Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 242
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Seb, cienie tylko wcierasz w powierzchnie czy używasz jeszcze jakichś innych technik?

Napisano

Rewewlacja!

Napisano

Witam.

Pozwolę sobie zadać pytanie odnośnie "cieni do oczu" Tamiya.

Czy po wtarciu ich na model - element malujecie je dalej bezbarwnym jako zabezpieczenie czy nie ???

Czy może się "zleją" ??? Pytam gdyż efekty ich użycia wyglądają ładnie. Zakup ich jednak nie jest taki tani. Podejrzewam iż wystarczą do końca życia.

Wykonuję trzy cztery modele rocznie i ewidentnie nie nadają się na pokazanie na forum.

Napisano
Witam.

Czy po wtarciu ich na model - element malujecie je dalej bezbarwnym jako zabezpieczenie czy nie ???

Czy może się "zleją" ??? Pytam gdyż efekty ich użycia wyglądają ładnie. Zakup ich jednak nie jest taki tani. Podejrzewam iż wystarczą do końca życia.

Wykonuję trzy cztery modele rocznie i ewidentnie nie nadają się na pokazanie na forum.

Ja niczym nie zabezpieczam ale dopiero zaczynam je używać.

Napisano

Zacząłem ostatnio też ich używać.

Zdecydowanie moim zdaniem warto zabezpieczać, szczególnie jeżeli są narażone na kontakt z dłońmi (oglądanie, przenoszenie, itp). Ja stosuję akrylowy bezbarwny, przeważnie Vallejo i jest OK. Nie gryzą się.

Wydech wyszedł piękny.

Jest moc

Napisano

No i pomalowałem z ręki...

Najgorzej tak jak przypuszczałem było z górną płytą przedziału bojowego i płytą nadsilnikową.

Staję pod ścianą i czekam

24818441255_298249c1db_c.jpg

24700577292_24c98bc716_c.jpg

24700577592_5f58d9f66a_c.jpg

24522904770_a99898022f_c.jpg

24522905290_5c868e30d5_c.jpg

24450795139_58ac01ddbf_c.jpg

24818443595_3088a7692c_c.jpg

24191598523_0208036d50_c.jpg

Napisano

No widzisz, a ja patrząc na tablicę barwną miałem właśnie wrażenie, że już przeciągnąłem.

Jak machnę filtrem do dunkelgelb to się tak samo jak w Panterze podostrzy.

PS. Fajnie to to się ogląda z 2m. Widać o co chodziło twórcy. Pojazd optycznie gubi kontury - oko głupieje.

Napisano

Tablica barwna to "wizja" jej autora. Mnie się podobuje Twoja interpretacja

Ps. Dzięki za sbs. Pytałem o niego bo wydawało mi się, że widzę na tym tłumiku kolor zielony. Myślałem, że zrobiłeś jeszcze resztki farby.

Napisano
Tablica barwna to "wizja" jej autora. Mnie się podobuje Twoja interpretacja

Ps. Dzięki za sbs. Pytałem o niego bo wydawało mi się, że widzę na tym tłumiku kolor zielony. Myślałem, że zrobiłeś jeszcze resztki farby.

Dziękuję.

Resztki farby pewnie jeszcze dodziubam tylko muszę poszukać gdzie jest wlot spalin do tłumika bo tam nie powinno być na pewno farby (temperatura).

Napisano

No to zrobiony suchy pędzel (A.MIG-017 Cremeweiss) po zimmericie i krawędziach.

Zaraz leci sidolux, a jutro kalki czyli tylko herb dywizji "hitlerjugend" - chcę je umieścić tak jak na tym modelu.

24720763952_a886c3ae01_c.jpg

24471000109_74f8454970_c.jpg

Napisano

No i już bliżej niż dalej

Kalki siadły nadspodziewanie szybko i ładnie za pierwszym razem.

No chyba, że moje uzbrojone i nieuzbrojone oko czegoś nie zauważyło.

24562224730_a9c94646d0_c.jpg

24490105719_ab194578dd_c.jpg

24831451716_24e1b54efa_c.jpg

Napisano

Tak

Jak Panterę (oczywiście nie tak mocno jak na początku ). Podziałam gąbką i uzupełnię pędzelkiem.

Na sidolux ma to ta zaletę, że w razie co można usunąć co przetrenowałem na panci