Jump to content

TS-11 Iskra 1:72 - nowy model z plastiku

Grzes
 Share

Recommended Posts

Pytanie czy beda jakies dodatki typu blachy czy cos ale obstawiam ze w okolicach stowki...

Nowy model RWD-8 z IBG kosztuje ok.25 złotych. Zakładam optymistycznie, że Iskra może trochę więcej, ale raczej w tych okolicach, a nie stówki. Ten model ze stalowych form będzie się sprzedawał przez dłuuugie lata. To nie to samo, co żywica wymagająca ręcznej pracy i wydawana najwyżej w kilkuset egz.

Eeee, nie będzie chyba tak źle. Po stówce wołają za żywiczne Spity i PZL-e, więc tutaj będzie znacznie taniej. Przy takim modelu na międzynarodowy zbyt za bardzo nie ma co liczyć, więc cena musi być skrojona na polską kieszeń.

Tak czy inaczej BRAWO. Nareszcie nasi Polscy producenci osiagneli poziom modeli wtryskowych. Bardzo się ciesze, bo może to oznaczać początek bardzo fajnych polskich(i nie tylko) modeli.

Nareszcie nasi Polscy producenci osiagneli poziom modeli wtryskowych.

Bo wcześniej były tylko polskich producentów a teraz będą Je robić nasi Polscy producenci?

Nie rozumiem...

Tak w ogóle to to już trzecie podejście do wtrysku będzie...

http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=1&t=94951

nie od razu Polske zbudowano ,-))

Zeby zrobić przyzwoity model wtryskowy trzeba nabrać doswiadczenia i swobody finansowej. I to własnie nazywam osiągnięciem odpowiedniego poziomu. I podoba mi sie ze chłopaki ARMA hobby jedza mała łyzka, podobnie jak IMB. zaczynają od prostych modeli. To rozsądne. To wróży sukces i rozwój.

P11 w 32 jest planowane ale nie przez Arma.

Iskra super pomysł, najpierw nasycili rynek żywicą, a teraz wtrysk.

Szkoda przypału z Orlikiem, ale Poloników pełno więc mają co robić:D

E tam. Rynek czeka na dobra iskrę w 72. A ta będzie dobra. Z tego co słyszałem będzie miała nawet możliwość otwarcia klap ! czyli szykuje się model przez duze M.

• 1 month later...

Ma być po wakacjach. Na pewno z dwa kupię. A jak będzie się przyjemnie składało, to więcej. Mają być dwa zestawy. Jeden plastikowy i drugi z żywicami, w tym silnikiem. Ciekawe jaka będzie cena. Raczej nie na poziomie RWD-8 ;)

Ma być po wakacjach. Na pewno z dwa kupię. A jak będzie się przyjemnie składało, to więcej.
Kurcze, jak ja zacząłem liczyć swoje "chcenie" to zatrzymałem się na 12 sztukach

Ma być po wakacjach. Na pewno z dwa kupię. A jak będzie się przyjemnie składało, to więcej.
Kurcze, jak ja zacząłem liczyć swoje "chcenie" to zatrzymałem się na 12 sztukach

Jak się ma fanaberię, aby odtworzyć cały zespół Biało-Czerwonych Iskier w miniaturze to tak wychodzi

• 2 weeks later...