Skocz do zawartości

7urgen- rekonstrukcja historyczna 1:1 i 1:6

7urgen

Rekomendowane odpowiedzi

A ja juz mam zapytanie o mozliwosc pojawienia sie w stolicy... Czemu takie rzeczy sie dzieja zawsze jak jestem w pracy a jedyny dostep do netu z telefonu? Dobra Panowie, musimy sie zgadac, i chyba ostatecznie najkorzystniej bedzie na telefon.

Kazdy kto sie do mnie odzywa z prosba o porade, pomoc jest zawsze mile widziany o czym kilka osob sie juz przekonalo. Nie czuje sie alfa inomega ale jezeli wiem lub posiadam pomocne materialy podziele sie wszystkim. Dzieki Panowie. Zobaczymy co z tego wyjdzie...

P.S. Dzisiaj popoludniu, jak dorwe sie do kompa u siebie w domu zapakuje mala niespodzianke w watku z fotkami dla fanow Kriegsmarine i Luftwaffe za jednym razem... Jak to sie polaczy? Ano zobaczycie.

• Like 1

Raczej male trzesienie ziemi, przynajmniej dla tych co zbieraja oryginalne fanty.

Co Ty? Jak robisz zdjecie i stawiasz obik takiego fanta to jest klimat. Nigdy bym nie smial prosic czy oczekiwac takiego fanta. Dzieki

A dziekuje. Zawsze to milo jak mistrz swojego gatunku chwali tworczosc innych.

Padlo, z klawiatury Spitona. Nie szyje, poprawiam. Wykonuje sam detale takie jak obszycia, naramienniki, elementy oporzadzenia. W amunicyjnym robilem pas od MG na ktorym sa przytroczne magazynki.

Wiesz, nie chce zeby to wygladalo jak klepanie sie po pleckach jak na anglojezycznych forach ale ja nie widzialem lepszych smiglowcow niz Twoje, nawet oryginaly sa przy nich cienkie. Moze jeszcze malo w zyciu widzialem, a moze zwyczajnie trafiaja w moj gust.

Wiesz, nie chce zeby to wygladalo jak klepanie sie po pleckach jak na anglojezycznych forach ale ja nie widzialem lepszych smiglowcow niz Twoje, nawet oryginaly sa przy nich cienkie. Moze jeszcze malo w zyciu widzialem, a moze zwyczajnie trafiaja w moj gust.

Anglojęzyczne fora są fjne , miło tam jest serio

I to jest powod dla ktorego wole siedzic tutaj, mimo ze odstaje od ogolu niz isc na tematyczne anglojezyczne. Roi sie tam od radisnej tworczosci, porazajacej efektami i jeszcze bardziej porazajacej bledami merytorycznymi a jedynie slusznym zachowaniem jest zachwyt. Moze nie jestem milosnikiem zlosliwisci ale konstruktywna krytyka i porady mysle sa lepsze dla rozwoju uniejetnosci i kolekcji niz pusty zachwyt.

I to jest powod dla ktorego wole siedzic tutaj, mimo ze odstaje od ogolu niz isc na tematyczne anglojezyczne. Roi sie tam od radisnej tworczosci, porazajacej efektami i jeszcze bardziej porazajacej bledami merytorycznymi a jedynie slusznym zachowaniem jest zachwyt. Moze nie jestem milosnikiem zlosliwisci ale konstruktywna krytyka i porady mysle sa lepsze dla rozwoju uniejetnosci i kolekcji niz pusty zachwyt.

Znajduje sie też tam i to , ale nie wiedzą co to tło do zdjęć

W moim kolku zainteresowan kroluje ogrod, ze wszystkimi jego atrakcjami, takimi jak: piaskownice, meble ogrodowe, plytki z piaskowca itd., itp. Naprawde swietne tlo dla grenadierow czy klientow ze SWAT.

Takie male swieto dzisiaj u 7urgena. Co prawda dwa lata strzeli za kilka dni dopiero ale nie czepiajmy sie dokladnych dat skoro licznik sie przekrecil na kod pieciocyfrowy...

Przy okazji jest odpowiedz na pytanie ktore ktos tutaj zadal "gdzie ty to wszystko trzymasz?".

http://12caliwskali.blogspot.co.uk/2015/10/dziekuje-wszystkim-odwiedzajacym-staym.html

A dziekuje. Sama kolekcja powstaje troche dluzej niz istnienie bloga, to juz bedzie chyba jakies 5 lat.

Dzieki Christian. Co do Telford, jeszcze tydzien temu planowalem przyjechac, i bardzo sie na to cieszylem ale zaraz w ciagu tygodnia dostalem kubel zimnej wody na glowe i niestety w tym roku jeszcze sie tam nie pojawie... Zrobie wszystko zeby byc za rok.

Wszystkich ktorzy są zainteresowani poszukiwaniem pictografii w celach merytorycznych, zapraszam do swojego nowego projektu-

http://7urgenarchiwum.blogspot.co.uk/

• 2 months later...

W tak zawnym miedzyczasie, powstala sylwetka ktora miala uzupelnic krotka serie w mojej kolekji, przedstawiajaca mundury wyjsciowe w Wehrmachcie. Po podoficerach Kriegsmarine i Luftwaffe przyszedl wiec czas na ostatni rodzaj wojsk Wehrmachtu czyli Heer. Oficer (Leutnant- porucznik) artylerii w uproszczonym mundurze wyjsciowym (lamane przez sluzbowy) z pozniejszego okresu wojny. Sylwetka pezstresowa (chrakter zabranial brudzenia i nieszczenia) i robiona na leniwca powstala z odkupionego gnata z drugiej reki w ktorym dorobilem patki oficerskie artylerii, wyrzucilem to i owo, dodalem czapke oficerska ktora przerabialem z wojsk piechoty na artylerie. Malo roboty, efekt taki sobie ale zwyczjnie musialem uzupelnic swoja antologie munduru o cos takiego. Czapke niestety bede musial z czasem wymienic bo to produkt DiD i jak to u nich bywa jest wykonana bardzo ladnie, wiernie odwzorowujac oryginal tylko ze skala problemy. Ewidentnie gora czapki ma za mala srednice. Docelowo tez maja byc skorzane rekawiczki zamaiast gazety.

DSC_7713_zpsy6oxtr2v.jpg

DSC_7717_zps83lmphpp.jpg

DSC_7730_zpsz8p8nbns.jpg

DSC_7734_zpsgv3rrelr.jpg

• Like 1