Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po dwóch latach budowa modelu dobiegła końca Warsztat.

Wbrew obawom muszę przyznać, że z prenumeratą serii DA nie miałem praktycznie żadnych problemów, a kolejne zeszyty z częściami poza jednym wyjątkiem przychodziły o czasie

Nie będę opisywał co i jak budowałem, wszystko widać na zdjęciach. Miłego oglądania

e418d8ff70848af9.jpg

0be2cbdab58583bd.jpg

08321c6853233808.jpg

a878db649d810d08.jpg

eb1cbdcc42c517e2.jpg

509cd09b18e02eb2.jpg

8e8bb40ffc200633.jpg

ecc24e14cb176da2.jpg

c6a7fc3cd7ba8fc8.jpg

bd71893ebcf4b27f.jpg

507556b28b4f398f.jpg

9f56a12743248251.jpg

A tu warszawa w towarzystwie pozostałych moich modeli w tej samej skali:

2b9f75878fa8eb71.jpg

d0026b45f7fa3621.jpg

Napisano

Piękna, klasyczna krowa . Bardzo fajny model, dodatki i małe duperele dodają uroku . Kolekcja bardzo zacna. To camaro wygląda bardzo ciekawie .

Jedyne co mnie "gryzie" to żarówki w przednich światłach. "Jak na moje oko" to powinny świecić bardziej na żółto .

• Super Moderator
Napisano

Dużo, dużo pracy włożyłeś! Bardzo pięknie wyszła! Jaki kolejny temat? Może duży fiat?

pozdrawiam

Christian

Napisano

SUPER... piękny model w bardzo dobrym wykonaniu.

Dodatkowo cieszy Twoja obecność oraz to, że model w końcu ukończony, bo od dłuższego czasu wypatrywałem warsztatu i przyznam, że już straciłem nadzieję na koniec.

Andrzeju - BRAWO !!!

Chciałem kiedyś kupić tą kolekcję, potem odpuściłem na rzecz Hayabusy w skali 1:4 ale chyba jednak się skuszę - jeśli tylko pojawi się na aukcji w "dobrej" cenie....

Napisano

Dzięki koledzy za miłe słowa

Na prawdę złożenie resoraka z gazety było takie trudne ?

Zapewniam cię kolego, że złożenie modelu prosto z pudła nawet takiej firmy jak Trumpeter czy Tamiya też nie będzie trudne, co innego gdy przyłożysz się do niego i choć trochę go zrewaloryzujesz

Napisano

Tak dla porównania zamieszczam dwa zdjęcia modelu zrobionego "prosto z pudła". Wszystkie czarne elementy to goły plastik. W moim modelu przemalowałem (oczywiście co trzeba zaszpachlowałem i oszlifowałem) nie tylko te widoczne na poniższych fotkach ale i inne plastiki, także zmieniłem tapicerkę. Różnicę widać gołym okiem

Zdjęcia pochodzę ze strony:

181882718b7f091d.jpg

67a2690059354bf7.jpg

Napisano

Szczeka opada, kawal dobrej roboty Andrzej

• 4 weeks later...
Napisano

No to mogę się pochwalić...

Troszkę to trwało ale właśnie odebrałem swoja przesyłkę z kompletem 100 numerów Warszawy

Jak tylko skończę motor (BMW Hellera) zabieram się za składanie.

Warsztatu nie robię ale na pewno wrzucę galerię....