Daz Napisano 1 Czerwca 2015 Share Napisano 1 Czerwca 2015 Tym razem Panther od Tamyia + blachy od Edka (zimeryt i osłony kół) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 1 Czerwca 2015 Share Napisano 1 Czerwca 2015 I jak ja mam teraz mojego skończyć... PS. Co dałeś Edka bo ja tu nie wiele widzę z tego co ja przyklejam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 1 Czerwca 2015 Share Napisano 1 Czerwca 2015 Ładny kociak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2015 Od Edka jest cały zimerit, czyli panele na wierzy, osłona działa, płyty czołowe pojazdu, płyty boczne i tylne, oraz drugi zestaw to były te blachy wiszące po bokach jako osłony gąsienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 2 Czerwca 2015 Share Napisano 2 Czerwca 2015 Ładna Pantera tylko mi jakoś te obcierki nie pasują wydają się ciut przesadzone i ja niestety też mam taką tendencję do przesadyzmu w obiciach. Kamuflaż według mnie świetny ale ja chyba skusiłbym się zostawić górny pancerz bez kamuflażu ewentualnie nie pokrywać nim osłony silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 2 Czerwca 2015 Share Napisano 2 Czerwca 2015 Jedyne co mi się nie widzi to obicia, za duże są jak dla mnie, poza tym super. Gąsienice to zestawowe gumiaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2015 Jak teraz patrzę na zdjęcia to tez jestem zdania ze troche za bardzo go poobijalem ;) następny bedzie mniej styrany Gasienice to zestawowe gumiaki Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lachim1902 Napisano 2 Czerwca 2015 Share Napisano 2 Czerwca 2015 Pantera wyszła elegancka. Mam dwa ale do zimeritu, był szaro-żółty, kremowy, ciemno-żółty. Następne ale, zimmerit był rodzajem szpachli wiec na załamaniach i na obiciach powinien się kruszyć. Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 2 Czerwca 2015 Share Napisano 2 Czerwca 2015 zasadniczo ładny model ale schurzeny są zbyt skatowane. płyta o grubości 5 mm jednak nie jest taka delikatna, pewnie raczej została by wyłamana z mocowań. co nie zmienia faktu że całosć jest bardzo przyjemna dla oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 2 Czerwca 2015 Share Napisano 2 Czerwca 2015 Nie jestem specjalistą od niemieckiej broni pancernej, więc merytorycznie nie będę się wypowiadał. Natomiast modelarsko bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 6 Czerwca 2015 Share Napisano 6 Czerwca 2015 Daz, Twoje modele podobają mi się od zawsze właśnie za to, jak są niesamowicie efektowne wizualnie i to nie jest wyjątek. Piękna! Jestem ciekawy jak wyglądałby jakiś samolot z II WŚ w Twoim wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 6 Czerwca 2015 Share Napisano 6 Czerwca 2015 Kurde, prawie nikt się nie czepia Ja się czepnę- lufa km nawiercona? Rury wydechowe chyba na wylotach dośc poszarpane.... nawiercaniem? Eeeeeeeee tam, co tam, mi się podoba Całośc. Malowanie, zwłaszcza detali. Kanister już zaczynam podrabiać Słuchaj, czy tylko ja wskutek upałów nie mogę znaleźć warsztatu, czy też nie zamieszczałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 6 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2015 Ciesze się że się podoba, miło mi jest słyszeć tyle dobrego Warsztatu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krj1921 Napisano 6 Czerwca 2015 Share Napisano 6 Czerwca 2015 Ładne Kocię, aż wstyd mi wstawiać moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Czerwca 2015 Share Napisano 6 Czerwca 2015 Malowanie bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 16 Lipca 2015 Share Napisano 16 Lipca 2015 Bardzo ładny model, super wykonanie. Właśnie przymierzam się do rozpoczęcia budowy bardzo podobnego zestawu Panther A TAMIYA + zimmerit Eduard - tylko umiejętności jeszcze nawet nie w 10% takie :( jak tu się brać za projekt jak się takie coś zobaczyło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 16 Lipca 2015 Share Napisano 16 Lipca 2015 Widzę tu niezły potencjał Niezłe brudzenie i modne ostatnio ślady (na oko 5 letniej- bez remontu) eksploatacji. Póki co, popracuj nad poprawnością klejenia- proponuję wspierać się zdjęciami oryginału i przestudiowaniu instrukcji. Myślę tu o blaszkach fototrawionych (zimmerit)- szczególnie widać szpary na jarzmie armaty i osłonach bocznych układu jezdnego. Dlaczego zimmerit jest obecny na zasobnikach na tyle kadłuba a nieobecny na tylnej płycie pomiędzy nimi? Nie było tej części w zestawie Eduarda? Zamiast zimmeritu właściwsze byłoby zastosowanie zestawu blaszek Eduarda zawierającego klamry na narzędzia czy siatki nad wloty powietrza do silnika i chłodnic. Zadbaj też o poprawność nakładania kalkomanii (zdjęcie 2 dokumentuje "srebrzenie" się jej na wieży). Wiem, że to niełatwe- położyć kalkomanię na zimmerit- nawet fototrawiony. Pewne elementy (np. lampę Bosch) należałoby jeszcze przepracować lub wymienić np. na dragonowską. Nota bene lampa jest nieprawidłowo wklejona. Ucha lin zbyt sztywno sterczą- w oryginale to najcięższa ich część- powinny zwieszać się pod własnym ciężarem. Podnośnik nie jest zamocowany brak jakichkolwiek mocowań. O układzie wydechowym pisano. Nie komentuję spraw merytorycznych- wierności z oryginałem. Podkreślam- widać duży potencjał! Zachęcam do dalszych prób modelarskich! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 26 Lipca 2015 Share Napisano 26 Lipca 2015 Śliczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 18 Sierpnia 2015 Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Tak brzydki ,że wręcz Idealny - real pierwsza klasa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi