spiton Napisano 1 Sierpnia 2015 Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Najlepszy twój model. A na pewno najlepiej pobrudzony. Dla mnie rewelacja !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Ufff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas193 Napisano 1 Sierpnia 2015 Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Wcześniej mi się podobało, ale teraz jest jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Sierpnia 2015 Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Jest dobrze. Zabezpiecz lakierem, żeby Cię nie kusiło ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Od razu po skończeniu zabezpieczyłem, bo wiedziałem że będzie kusić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Wychodzi na to, że chyba warsztat można uznać za zakończony. Wszystko już jest gotowe do finałowego montażu. Tak więc do zobaczenia w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 1 Sierpnia 2015 Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Oglądałem warsztat od początku i bardzo mi się podoba. Co następne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Jeszcze nie zdecydowałem. I mam z tym mały kłopot. Najchętniej zrobiłbym coś kolorowego, super byłoby coś w pustynnym kamo, ale trudno coś dobrego znaleźć na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 1 Sierpnia 2015 Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Dokładnie też mam ochotę na pustynny kamuflaż i nawet mam pomysł. A tobie Solo polecam Su-27 lub pochodne samolot piękny i kamuflaży do wyboru do koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Jakoś Su-27 nie za bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 1 Sierpnia 2015 Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Javelin, Sea Vixen albo EE Lightning! Może nie są bardzo kolorowe, ale za to jakie ładne! A jak pustynny kamuflaż to super są starsze Żydy - Kfir na przykład albo jeszcze wcześniejsze Mirage III. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2015 No właśnie o Kfirze myślę (i mam go nawet), choć bardziej podoba mi się klasyczne, żółto-brązowe malowanie (bez zieleni). Jest coś dobrego na rynku z zachodnich maszyn (w sensie - nie wschodnich) w takim malowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 1 Sierpnia 2015 Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Bez zieleni to na pewno były Mirage III malowane przez Francuzów. Był też amerykański A-6, ale to chyba jeden egzemplarz, wyglądający genialnie. Generalnie praktycznie wszystko co miały Żydy w swoim egzemplarzu było w pustynnym kamuflażu, ale te nowsze samoloty to już z zielenią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloszek28 Napisano 1 Sierpnia 2015 Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Jakoś Su-27 nie za bardzo mi się podoba. Prędzej sobie odgryzę rękę, niż zrobię coś ruskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 1 Sierpnia 2015 Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Jaguar też fajnie wygląda w takim kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 1 Sierpnia 2015 Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Jaguar też fajnie wygląda w takim kamo. Faktycznie, zapomniałem o francuskim Jaguarze, cały czas miałem przed oczami Jaguara w malowaniu brytyjskim, który chociaż miał malowanie pustynne to jednak jednokolorowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Bez zieleni to na pewno były Mirage III malowane przez Francuzów. Był też amerykański A-6, ale to chyba jeden egzemplarz, wyglądający genialnie. Generalnie praktycznie wszystko co miały Żydy w swoim egzemplarzu było w pustynnym kamuflażu, ale te nowsze samoloty to już z zielenią. Hmmm, Mirage III to fajny pomysł, choć nie powiem - zacząłem się przyglądać mocno temu Lighningowi, kamo szaro-zielone jest naprawdę super. Co do A-6, to w tym miesiący Hobby Boss wypuszcza nową wersję A-6E, w tym także w pustynnym kamo. Napaliłem się jak szczerbaty na suchary, bo przepięknie w tym kamo wygląda ten samolot, ale niestety nie ma sensownych kalkomanii na rynku (bo zestawowe to raczej standardowo nadają się pewnie do kosza tylko). Swego czasu Fightertown wypuścił piękny zestaw: Niestety, jest nie do kupienia. To znaczy - na forum ARC znalazłem człowieka który chce mi to sprzedać, ale piekielnie drogo i raczej nie skorzystam. A wracając do Mirage III - jeśli chciałbym to zrobić, to który model najlepszy? Jaguar też fajnie wygląda w takim kamo. To prawda, mam takiego z Kitty Hawk, ale troszkę boję się jak ze spasowaniem tego modelu. Mam ochotę na coś prostszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 1 Sierpnia 2015 Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Jeszcze jest brzydal ale bardzo fajny A-10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Mój ulubiony szturmowiec. Ale nie w pustynnym kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 1 Sierpnia 2015 Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Po raz kolejny gratuluję talentu i wyczucia modelarskiego, chociaż w temacie brudzenia jestem bardziej sceptyczny (stara szkoła lat 70/80: Matchbox, Airfix i Novo). Ale chyba nie mam wyboru tylko ten temat też muszę "łyknąć". I Twoje warsztaty kolego Solo są dla mnie dużą i dobrą nauką, chociaż nie będę posuwał się tak daleko z brudzeniem. W temacie samego modelu to mam trzy Hornety 1/72: z Fujimi, Academy i Hasegawy, i Fujimi jest zdecydowanie najlepszy wymiarowo i pewnymi niuansami w rozwiązaniach szczegółów. Na przyszłość rekomendowałbym właśnie tą 18. A ponieważ widzę, że zainteresowania kolegi są podobne do moich to podpowiadam jeszcze A-4KU Free Kuwait - wersja A-4M po I wojnie w Zatoce. Na pewno były modele 1/72 - Fujimi (najlepszy w tej skali! - chyba nie do zdobycia) i 1/48 - Hasegawa (czasem widzę go na różnych stronach zagranicznych. Moim zdaniem samolocik przyjemny i prosty. Oczywiście w pustynnym kamuflażu! Kalkomanie do A-6 w pustynnym malowaniu mam, ale 1/72 (polski HDL) i jeśli trzeba mogę udostępnić (robię tylko w szarościach. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Dzięki za miłe słowa. Co do kolejnego modelu, to biorę na razie pod uwagę tylko 1:48. A-4M Hasegawy w tej skali mam, ale nie zetknąłem się z kalkomaniami do malowania o którym piszesz. Jeśli gdzieś są do kupienia, to podpowiedz, wtedy przemyślę sprawę. A-4 to fajna maszyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 1 Sierpnia 2015 Super Moderator Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Może Vigen w 1:48 z szwedzkim łamańcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Chyba jeszcze nie podjąłbym się malowania takiego kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 1 Sierpnia 2015 Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Rzeczywiście, wygląda na to, że kalkomanie Free Kawait to "biały kruk". Może łatwiej zdobyć cały model Hasegawy 1/48 Free Kuwait (jest on gdzieś tak z 2006 r. Widziałem też kiedyś Mirage F-1C też Free Kuwait w bardzo ładnym pustynnym malowaniu - kształt klasyczny, ale nie znam modelu i kalkomanii 1/48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 Jak masz takie parcie na brąz to może japonski agresor f-15,fajne kalki robi DXM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi