7urgen Napisano 12 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2016 Nowe Oficer FLIVO Oryginał... ...i figura Oraz moja gromadka z Feldherrnhalle po poprawkach. Zastanawiam się nad brudzeniem. A skoro w tytule wątku jest też 1:1 to takie z ostatniej wojny... Foto- Maciej Kacmajor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adammik90 Napisano 12 Czerwca 2016 Share Napisano 12 Czerwca 2016 Przejrzałem cały wątek i jestem pod ogromnym wrażeniem. Talent, to mało. GENIALNE, brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 12 Czerwca 2016 Share Napisano 12 Czerwca 2016 Tej ostatniej figurze z Bergmanem w ręku musisz poprawić weathering! Za czysta jest! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 12 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2016 Przejrzałem cały wątek i jestem pod ogromnym wrażeniem.Talent, to mało. GENIALNE, brawo! Myślę że nie genialne, raczej nietypowe. Ale dzięki Tej ostatniej figurze z Bergmanem w ręku musisz poprawić weathering!Za czysta jest! ;) Oj uwierz mi że już wtedy nie byłem ani czysty ani pachnący. W momencie gdy fota była robiona mijało 48 godzin bez kapieli, pracy w skwarze, kurzu, bez zmiany jakiejkolwiek części ubioru... Foto- Krzysztof Borowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Czerwca 2016 Share Napisano 12 Czerwca 2016 7urgen czy ja widziałem kilka twoich figur na Warszawskiej Fieście Modelarskiej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 12 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2016 Niestety nie. Fazzy mnie zapraszal ale nie dalem rady po Misji Wschod ani finansowo ani pod wzgledem wolngo. Logistycznie tez nie jestem do tego gotow. Jezeli zaproszenie bedzie podtrzymane na przyszly rok to zaczne wszystko juz sobie planowac teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 26 Lutego 2017 Autor Share Napisano 26 Lutego 2017 Niektórych to zmartwi ale wciąż żyję a do tego, co najgorsze, robię swoje... A całość obecnie tutaj- http://myvimu.com/collection/47793462 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Lutego 2017 Share Napisano 26 Lutego 2017 I dobrze że żyjesz. Ponarzekam na fotki, bo słabe trochę są. A ten pierwszy co tam za "gatlinga" pod pachą targa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 26 Lutego 2017 Autor Share Napisano 26 Lutego 2017 Kochany Krzysiu, to fliegerfaust. Oj, oj, braki poznawcze Wygogluj sobie -fliegerfaust -hotel adlon- berlin. A narzekać możesz, w koncu to forum. Chyba nie jest ze mna tak żle skoro ostatnio drapnałem główna nagrode na konkursie fotograficznym z moimi figurami :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Lutego 2017 Share Napisano 26 Lutego 2017 To że nie jest źle nie znaczy że nie może być lepiej, he, he. Gratki za nagrodę. A to ustrojstwo to zaraz sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 26 Lutego 2017 Share Napisano 26 Lutego 2017 Niektórych to zmartwi ale wciąż żyję ... A mnie to wręcz cieszy, bo mam pytanie odnośnie umundurowania (kombinezon) LW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 26 Lutego 2017 Autor Share Napisano 26 Lutego 2017 Hehehe... Zaczyna sie... Dawaj, zobaczymy co da sie zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 26 Lutego 2017 Share Napisano 26 Lutego 2017 Spróbuję opisać słownie. W pozycji Osprey&AJ-Press: "Focke-Wulf 190 Asy frontu zachodniego" str.70 jest rycina przedstawiająca pilota w czarnym kombinezonie+pilotka+maewestka i opaska na rękawie "Deutsche Luftwaffe" koloru żółtego. Opisane jako zima 44/45. Czy znany Ci jest taki rodzaj umundurowania i możesz go dokładnie opisać? Dzisiaj już trochę późno, ale mogę jutro zrobić zdjęcie rzeczonej ryciny i wstawić jeśli potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 Znakomite. Coraz lepsze.Coraz fajniejsze. Bardzo lubię oglądać , to twoje figurasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 27 Lutego 2017 Autor Share Napisano 27 Lutego 2017 Dzieki Sebastian za dobre slowo. Baas, dawaj skany bo to jak dlubanie palcem w mysiej dziurze. Nie mam zbyt duzego zaufania do slowa pisanego u ospreya ale fotograficznie i w kwestii rycin Volstada raczej nie bylo nigdy zgrzytow. A kombinezon moze byc jeden z kilku wzorow LW wiec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 Fakt, obraz więcej jak 1000 słów. Rzeczona rycina: Jakbyś jeszcze wiedział po co ten schowek na wibrator na łydce A Twoje figsy wykonane jak dla mnie bombowo, z dużo dbałością o detale (łoj, do by mnie się tak chciało w plastikach...) . I takiego na ten przykład fliegenmajora widział bym u siebie na półce obok lugera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 27 Lutego 2017 Autor Share Napisano 27 Lutego 2017 Musze sie podeprzec fotkami wiec pozwol ze odpisze dzisiaj wieczorkiem, jak siade do mojego peceta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 27 Lutego 2017 Autor Share Napisano 27 Lutego 2017 Zdaje się że to coś takiego... Jedna z wielu wersji kombinezonów lotniczych i jedna z kilku skórzanych, choć... W zasadzie jedyna mi znana bo skórzane mi znane, to raczej komplety dwuczęściowe. W rysunku mnie niepokoją rekawice z jasnymi karwaszami. Były z karwaszami ale jednolitymi w kolorze z resztą, takich nigdy nie widziałem. Chyba ze błędnie pojmuje rysunek i to są mankiety kobiaka, ale w takim przypadku ma to jeszcze mniej sensu. Na nodze może być jedna z dwóch rzeczy: nóż grawitacyjny LW (najbardziej prawdopodobny), rakietnica (pistolet sygnałowy) ale te raczej noszono w kieszeniach na udach. Opaska to typowa opaska identyfikacyjna, zakładana przez pilota zestrzelonego nad terytorium wroga, majaca na celu szybka identyfikacje własnym żołnierzom. Nie wiem po grzyba ma ja na ramieniu gotowy do lotu. No ale kto bogatemu zabroni a niemca zrozumie? P.S. Dzięki za pozytywny odbiór. Nie należę do mistrzów gatunku, znam mocnijszych artystów ale i tak miło że komuś się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 Podziękował dobry człowieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 28 Lutego 2017 Autor Share Napisano 28 Lutego 2017 Tak, zanim znow znikne na rok... ta ostatnia figura, piechociarza z DAK, wlasnie zostala nagrodzona w konkursie organizowanym przez portal kolekcjonerski przy wspolpracy z miesiecznikiem Odkrywca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 28 Lutego 2017 Share Napisano 28 Lutego 2017 Tak, zanim znow znikne na rok.. spróbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 9 Września 2017 Autor Share Napisano 9 Września 2017 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Września 2017 Share Napisano 9 Września 2017 Nawet podobny ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 9 Września 2017 Autor Share Napisano 9 Września 2017 Tak, staralem sie zachowac pewne podobienstwo. :P Widze wiec ze wysilek nie poszedl na marne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 9 Września 2017 Share Napisano 9 Września 2017 A skąd te buciki wziąłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi