subgrafik Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 bardzo fajnie! brakuje mi tylko na oko me zawodne sladow kopyt w blocku ;) ? i jakiejs namiastki zbloconej zjezdzonej trawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 No po prostu poezja... kapitalnie to zrobiłeś . Należy ci się za to duże . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 Duża klasa !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 Bardzo fajnie. A jak zrobiłeś efekt wody, błota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 ogłowie (uzda) to nie wyszło ci "zbyt bogate"? bo mam wrażenie, że trochę dużo tego ci wyszło :P świetnie malowanie konie chociaż szkoda, że tak mało zróżnicowane kolorystycznie pochwal się jak robiłeś podłoże (jak mocowane do podstawki) niestety specyfiki vallejo mają zbyt duże napięcie powierzchniowe i woda niestety nie jest płaska tylko dostosowuje się do kształtu koleiny - trochę to psuje efekt, ja walczę z barwionym wikolem ale na efekty trzeba będzie jeszcze trochę poczekać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 Vikol za dłuuugo schnie a efekty piękne też nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hank Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 ale sprzączki w ogłowiu można by było pomalować nie brązem tylko jakimś gun metalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 15 Lutego 2008 Autor Share Napisano 15 Lutego 2008 Cieszę się, że się podoba Przez weekend zapewne postaram się skończyć. Błotka jeszcze będzie więcej, przecież trzeba czołg wkomponować i koniki, podobnie kałuże zostaną wyrównane - przyznaję, specyfiki Vallejo mają zadziwiające napięcie powierzchniowe, ale druga i kolejne warstwy są coraz bardziej płaskie. Póki co jest jedna. Przetrę elementy metalowe układu sterowniczego konia, przejadę też może suchym pędzlem dla zróżnicowania. Z mocowania podłoża do podstawki jestem najmniej zadowolony. Samo podłoże robiłem nim dostałem drewno i nie znałem dokładnie wymiarów, więc musiałem skracać. A tak to kleiłem na taki fajny dwuskładnikowy klej żywiczny (epoksydowy). Dobrze trzyma i szybko schnie. Jest bezbarwny i nadmiar dobrze się ściera - a to było ważne, bo podłoże miałem wypaczone i musiałem je naprężyć. Ogólnie z tej masy która została pokazana na poprzednich stronach, tej z Empik'u jestem bardzo zadowolony, kupiłem już zapas. Taka mała podpowiedź na przyszłość - formujcie teren na szkle. Niby się trzyma do szkła, ale jak wyschnie to po prostu zdejmujemy i mamy idealnie równą powierzchnię pod spodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 kurde reqqy no normalnie miodzio świetnie wykonana praca Taka mała podpowiedź na przyszłość - formujcie teren na szkle. Niby się trzyma do szkła, ale jak wyschnie to po prostu zdejmujemy i mamy idealnie równą powierzchnię pod spodem. czemu mi dopiero o tym mówisz ! no zamorduje cie chyba ja sie męczyłem na desce zwykłej no ale jest jak jest pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 Bardzo ładnie, ale ten pierwszy kierowca wygląda jakby się walnął o właz- przynajmniej w moim przekonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 Witam!! Reggy, ogólnie rzecz biorąc bardzo fajnie, figurki (aż ślinka cieknie) no i tygrysek ;-). Ale uczepie sie przy kasztance, dziwnie się wydaje, że łeb jej się świeci - trochę to dziwnie wygląda. Na reszcie ciała może być, bo tak czyszczona sierść się świeci (naturalnie nie wszędzie). Mam małą sugestie, mógłbys walnąc na czole tych klaczy (np tej w pieknej czerni) białą łatke. Ciekawiej by to wyglądało a nie tylko cała sierść na czarno czy brązowo. Taka moja jeszcze mała sugestia, jak dla mnie brakuje tu elementów zieleni. Dioramka nabrała by życia i nie byłaby aż w tak ponurych barwach. Pozdrawiam!!;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Lutego 2008 Autor Share Napisano 17 Lutego 2008 Co do zieleni... Cóż, tak szaro-buro jest na fotkach niestety. I tak od siebie wcisnąłem tam (nie ma jeszcze na fotkach) gałąź pod gąsienice, żeby było widać że są ruchome. Koniki mogą się błyszczeć, jeszcze ich nie matowałem - ale nie wiem czy będę to robił, bo ostatnio mam jakąś awersję do matowania. Czarnula ma białą łatkę Na fotkach kiepsko to widać, ale można się dopatrzeć W następnej wrzucie fotek to pokażę. Obecnie robię błoto przy czołgu, właściwie już je zrobiłem i zagruntowałem czarną farbą, teraz tylko pomalować na "błotnisto", wycieniować trochę, popigmentować, miejscami zalakierować sidoluxem albo Vallejo Water Effects coby wyglądało na mokre błotko i okej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Lutego 2008 Autor Share Napisano 17 Lutego 2008 Uwaga, dużo fot. Robiłem ostatnio błoto. Mieszanka to Vallejo White Stucco, trochę ziemi ogrodowej, wiórki, pocięty pędzel. Nakładałem pędzlem. Jak wyschło wyglądało mniej więcej tak: Potem przyszła pora na zagruntowanie czarną Vallejo, żeby nigdzie nie przebijał biały: Następnie właściwy kolor ziemi, Vallejo Flat Earth: I na koniec trochę suchych pigmentów utrwalonych White Spiritem. Mgiełka Sidoluxu i gotowe. Przetarłem jeszcze raz zęby gąsienic, koła jezdne i ich styk z gąską metalizerem - udało mi się dorwać stalowy Model Master - polecam. Trochę gdzieniegdzie nim powychodziłem, więc czekają mnie drobne retusze. Również na zewnątrz przetarłem nim gąski, ale dostało się też trochę błotku więc i tu czekają mnie poprawki kosmetyczne. Teraz tylko koniki (zapomniałem zrobić karabinu dla Pana Na Koniu ), poprawka kałuż i galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 A nich mnie kule biją (byle nie z Tygrysa) Błoto wygląda jakbyś je przyniósł z zewnątrz. Przyznaj się... ściągnąłeś je z kałuży pod blokiem i nas tu czarujesz ;) Szacunek reggy za tę robotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 Oglądając ten pictorial o błocie,moja reakcja zmieniła sie z początkowego przerażenia, po zachwyt. Udało sie. Rewelacja !!! Gratulacje !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Lutego 2008 Autor Share Napisano 17 Lutego 2008 (...)moja reakcja zmieniła sie z początkowego przerażenia(...) Dlatego czekałem z wrzuceniem fotek z całego procesu błocenia Bo tak to byłyby ze dwie strony: "o nieeee Reggy, zepsułeś model"!!! :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 i słusznie - proces pomiędzy początkiem a stanem mozliwym do pokazania - dla wielu osób jest kontrowersyjnym. Fajnie to wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 nie no reggy robota pierwsza klasa błotko to normalnie jak byś naprawde z dworu przyniósł. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 Reggy, ile ty masz lat?? Kurtka skórzana, to mistrzostwo świata!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 w zupełności zgodzę się ze spitonem ale błoto jest wykonane najlepiej no aż miło patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 No comments Czekam na resztę błocenia, bo mam nadzieje że to nie koniec;-) WIELKI GICIOR!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Lutego 2008 Autor Share Napisano 18 Lutego 2008 Reggy, ile ty masz lat?? Już 19 :P Wiek nie ma tu nic do rzeczy - udowodniono, że pełną sprawność manualną osiąga się w wieku 14 lat Cieszę się, że się podoba. Polecam swoją drogą Vallejo White Stucco i pozostałe preparaty tego typu, świetnie się nadają to robienia podłoża i błota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 Witam , no regy kawał dobrej roboty , błotko master wymiata i zamiata ! . Czołg tez niczego sobie , jest cudnie , respekt . POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 Tak jak niektórzy miałem powoli spaść z krzesła (szok, myślałem: Co on z robił z tym modelem przecież było świetnie?) a przy końcu oglądania fotek prawie nie wpadłem sąsiadowi z parteru na głowę (z zachwytu) Świetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wazee Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 Mistrzostwo Dla mnie ten model już od jakiegoś czasu jest faworytem w tym konkursie. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi