cooper69 Napisano 28 Listopada 2015 Autor Share Napisano 28 Listopada 2015 Teraz super Wyszło idealnie. Cieszę się, że się podoba bo mnie aż palce od tego bolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 29 Listopada 2015 Autor Share Napisano 29 Listopada 2015 Zapuściłem Wash MIG Brown Wash for German Dark Yellow (A.MIG-1000) w zimmerit płaskim pędzlem o rozmiarze 4 Tak toto wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 29 Listopada 2015 Share Napisano 29 Listopada 2015 Nakladales filtr aerografem? Sent from my D2303 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 29 Listopada 2015 Autor Share Napisano 29 Listopada 2015 Nakladales filtr aerografem? Sent from my D2303 using Tapatalk Filtr przed położeniem sidoluxu i kalkomanii nakłądałem aerografem. Wash na zimmerit (powierzchnie bez zimmeritu czyste) tak jak napisałem płaskim pędzlem numer 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 29 Listopada 2015 Share Napisano 29 Listopada 2015 Tak, tak. Najlepsze efekty daje filtr nałożony okrągłym pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 2 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2015 Mała aktualizacja Liny w końcu wykonałem korzystając z linki miedzianej 0.9mm Eureka i uciętych, zmodyfikowanych końcówek zestawowych. Modyfikacja polegałą na nawierceniu otworów na wklejenie linki i zrobienie symulacji splotu liny na uszach bo Tamiya olała temat :( Posmarowałem klejem część liny która nie miała faktury, a potem mozolnie podziergałem włoski przytępionym trójkątnym ostrzem skalpela. Stwierdziłem też, że musi coś się dziać więc wykorzystałem 2 kanistry i wiadro z zestawu Tamiya 35026 Jerry Can (nie kupować bo cienki jak kupa węża). Kanistry chciałbym zrobić z wodą i od razu pytanie? Były one jakoś specjalnie malowane? W jakim kolorze pomalować kanistry i wiadro? Dałbym nawet jakieś wiszące hełmy ale takowych nie mam więc haki na skrzynki z pelargoniami na wieży będą puste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 2 Grudnia 2015 Share Napisano 2 Grudnia 2015 Kanistry na wode oznaczano bialym krzyzem. Napewno byly ciemnoszare (pot. Psnzergrau) , nie wiem czy istniala wersja piaskowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 2 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2015 Dzięki Grześku. Coś właśnie miałem o tych krzyżach "z tyłu głowy" ale nie mogłem w internetach znaleźć żadnych zdjęć - pewnie źle szukałem. A dlaczego chcę wodę bo moim zdaniem wieszanie benzyny w okolicach wlotów powietrza do silnika i jeżdżenie w czasie ostrzału po chaszczach Normandii byłoby skrajnie niemądre. Piaskowa na pewno była w Afryce ale zgodnie z sugestią zrobię w panzergrau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 2 Grudnia 2015 Share Napisano 2 Grudnia 2015 Były też Dunkelgleb po 43. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 2 Grudnia 2015 Share Napisano 2 Grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 2 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2015 No to będzie jednak dunkel jak na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 3 Grudnia 2015 Share Napisano 3 Grudnia 2015 Wiesz jak dasz jeden ,czy dwa szare to dramatu nie będzie.Kolorystycznie będzie ciekawiej ale to już twoja wola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 3 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2015 Wiesz jak dasz jeden ,czy dwa szare to dramatu nie będzie.Kolorystycznie będzie ciekawiej ale to już twoja wola. Masz rację. Zrobię szare i przy tej okazji wyjdzie paralela do września 39 ;) - kanistry w panzergrau z białymi krzyżami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2015 Dzisiejsze i wczorajsze osiągnięcia... Powoli do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2015 Co do ułożenia ich na czołgu to taką mam koncepcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 7 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2015 Wash zrobiony specyfikiem A.MIG 1000 - Brown Wash for German Dark Yellow Ważne info dla takich zielonych jak ja - wash trzeba często wstrząsać/mieszać bo bardzo szybko opada pigment i traci kolor. Dziś pomalowałem też wstępnie wydechy przy pomocy zestawu farb A.MIG Rust Effects Colors Żeby uprzedzić pytania. Wiem że cienkie rurki to odpowietrzenie i nie powinny być tak zardzewiałe. Ta rdza to tylko podkład pod pomalowanie na kolory kamuflażu ale będą rdzawe bo pomimo braku spalin na pewno od sąsiedztwa o wysokiej temperaturze były pordzewiałe bardziej niż reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 8 Grudnia 2015 Share Napisano 8 Grudnia 2015 Żeby uprzedzić pytania. Wiem że cienkie rurki to odpowietrzenie i nie powinny być tak zardzewiałe. Tak dla poszerzenia wiedzy zadam pytanie. Te rurki to odpowietrzenie czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zlevikk Napisano 8 Grudnia 2015 Share Napisano 8 Grudnia 2015 Wash zrobiony specyfikiem A.MIG 1000 - Brown Wash for German Dark YellowWażne info dla takich zielonych jak ja - wash trzeba często wstrząsać/mieszać bo bardzo szybko opada pigment i traci kolor. Ja leje sobie trochę do paletki, a resztę zakręcam i odstawiam. Wtedy zawsze można sobie zamieszać pędzelkiem na szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 8 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2015 Żeby uprzedzić pytania. Wiem że cienkie rurki to odpowietrzenie i nie powinny być tak zardzewiałe. Tak dla poszerzenia wiedzy zadam pytanie. Te rurki to odpowietrzenie czego? Przepraszam za mój błąd. Jedynym usprawiedliwieniem jest pora, o której pisałem Dodatkowe rurki lewego wydechu to chłodzenie wydechu, a nie odpowietrzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 8 Grudnia 2015 Share Napisano 8 Grudnia 2015 czyli też połączone z główną rurą wydechową. Jako wykonane z tego samego materiału i narażone na podobne temperatury też mogły wypalać się i łapać korozję. Oczywiście zgodnie z tym o czym mówimy, w mniejszym stopniu. Czekam na finisz i galerię po tak długiej walce z materią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 8 Grudnia 2015 Share Napisano 8 Grudnia 2015 Te kanistry Tamki sprzed 50 lat to żart ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 8 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2015 Te kanistry Tamki sprzed 50 lat to żart ? Ten model to żart więc i kanistry trzymają się w konwencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 8 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2015 czyli też połączone z główną rurą wydechową. Jako wykonane z tego samego materiału i narażone na podobne temperatury też mogły wypalać się i łapać korozję. Oczywiście zgodnie z tym o czym mówimy, w mniejszym stopniu. Chociażby tutaj widać, że była spora różnica. Czekam na finisz i galerię po tak długiej walce z materią Z różnych powodów tyle to trwało ale myślę, że najpóźniej przed świętami będzie galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2015 Po kilkugodzinnej i wielce przyjemnej (o dziwo) robocie przy wykorzystaniu farby A.MIG-044 i (zgodnie z zaleceniami) nowego pędzla 000 (Italeri z trójkątnym uchwytem - bardzo polecam) zakończyłem obicia wzorując się głównie na warsztacie Panther Ausf. D - DML w/Zimmerit Sergiusza Pęczka. Na żywo wygląda duużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2015 No trudno... karawana jedzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi