krzychu-onisk Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 23 Listopada 2008 Autor Share Napisano 23 Listopada 2008 Fajny kokpit - wygląda na mocno wyeksploatowany Taki, jakie osobiście lubię Dopiero uczę się robić wyeksploatowane, ale ze smaczkiem. Na razie słabo wychodzi, ale widzę postępy Łukasz, zegary robiłeś metodą drybrush'a? Bardzo fajnie wyszły... Bardzo dziękuję, za miłe słowa Jako czarny posłużyła mi farbka... farbka do washa. Artystyczna rozcieńczona rozcieńczalnikiem wamodu. Aplikowane w tarcze zegarów tak by nic się nie wylało. Ma być bez ścierania. Widać wtedy wskazówki i ramki, ale nie dokładnie. Wtedy właśnie do akcji wkracza drybrush w kolorze takim jak cały kokpit i po kropelce SIDO na każdy zegar. Efekt mi się podoba i o ile w następnych modelach nie będę miał zegarów w formie kliszy, będę stosował tą technikę. Pewnie ktoś też stosuje tę technikę, ale chciałbym podkreślić, że wymyśliłem ten patencik sam Tym czasem łatanie szpary. Normalnie poszycie pękło...:/ ... Wrzucę fotki po restarcie kompa, my net sucks... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 Rzuć jakieś zdjęcie realnego kokpitu dla porównania. (...) plama przy lewym skrzydle już tak zostanie? Razi mnie widoczny podkład (plastik?) wewnątrz kokpitu. Dzięki za wyjaśnienie wszystkich kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 24 Listopada 2008 Autor Share Napisano 24 Listopada 2008 1. 2. 3. 4. 5. To tak odnośnie obiecanych fotek. Sorry, ale dopiero teraz uruchomiłem neta... Dzięki za wyjaśnienie wszystkich kwestii. Coś taki niecierpliwy? Fakt, zapomniałem, żeby odpisać, ale można grzeczniej się upomnieć... Ja też w wielu przypadkach nnie jestem idealny. To fakt. Tylko grzecznie zwracam uwagę Przyjmuję więc do wiadomości, ze plastik w kokpicie Cię razi - oczywiście poprawię to. Co do plamy przy skrzydle to nie mam pojęcia o co Ci biega... przecież model jeszcze nie został pomalowany? A fota realnego kokpitu jest na pierwszej stronie. Stary! Nawet 2 z tego co pamiętam!!...szał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 Coś taki niecierpliwy? Tydzień czekałem oczywiście poprawię to. Dobrze wiedzieć Co do plamy przy skrzydle to nie mam pojęcia o co Ci biega... Widziałem podwaliny preshandingu więc pomyślałem, że ta plama to będzie jakiś nadzwyczajny ślad eksploatacyjny A fota realnego kokpitu jest na pierwszej stronie. Stary! Nawet 2 z tego co pamiętam!!...szał... Wiesz jak mam perspektywę przeszukiwania 17 stron relacji w pogoni za dwoma zdjęciami.. Co prawda mogłem pokusić się o obejrzenie pierwszej strony, ale... ten twój kokpit jest srebrnawy czy mi się tak wydaje? Zniszczony bardziej niż oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 24 Listopada 2008 Autor Share Napisano 24 Listopada 2008 Oryginał oryginałowi nie równy. Jak już pisałem, lubię umorusane, troszkę zdezelowane, powycierane kokpity. kokpit jest szary, ze srebrnymi przetarciami. Przesadziłem tylko na ściankach, bo podłogi były po kilku latach użytkowania powycierane zawsze. Podwaliny? To czarne to warstwa kontrolna, akurat malowałem tym kolorem to psiknąłem żeby się upewnić, czy ładnie wyszlifowane... I nie preshading, tylko postashading próbowałem. Wyszedł za mocny. Ale nie musiałeś tego wiedzieć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 Czyli podsumowując, rozumiem, że dasz mocny podkład? Na podłodze też przesadziłeś z przetarciami:P pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 24 Listopada 2008 Autor Share Napisano 24 Listopada 2008 Naprawdę staram się nie "cwaniakować" jak to kiedyś reggy słusznie zauwazył, ale czasem się nie da. Ile widziałeś w życiu kokpitów (no... chociaż zdjęc) MiGa-29? JA widziałem dużo i na tej podstawie robię model według własnego poczucia estetyki i robię go dla siebie, wiec nie mów mi (proszę), że coś jest źle. Oczywiście rozumiem teksty typu: "niedoszpachlowane, źle wyszlifowane" - OK!! Ale nie lubię uwag dotyczących mojej koncepcji budowy modelu... Proponuję koniec tej dyskusji... Kurcze... chciałem być miły, przepraszam od razu, nie bierz tego do siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 Dobra, dobra nie chciałem krytykować twojej koncepcji modelu Mocium panie, z nami zgoda, koniec tej dysputy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 24 Listopada 2008 Autor Share Napisano 24 Listopada 2008 na zgodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Listopada 2008 Autor Share Napisano 30 Listopada 2008 Modelik w podkładzie. Parę miejsc do poprawki, ale jest ich coraz mniej. Osłona kabiny oraz stery głębokości dla przymiarki. To ostatnie foty przed konkursem MW. Następne w miarę postępu prac, ale do modelu wrócę dopiero jak znudzi mi się konkursowy. A na to się nie zapowiada ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Widać postępy w pracach. Czekam na koniec by mieć gotową instrukcję do pracy nad moim UBekiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Czekam na koniec by mieć gotową instrukcję do pracy nad moim UBekiem Tak jak ja Tyle, że nie UBekiem tylko Akiem Ale to i tak prawie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Listopada 2008 Autor Share Napisano 30 Listopada 2008 To samo? Gwarantuję, ze do wersji A nie zmieści się tyle załogi, co do UB. No chyba że... xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Napisałem "prawie to samo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 1 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2008 Masz rację. Zinterpretowałem to tak, jakbyś dokładnie nie wiedział na czym polega różnica. Sorry Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Nie ma sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Następne w miarę postępu prac, ale do modelu wrócę dopiero jak znudzi mi się konkursowy. A na to się nie zapowiada ;) Szkoda! Bo ten B-2 to taki "ochydek". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 1 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2008 A ja uważam, że to wspaniała maszyna ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badi Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 duzo roboty z takim modelem ja kupuje tylko z firmy revell tam sa wszystkie czesci spasowane na cacy!!!! POLECAM TA FIRME Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2008 Stary, co ty od...? Cieszę się, że kleisz Revelle, ale to chyba nie miejsce do takich... oświadczeń. PS: Nie każdy model Revella jest dobrze spasowany, tak jak nie każdy model Academy jest kiepski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scorpik Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Łokiej, konkurs konkursem ale mig sam się nie poskłada, proszę o kontynuację bo... :wpier::wpier::wpier::wpier::wpier::wpier: ...kibice czekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Witam Serdecznie od poczatku sledzę twoje postępy nad Migusiem... ale jest jeden mały problem.. Ponieważ zauważ ,że masz w swoim modelu podniesione dwie lotki do góry... a powinno być ,że jedna w dół druga do góry...Tak powinno wyglądac.. zależy w którą strone się ma obracać . Oraz troszke wracając do Kokpitu to brakuje dość dużo wiązek ekelktrycznych i złącz tlenowych itp.. Troszke mało wyposażona. Ale ogólnie Model bardzo ładnie wychodzi i czekam na dalsze efekty budowy. Pozdrawiam i życzę powodzenia przy Kontynułowaniu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Lotki obie do góry to ich położenie neutralne ok. 5 stopni w górę. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 24 Lipca 2009 Autor Share Napisano 24 Lipca 2009 Cześć, skończyłem dwuletni okres niekończenia modeli i idąc za ciosem biorę się za MiGa. Dorobiłem osłony górnych wlotów powietrza (dojdą jeszcze klamry): Rozwierciłem i dokleiłem 4 dolociki powietrza: Wykonałem hamulec aerodynamiczny (dolna jego klapa lekko opadnięta pod wpływem braku ciśnienia w układzie hydraulicznym, po kilkudniowym postoju samolotu. Zrobiłem tak bo fajnie wygląda: Zrobiłem przednią goleń i klapy zamykające komorę: Zrobiłem od podstaw pylon APU-73 (ten po wewnętrznej). Zamierzam skopiować go i wprowadzić przez jakiś czas na allegro, może komuś się przyda: Tak wygląda całość, jutro może zacznę malować spód. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi