Reez Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 Witajcie, Pragnę przedstawić swój najnowszy Model. Jest to JS-3 firmy Tamiya wzbogacony o gąsienice Friulmodel ATL-14, a także lufę oraz blaszki firmy ABER. Do malowania/brudzenia używałem specyfików firmy AK. Model prezentuje się następująco: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 Niezły, ale co to za kolor ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 26 Lutego 2015 Autor Share Napisano 26 Lutego 2015 Mniej więcej taki właśnie kolor chciałem osiągnąć, jak mniemam jest dosyć daleki od oryginału Kolor to Olive Drab Shine AK137 przyciemniony washem Dark Brown AK 045. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 Najpierw myślałem, że to egipski IS3, ale zobaczyłem gwiazdę i trochę zgłupiałem. Ale jak chciałeś taki kolor to git. Nie zmienia to faktu, że model udany. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 Coś tam masz zielonego na kole z prawej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 Moim zdaniem, zwis gąsek jest trochę za duży, ale reszta bardzo mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 Miałem podobne wrażenie jak Seba odnośnie koloru. Sam model bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 Super pomalowany. Lubie taki kontrastowy i bardzo realistyczny malunek !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareek Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 A moim zdaniem gąsienice wiszą bardzo fajnie, tylko bardziej zaznaczyłbym wytarcia na nich po kołach. I faktycznie na jednym kole jakiś zielony obcy się pojawił. A czołg jako całość bardzo mi się podoba, fajny brudas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 bardzo fajnie zacieki wyszły...jakby stał nieużywany....prawie muzealnie wyszły :-) kolor mnie się podoba... faktycznie zwisy jakby za duże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 świetny efekt artystyczny. zwisy za duże, gwiazdy by warto trochę styrać bo za nowe i za ładne na tle tego pancerza. ogólnie bardzo ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 27 Lutego 2015 Autor Share Napisano 27 Lutego 2015 Dzięki bardzo Panowie za miłe opinie Co do ciała obcego na kole to jeżeli dobrze zrozumiałem o co wam chodzi to już go nie ma ;) Natomiast co do zwisów to moją jedyną obroną może być to, że gdy zabierałem jedno ogniwo to zwis stawał się już prawie niewidoczny. Także taki zwis był według mnie jedynym rozsądnym rozwiązaniem a mniej więcej taki efekt chciałem osiągnąć więc osobiście ze zwisu jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 27 Lutego 2015 Share Napisano 27 Lutego 2015 Fajnie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 27 Lutego 2015 Share Napisano 27 Lutego 2015 Bardzo fajny. Podoba mi się i aż żal, że nie stoi na podstawce (kawałku terenu). To wartościowy model a odrobina gruntu jeszcze go wyeksponuje. Pomyśl o zmatowieniu kalki z gwiazdą i lekkim złamaniu jej filtrem lub zadrapaniu. To nieco realizmu bo tak to jest 'świeżo malowana'. No chyba, że tak ma być. Gratuluję bardzo udanej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 28 Lutego 2015 Share Napisano 28 Lutego 2015 Moim skromnym zdaniem wykonanie zajefajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 28 Lutego 2015 Share Napisano 28 Lutego 2015 moje zdanie znasz z warsztatu merytorycznie totalna buba czyli 3w1 gdybyś zrobił go z pudła nie dodając abera byłoby lepiej ,szczególnie rzuca się w oczy brak instalacji paliwowej jedyną obroną może być to, że gdy zabierałem jedno ogniwo to zwis stawał się już prawie niewidoczny. Także taki zwis był według mnie jedynym rozsądnym rozwiązaniem a mniej więcej taki efekt chciałem osiągnąć więc osobiście ze zwisu jestem zadowolony tak nie do końca masz rację, faktem jest że na jednej stronie wypada jedno ogniwko mniej efekty eksploatacji fajne ale kolor bardziej taki pod egipskiego 3M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Lutego 2015 Share Napisano 28 Lutego 2015 Też żem myślał, że to arab z Egiptu, ale gwiazda mi nie pasowała. Ale skoro tak miało być to ok. Model mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 2 Marca 2015 Autor Share Napisano 2 Marca 2015 Z pewnością z instalacją paliwową prezentowałby się lepiej, nie twierdzę, że nie, jednak tak jak pisałem w warsztacie - napsuła ona mi jedynie zdrowia. Próbowałem, nie wychodziła i w efekcie tego jej nie ma. Egipskie zawsze mi się kojarzyły bardziej z bielą ale skoro niemal każdy uważa, że taki właśnie kolor posiadają/posiadały to tak pewnie jest - ja z koloru jak i ze zwisów jestem zadowolony a to podobno najważniejsze bo to ja muszę na niego codzienne patrzeć : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 2 Marca 2015 Share Napisano 2 Marca 2015 ... - ja z koloru jak i ze zwisów jestem zadowolony a to podobno najważniejsze bo to ja muszę na niego codzienne patrzeć : ) Masz całkowitą rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi