Patterson Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Dawno nic tu nie pokazywałem, to wrzucę nowy ulepek. Powstańczy Chwat, starałem z grubsza odtworzyć układ kamuflażu ze zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 Trudno go skomentować inaczej, niż że to kolejny mistrzowski model! Po prostu piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 4 Kwietnia 2015 Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Super robota. Też będę dokładnie taki robił do kolekcji niemieckich niszczycieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Kwietnia 2015 Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Marcin bardzo ładnie się prezentuje. W związku z powyższym wnoszę o przyspieszony proces produkcji modeli aby, częściej oko można nacieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 4 Kwietnia 2015 Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Piękny model, aż trudno wzrok oderwać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 4 Kwietnia 2015 Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Świetny! walczyłem z nim kiedyś w 1:48, nie wyszedł mi tak dobrze jak Tobie. Może któregoś dnia do niego jeszcze wrócę. W każdym razie Gratuluje pięknego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 4 Kwietnia 2015 Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Jedno słowo ciśnie się na usta: ZNAKOMITY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 4 Kwietnia 2015 Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Super się prezentuję. Rdza nieźle wyszła. Kamuflaż ładny. Gąski za zielone? hmm Pancerz boczny miał 2cm i tak pękł? Napisz od czego. no i oczywiście super zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2015 Witam, dzięki Panowie za dobre słowa. Zielone gąski? Może kwestia indywidualnych ustawień monitora, są raczej grafitowe. Co do uszkodzeń to trudno powiedzieć, relacje są w tej kwestii sprzeczne i póki co opierać się można tylko na domniemaniach. Pewnym jest pożar przedziału silnika, który jednak go nie zniszczył, a jedynie uszkodził. Nie do końca wiadomo co spowodowało aż tak duże pęknięcia pancerza i wygięcie grubego przecież stropu. Domniemywać można wewnętrzną eksplozję. z drugiej strony po czymś takim pojazd byłyby raczej stracony, a powstańcom udało się go doprowadzić do stanu bojowego. Faktem jest, że określono uszkodzenia tego Hetzera na ponad 70%, więc może on był tak poważnie uszkodzony, a chłopaki z Brygady Motorowej "Iskra" którzy go naprawiali, to po prostu zdolniachy. Słyszałem jeszcze dwie inne teorie, że strop wcale się nie wygiął, tylko został odkręcony i na zdjęciach krzywo leży, inna teoria mówi, że pojazd dostał granatem Gammona co spowodowało pękniecie pancerza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 5 Kwietnia 2015 Share Napisano 5 Kwietnia 2015 Bardzo ładny wg mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregor szc Napisano 8 Kwietnia 2015 Share Napisano 8 Kwietnia 2015 Gratuluję dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kommar Napisano 8 Kwietnia 2015 Share Napisano 8 Kwietnia 2015 Miło popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 8 Kwietnia 2015 Share Napisano 8 Kwietnia 2015 Świetny model. PS. Gratuluję fotki admina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 8 Kwietnia 2015 Share Napisano 8 Kwietnia 2015 Cud-miód-malina i wielki plus za nasze malowanie pięknego modelu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 9 Kwietnia 2015 Share Napisano 9 Kwietnia 2015 Robi wrażenie, piękny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 9 Kwietnia 2015 Share Napisano 9 Kwietnia 2015 łał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 9 Kwietnia 2015 Share Napisano 9 Kwietnia 2015 świetny model, mój w 1/72 czeka na swój czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny71pl Napisano 10 Kwietnia 2015 Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Widziałem już wcześniej galerię ale teraz podwójne gratki , za model i stronę główną !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 16 Kwietnia 2015 Share Napisano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Wrażenie robi nie tylko wykonanie modelu ale i same zdjęcia. W jaki sposób je zrobiłeś? Sprawdziłem, że aparatem Canon Powershot, ale chodzi mi bardziej o to, jakie miałeś warunki oświetleniowe, jakie ustawienia aparatu etc. Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 16 Kwietnia 2015 Share Napisano 16 Kwietnia 2015 Rewelka!!! "Takie palce to majatek". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 1 Maja 2015 Autor Share Napisano 1 Maja 2015 Dziękuje wszystkim za komentarze. Wrażenie robi nie tylko wykonanie modelu ale i same zdjęcia. W jaki sposób je zrobiłeś? Sprawdziłem, że aparatem Canon Powershot, ale chodzi mi bardziej o to, jakie miałeś warunki oświetleniowe, jakie ustawienia aparatu etc. Przepraszam, że dopiero teraz. Zdjęcia robione starusieńkim powershotem A520. Moje foto studio (szumna nazwa) to stary namiot bezcieniowy (pożółkły zresztą ) i dwie PRL-owskei lampki biurkowe. Ustawienia zawsze dostosowuję do aktualnie panujących warunków, pora dnia i pochmurność. Generalnie wszystkie ustawienia mam na ręczne i balansuję do tego co widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 2 Maja 2015 Share Napisano 2 Maja 2015 Twój komentarz nt. robienia zdjęć potwierdza tylko starą maksymę - "nie fuzyja czyni myśliwego". Jeżeli mógłbym mieć do Ciebie prośbę to chciałbym poznać Twój sposób na zrobienie pęknięć burty i wysadzonej górnej płyty. Z góry dziękuję pewnie nie tylko w moim imieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 2 Maja 2015 Autor Share Napisano 2 Maja 2015 Płytę górną wyciąłem z modelu po czym ukształtowałem wygięcie i ją pocieniłem, po czym wkleiłem z powrotem. Pęknięcia pancerza najpierw sobie narysowałem ołówkiem po czym delikatnie zarysowałem ten wzór szpikulcem na modelu. Przeciągnąłem tak kilka razy aż uzyskałem wyraźną rysę która posłuży za prowadnicę. Teraz wystarczy użyć już rylca, ostrzem pomału wybierałem materiał pogłębiając pęknięcia aż do zadowalającego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 21 Maja 2015 Share Napisano 21 Maja 2015 No Piękny, realistyczny na maxa hmmm cóż więcej napisać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi