Nużek Napisano 4 Marca 2016 Autor Share Napisano 4 Marca 2016 Jutro olejami van gogh bede sie bawił, zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 4 Marca 2016 Share Napisano 4 Marca 2016 Pewnie mial na mysli cienie Tamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 Swego czasu KRL zachwalał metodę czarnego podkładu, na to biel/kremowy i delikatne szlifowanie zużytym papierem ściernym, tak aby odsłonić czarny kolor. I ja też bym to tak zrobił. Tylko bez szlifu i odwrotnie. Biel, potem delikatny nadmuch metalizera np. Exhaust ModelMastera. a potem ścieranie delikatne metalizera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 Spróbuj jak najbardziej tej metody co pisze solo ze ścieraniem, tylko troszkę to zmodyfikuj i spróbuj użyć tego specyfiku chipping fluid, może taka kombinacja da jakiś fajny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 No nie, efekt obić wygląda zupełnie inaczej niż smugi, które muszą mieć gładziutkie i płynne krawędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 Tak na początku wyjdą ostre krawędzie ale można potem to rozmyć drobnym papierem ściernym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 5 Marca 2016 Autor Share Napisano 5 Marca 2016 Wlsnie mi do glowy przyszła myśl. Jak na białą farbę, czy nawet to co jest teraz nałożyć olej i go ścierać wacikiem. Użyć jakiegoś rozpuszczalnika który zetrze oleje ale nie ruszy całej reszty. Jaki to by miał być rozpuszczalnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 No o tym pisałem. Zmywaj white spiritem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 5 Marca 2016 Autor Share Napisano 5 Marca 2016 Aaaa no to nie doczytalem. Kurde kolejna chemia ktorej nie mam. Rozpuszczalnik do washa nada sie? Mam taki od miga, to chyba terpentine odourless jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 Nada się, ale on jest troszkę mocniejszy od white spirita i trzeba uważać żeby nie przesadzić, przekonałem się o tym boleśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 5 Marca 2016 Autor Share Napisano 5 Marca 2016 Ok to użyję go delikatnie. Tymczasem rakiety zrobione. Ups, jeden aim-9 ma do poprawki rożek w kolorze steel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 Noo rakietki super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 5 Marca 2016 Autor Share Napisano 5 Marca 2016 Cos takiego wyszło, jeszcze coś tam bym poprawił, może ciut białego jeszcze ale niech to wszystko wyschnie porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 I chyba jest lepiej. Co prawda powinny być smugi na pojedynczych paskach, ale zdaję sobie sprawę jak trudno to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 5 Marca 2016 Autor Share Napisano 5 Marca 2016 Pierwszy raz z olejami, suchym pigmentem i z cieniami tamki pracuje. Zobacze jeszcze jak to wszystko wyschnie czy coś tam jeszcze da rade poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 Moim zdaniem fajnie W końcu nie każda dysza wygląda jednakowo Mam nadzieje ze uda mi się chociaż taki efekt osiągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 5 Marca 2016 Autor Share Napisano 5 Marca 2016 Bez przesady, ja robie 1 model na 2 lata więc mój poziom nie jest aż taki wysoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 Ważne żeby wiedzieć kiedy przestać poprawiać, bo od pewnego momentu wychodzi gorzej niż lepiej. Zostaw te dysze i idź dalej, nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 5 Marca 2016 Autor Share Napisano 5 Marca 2016 Przetarlem jeszcze trochę gumką do ścierania aby troszkę odkryć biały kolor. Już nic nie robie z tym. Jutro trzeba będzie pomalować jet exhaust'em i zabrać się za główny kamuflaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 A jet exhaust to gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 Moim zadaniem wyszło naprawdę fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 6 Marca 2016 Autor Share Napisano 6 Marca 2016 no dysze na zewnątrz jet exhaust czy się mylę? środka już nie ruszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 Myślałem że ten exhaust do środka chciałeś zaaplikować, stąd pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 6 Marca 2016 Autor Share Napisano 6 Marca 2016 Też tak to zinterpretowałem. Dysze pomalowane już czarnym podkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 Dysze na zewnątrz najlepiej pomalować MC214 Dark Iron gunze i potem to przepolerować. Wydaje mi się że tak można uzyskać naprawdę dobry efekt względzie małym nakładem prac. Ale jak chcesz to kombinuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi