymi skrzydłami to napakuj do dziobu dużo ołowiu. Inaczej będzie siedział na ogonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 Z ogromną chęcią popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 Fajny samolot, ale nad kabiną nie ma co się znęcać, bo i tak nic nie będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Under B Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 Fajny samolot, ale nad kabiną nie ma co się znęcać, bo i tak nic nie będzie widać. Jestem początkujący, więc moje pytanie może będzie głupie, ale licze na odpowiedź. Skąd Wy bierzecie takie kabiny gotowe do malowania? Btw, fajny model, też chciałbym kiedyś miec do czynienia z bombowcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 No albo z pudełka z zestawem, albo żywiczne kokpity do kupienia do konkretnych modeli w sklepach modelarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SrebrnyKrzyz Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 Tylko to akurat nie jest bombowiec ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Under B Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 Tylko to akurat nie jest bombowiec ;) Wiem, wiem, szybciej piszę niż myślę. Odwaliłem babola, ale jestem tego świadomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 miałem kiedyś taki model sklejony z papieru, to dopiero była rzeźnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 … Skąd Wy bierzecie takie kabiny gotowe do malowania? …W większości przypadków z pracy własnej.W moim wypadku: Planowanie. Wycinanie. Szlifowanie. Pasowanie. Sklejenie tego co można połączyć przed malowaniem. Podkład. Kolor. Kalkomanie. Łączenie całości. Drobne poprawki koloru. Drobne wykończeniówki. Gotowe! Tak jak pytałeś. U bardziej doświadczonych kolegów dojdą jeszcze zalewajki i insza magia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katherinex1 Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 Ja też skleiłam taki model, tylko że z papieru jak jeden z poprzednich forumowiczów. Trzyma się do dziś i jest podziwiany przez innych. Coś pięknego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Under B Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 … Skąd Wy bierzecie takie kabiny gotowe do malowania? …W większości przypadków z pracy własnej.W moim wypadku: Planowanie. Wycinanie. Szlifowanie. Pasowanie. Sklejenie tego co można połączyć przed malowaniem. Podkład. Kolor. Kalkomanie. Łączenie całości. Drobne poprawki koloru. Drobne wykończeniówki. Gotowe! Tak jak pytałeś. U bardziej doświadczonych kolegów dojdą jeszcze zalewajki i insza magia. Dobry plan organizacji pracy i działania! Ja też skleiłam taki model, tylko że z papieru jak jeden z poprzednich forumowiczów.Trzyma się do dziś i jest podziwiany przez innych. Coś pięknego. Chciałbym zobaczyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Kokpit na miejscu, kadłub złożony, i muszę przyznać że italeri bardzo poprawiła jakość swoich produktów, zaczęli robić je dokładniej, z większą ilością elementów, jak np złożone skrzydła i wszystkie elementy "wewnętrzne" skrzydeł i mechanizm składania są w zestawie, ruchome klapy, czy nawet w kokpicie wszystkie panele mają przełączniki i ekrany a nie tylko płaskie powierzchnie do nałożenia kalek jak to było wcześniej. Kadłub bardzo ładnie się łączy, minimalnie wymaga szpachlowania i szlifowania, ale naprawdę minimalnie Obsługa też wyraża aprobatę co do jakości wykonania elementów ;) Edytowane 4 Grudnia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SrebrnyKrzyz Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 …Obsługa też wyraża aprobatę co do jakości wykonania elementów ;) Moim zdaniem ślicznie pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 Dzięki Do całości projektu pokładu, już cała załoga jest gotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 Klapy pomalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Mistrzostwo świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Liga Mistrzów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Klapy pomalowane W prawdziwym samolocie ten poryflowany kawałek klapy to goła blacha, którą śmiało możesz pomalować na kolor aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 Klapy pomalowane W prawdziwym samolocie ten poryflowany kawałek klapy to goła blacha, którą śmiało możesz pomalować na kolor aluminium. Dzięki, tak zrobię, bo w instrukcji mało jest takich informacji, jedyne co zdążyłem zauważyć to że te pofalowane blachy wypadają na przeciwko wylotów spalin z silników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezarek Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 W jaki sposób wykonałeś napisy na ubrankach obsługi naziemnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Moim zdaniem ślicznie pomalowany. szkoda że malowanie spodni spartolone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 5 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2014 Moses bazowałem właśnie na tym moro co wrzuciłeś, może na tym zdjęciu tego tak nie widać, ale powinno być dokładnie to co pokazałeś. Dałem brązową bazę, i moro w kolorze zgniłej zieleni i khaki i na koniec czarne wstawki. Napisy na kamizelkach to kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Grudnia 2014 Share Napisano 5 Grudnia 2014 Nie mógł es wzorować się na moro, bo moro to polski mundur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi