M.A.V. Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Katapulty wyszły bardzo przyzwoicie Za to działa bez fartuchów wyglądają bardzo dziwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Być może dziwnie, ale prawidłowo Wieża "B": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 30 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Dzięki Forest, o tym samym (znajdując wcześniej inne zdjęcie) pisałem na priv do M.A.V.'a że gdzieś widziałem właśnie bez fartuchów Btw dzięki za aktywność w moim wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 21 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2017 Dawno mnie tu nie było... A jak widzę gdy inni wrzucają fotki to aż mi głupio... Ale praca powolutku idzie do przodu. Coraz bliżej do malowania. Kilka dział się odkleiło podczas montażu ale na szczęście się nie pogubiły. Przepraszam za słabe zdjęcia ale tyle tego złota że telefon wariował... Te wszystkie białe plamy to pozostałości po kleju ale wyczyszczone i nie będzie widać pod farbą. Co do masztów to lekko są pochylone ale już było za późno na poprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 21 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2017 Na niektórych fotkach są a na innych nie ma. Lub nawet na kilku widziałem ze na jednej wieży są a na drugiej już nie. [edit:blacman] poprawiono linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Zjadło Ci zdjęcia w ostatnim poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Hej, ale te krzywe maszty to będziesz jeszcze poprawiał Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 22 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2017 Maszty na nadbudówce zostawię już bo w rzeczywistości są bardziej pionowo ale niestety nie idealnie. Jeśli chodzi o tylny maszt to do zdjęć tylko jest pochylony ponieważ jeden "drąg" jest krótszy. Zresztą to wszystko jest takie delikatne że trzyma się "na słowo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Periga Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 Więcej metalu niż platiku... post do usunięcia :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Medox Napisano 26 Stycznia 2017 Share Napisano 26 Stycznia 2017 Witam. Podglądam z zaciekawieniem, mam ten zestaw i wkrótce mam zamiar zabrać się za niego. Zaciekawiła mnie fotka z jedną wieżą która posiada fartuchy na działach. Myślałem że Arizona ich nie posiadała "Patrzam" dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito Napisano 4 Lutego 2017 Share Napisano 4 Lutego 2017 Cześć Chciałbym niedługo rozpocząć ten model i zastanawiam się czy nie poprawić linii pokładu z wypukłych na wklęsłe (jak blachy w samolotach). Warto się za to zabierać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 4 Lutego 2017 Autor Share Napisano 4 Lutego 2017 Medox - jest kilka zdjęć Arizony, na niektórych posiada fartuchy a na innych nie dlatego wkleiłem wcześniej fotki z każdym sposobem. Wito - nie wiem co dokładnie masz na myśli ale ja zostawiam tak jak jest Zresztą kolega Periga dobrze zauważył że warsztat do skasowania, ponieważ więcej metalu niż plastiku :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lutego 2017 Share Napisano 5 Lutego 2017 ... warsztat do skasowania, ponieważ więcej metalu niż plastiku :P Ani mi się waż. Ja sobie po cichutko obserwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 5 Lutego 2017 Zresztą kolega Periga dobrze zauważył że warsztat do skasowania, ponieważ więcej metalu niż plastiku :P No model kolegi Periga aż świeci, od tych blaszek które na nim zawiesił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 5 Lutego 2017 Autor Share Napisano 5 Lutego 2017 To decyzje o skasowaniu zostawiam adminom :p U mnie tutaj blaszki jeszcze przed czyszczeniem dlatego mniej się świecą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 5 Lutego 2017 Share Napisano 5 Lutego 2017 super! mam nadzieję, że nadbudówki głównej jeszcze nie skleiłeś - bo malowanie całości może być ...hmmm... kłopotliwe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 5 Lutego 2017 Autor Share Napisano 5 Lutego 2017 Jak mistrz pisze że jest super to jestem wniebowzięty Główna nadbudówka jeszcze "luzem" i będzie osobno malowana na jeden kolor. Nie przyklejałem Jej bo jeszcze przypadkowo psiknę pokład i więcej poprawiania później tego wszystkiego. Podobnie zastanawiam się nad przyklejeniem części nadwodnej do podwodnej. Ostatnio kolega podpowiedział że skoro wszystkie bulaje są wywiercone na kadłubie to może jakieś 2-3 pomarańczowe diody dać by "otwory" były bardziej widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 Wkleiłeś "do góry nogami" elementy, w których łańcuchy od kotwic wchodzą w pokład. Spójrz jak to wygląda na ostatnim zdjęciu oryginału które wstawiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 Te "elementy" to przewłoki I są wklejone właściwie, na zdjęciach oryginału nie ma tych perforowanych osłon. Przyjrzyj się jeszcze raz zdjęciom modelu, na ujęciach "od rufy" pokładu dziobowego wyraźnie widać przewłoki wpuszczone w pokład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 22 Lutego 2017 Autor Share Napisano 22 Lutego 2017 Również mam coś na własne usprawiedliwienie, mianowicie w starej instrukcji Big Ed jest błędnie narysowane lecz po poszukiwaniach znalazłem nową aktualną instrukcję z poprawionym błędem na którym widać że te przewłoki są po obu stronach pokładu z małą różnicą: na górze jako siatka a tam gdzie łańcuchy się "zapadają" pod pokład jest jednolita blacha. stara instrukcja: nowa z poprawionym błędem: Znalazłem jeszcze kilka innych błędów w instrukcji ale już zostały zgłoszone odpowiednim osobom za to odpowiedzialnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi