Ostach Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Zrobiłem tak bo fajnie wygląda: Masz u mnie piwko! Dajesz dajesz, już w sumie niewiele brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 24 Lipca 2009 Autor Share Napisano 24 Lipca 2009 Masz u mnie piwko! Będę trzymał za słowo jakbyśmy się mieli kiedyś spotkać Miejmy nadzieję, że wtedy wszyscy będziemy już pełnoletni. Tak gwoli ścisłości. Kermit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszRze Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Pięknie kleisz Już nie mogę się doczekać końcowego efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 No nareszcie kontynuacja. Pięknie ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saj4 Napisano 25 Lipca 2009 Share Napisano 25 Lipca 2009 Ewrybady say MIGUUUUUNIAAAAA !!! Nareszcie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Więc pomalowałem na czerwono miejsce numeru "15", wyciąłem szablony z taśmy maskującej, przykleiłem w odpowiednim miejscu o czym wziąłem się za preshading. Teraz model jest w trakcie malowania dolnych powierzchni kolorem H127, czyli Gunze 308 (FS36375). Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Miałeś rację, ale przeczytałem Twojego posta jak było już po ptokach. Ja nie zauważyłem swojego błędu. Trochę spieszy mi się z tym modelem. A raczej kolejne dodane elementy napędzają prace. Chce już skończyć. Ale nie wygląda jakoś tragicznie mam nadzieję... Tym czasem skompletowałem kabinę załogi i wkleiłem oszklenie. Większą część klejem silikonowym do elementów przezroczystych Gunze, a mniejszą Tamiya Extra Thinem. Jak wszystko "stwardnieje" oczyszczę spoinę z kleju. Nie chcę obiecywać, że jutro zacznę malować górę, ale bardzo bym chciał... Pozdrawiam i dziękuję za doping, oraz bardzo znaczące rady. Wybaczcie, że nie zawszę chce mi się poprawiać. Jedną z takich rzeczy był HUD. Zgubił się a tak ładnego, jak poprzedni Partowski bym nie zrobił, to go nie zamontowałem. Załóżmy, że był w trakcie wymieniania, czy licho wie co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczekan Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 Heh wykonałem ten model tej samej firmy więc wiem ile miałeś z nim roboty(jakby coś galerii mojego MIGunia nie ma) Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 3 Września 2009 Autor Share Napisano 3 Września 2009 Cześć. Pomalowałem już górę, zrobiłem poprawki kamuflażu. Pomalowałem osłony wlotów powietrza, oraz dodałem na nich gumowe w rzeczywistości paski. Jak domniemam przeciwpoślizgowe. Wykonałem je z taśmy typu "skocz" pomalowanej na czarno. Jest trochę nierówno, ale w oryginale też idealnie nie było. Takie przeskalowanie charakterystycznej cechy. Prawdą jest też, że nie chciało mi się tego robić idealnie równo. Wstępnie pomalowałem wykonane wcześniej osłony rurek Pitota. Zrobiłem je obwiązując stalowy pręcik (rurka) nasączoną CA taśmą tamiya. Tak wyglądają oryginalne osłonki. Nierówne, nieregularne itp. A tak na chwilę obecną wygląda model. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Sądzę, że ciemniejszy kolor na górnych powierzchniach powinien mieć niebieskawy odcień. Fakt, w kilku opracowaniach w prasie (Lotnictwo, nTW) widziałem schematy w dwóch odcieniach szarości, niemniej jednak na żywych maszynach, jakie miałem okazję oglądać zawsze widać było ten charakterystyczny niebieski odcień. Fakt, że różnie zdjęcia można różnie interpretować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 4 Września 2009 Autor Share Napisano 4 Września 2009 Chyba powinien... bardziej lekko fioletowy. Ale to co już mam jest prawie trafne i mi wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Te osłony rurek pitota kują w oczy, są za grube ;/ spróbuj zrobić z igły może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 (edytowane) Antena RSBN na stateczniku pionowym az bije po oczach....... ....a odgromniki zrob z wlosow szczoteczki do zebow - nie polamia sie przy przypadkowym dotknieciu. Edytowane 4 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 4 Września 2009 Autor Share Napisano 4 Września 2009 Już doradzili mi koledzy s sąsiedniego forum, obrócenie jej o 180 stopni. Już to zrobiłem, dzięki Wróciłeś na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Ja bym ja obrocil o 90 w zupelnosci wystarczy (nie sluchaj tych z innego forum). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 Antena RSBN na stateczniku pionowym az bije po oczach....... marek_1101 - jedno pytanie, jeśli można, czy te anteny RSBN były na wszystkich Migach-29 w Polsce (łącznie z wersją UB)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 Model fajny. Szkoda tylko że nie ma 3/4 zdjęc Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 5 Września 2009 Autor Share Napisano 5 Września 2009 Jak zapłacę fotosikowi, to będzie widać, ale na razie nie ma kto się za to zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 Photobucket ? Imageshack ? Picassa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 5 Września 2009 Autor Share Napisano 5 Września 2009 Na Picasę przeniosłem się już jakiś czas temu, ale większość zdjęć w tej relacji siedzi jeszcze na Fotosiku. Stąd problemy. Kasy się domagają za odblokowanie zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 ...jedno pytanie, jeśli można, czy te anteny RSBN były na wszystkich Migach-29 w Polsce (łącznie z wersją UB)? Tak. RSBN to standardowe wyposażenie wszystkich MiGów-29. Swoją droga, jak jesteśmy przy malowaniu nb 15: A może by tak pokusić się o najnowsze okolicznościowe malowanie? ;) Odznaka kościuszkowska na dwudziestym dziewiątym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 5 Września 2009 Autor Share Napisano 5 Września 2009 Specjalnie zdecydowałem się nie malować mojej 15 w najnowszy kamuflaż. To byłoby za duże wyzwanie. A tym bardziej zbyt pracochłonne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 6 Września 2009 Autor Share Napisano 6 Września 2009 (edytowane) No Hej:) Model otrzymał detale pędzelkiem, Sidolux, oraz olejnego washa. Jeszcze nie wszędzie zwashowany, bo "podmienię" "15", na szablon cięty na ploterze ( ;-) ). Oczywiście poprawię washa na kalkach, ale chciałem, żeby model wyglądał w końcu jak samolot. Stery głębokości na sucho. Otrzymały już docelowy lakier matowy. Chyba wyglądają ok? Pozdrawiam. EDIT: Zmieniłem fotki na bardziej wyostrzone. Pozdrawiam i do zobaczenia w kolejnych odsłonach. Edytowane 6 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Jest bardzo ok. Swoją drogą, zdradź, co zdziałałeś, że ciemna barwa na górze złapała odpowiedni odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Jest super Bardzo ładnie wygląda kamo, mógłbyś napisać czym maskowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi