Seb Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 "Cieni do powiek" Tamki używam od lat i są dla mnie rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Seb, cienie tylko wcierasz w powierzchnie czy używasz jeszcze jakichś innych technik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Seb, cienie tylko wcierasz w powierzchnie czy używasz jeszcze jakichś innych technik? Wcieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 3 Lutego 2016 Autor Share Napisano 3 Lutego 2016 Tłumik po pomalowaniu i wtarciu orange rust Jeszcze będzie robione okopcenie jak przyjdzie zestaw do makijażu b IMG_3388 by Rafal Dziegielewski, on Flickr IMG_3387 by Rafal Dziegielewski, on Flickr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Rewewlacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Ja poprosze sbs z malowania tłumika! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kessler Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Witam. Pozwolę sobie zadać pytanie odnośnie "cieni do oczu" Tamiya. Czy po wtarciu ich na model - element malujecie je dalej bezbarwnym jako zabezpieczenie czy nie ??? Czy może się "zleją" ??? Pytam gdyż efekty ich użycia wyglądają ładnie. Zakup ich jednak nie jest taki tani. Podejrzewam iż wystarczą do końca życia. Wykonuję trzy cztery modele rocznie i ewidentnie nie nadają się na pokazanie na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 4 Lutego 2016 Autor Share Napisano 4 Lutego 2016 Ja poprosze sbs z malowania tłumika! Proszę Zrobiłem w przeznaczonym do tego miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 4 Lutego 2016 Autor Share Napisano 4 Lutego 2016 Witam.Pozwolę sobie zadać pytanie odnośnie "cieni do oczu" Tamiya. Czy po wtarciu ich na model - element malujecie je dalej bezbarwnym jako zabezpieczenie czy nie ??? Czy może się "zleją" ??? Pytam gdyż efekty ich użycia wyglądają ładnie. Zakup ich jednak nie jest taki tani. Podejrzewam iż wystarczą do końca życia. Wykonuję trzy cztery modele rocznie i ewidentnie nie nadają się na pokazanie na forum. Ja niczym nie zabezpieczam ale dopiero zaczynam je używać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Pozwolę sobie zadać pytanie odnośnie "cieni do oczu" Tamiya. Czy po wtarciu ich na model - element malujecie je dalej bezbarwnym jako zabezpieczenie czy nie ??? Zacząłem ostatnio też ich używać. Zdecydowanie moim zdaniem warto zabezpieczać, szczególnie jeżeli są narażone na kontakt z dłońmi (oglądanie, przenoszenie, itp). Ja stosuję akrylowy bezbarwny, przeważnie Vallejo i jest OK. Nie gryzą się. Wydech wyszedł piękny. Jest moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 4 Lutego 2016 Autor Share Napisano 4 Lutego 2016 No i pomalowałem z ręki... Najgorzej tak jak przypuszczałem było z górną płytą przedziału bojowego i płytą nadsilnikową. Staję pod ścianą i czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 4 Lutego 2016 Autor Share Napisano 4 Lutego 2016 No widzisz, a ja patrząc na tablicę barwną miałem właśnie wrażenie, że już przeciągnąłem. Jak machnę filtrem do dunkelgelb to się tak samo jak w Panterze podostrzy. PS. Fajnie to to się ogląda z 2m. Widać o co chodziło twórcy. Pojazd optycznie gubi kontury - oko głupieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Tablica barwna to "wizja" jej autora. Mnie się podobuje Twoja interpretacja Ps. Dzięki za sbs. Pytałem o niego bo wydawało mi się, że widzę na tym tłumiku kolor zielony. Myślałem, że zrobiłeś jeszcze resztki farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Po filtrze powinno się bardziej uwydatnić. Mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Swietnie to wyglada Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 5 Lutego 2016 Autor Share Napisano 5 Lutego 2016 Tablica barwna to "wizja" jej autora. Mnie się podobuje Twoja interpretacja Ps. Dzięki za sbs. Pytałem o niego bo wydawało mi się, że widzę na tym tłumiku kolor zielony. Myślałem, że zrobiłeś jeszcze resztki farby. Dziękuję. Resztki farby pewnie jeszcze dodziubam tylko muszę poszukać gdzie jest wlot spalin do tłumika bo tam nie powinno być na pewno farby (temperatura). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 Akurat ta część jest niewidoczna. Jest pod spodem puszki w jednej z podstaw mocujących puszkę tłumika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 5 Lutego 2016 Autor Share Napisano 5 Lutego 2016 To z mojego doświadczenia wynika, że po trochę dłuższej eksploatacji resztki farby mogą być przy wylocie i jego okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 5 Lutego 2016 Autor Share Napisano 5 Lutego 2016 No to zrobiony suchy pędzel (A.MIG-017 Cremeweiss) po zimmericie i krawędziach. Zaraz leci sidolux, a jutro kalki czyli tylko herb dywizji "hitlerjugend" - chcę je umieścić tak jak na tym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 A te wycięcia w zimmie na bocznych płytach? Nie dajesz tu żadnych oznaczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 5 Lutego 2016 Autor Share Napisano 5 Lutego 2016 Nic nie będzie. Tak jak na planszy barwnej, na której się wzoruję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Lutego 2016 Autor Share Napisano 6 Lutego 2016 No i już bliżej niż dalej Kalki siadły nadspodziewanie szybko i ładnie za pierwszym razem. No chyba, że moje uzbrojone i nieuzbrojone oko czegoś nie zauważyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Lutego 2016 Share Napisano 6 Lutego 2016 Będziesz go obijał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Lutego 2016 Autor Share Napisano 6 Lutego 2016 Tak Jak Panterę (oczywiście nie tak mocno jak na początku ). Podziałam gąbką i uzupełnię pędzelkiem. Na sidolux ma to ta zaletę, że w razie co można usunąć co przetrenowałem na panci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 6 Lutego 2016 Share Napisano 6 Lutego 2016 Rafał - a może jeszcze kabelek zasilający w "sztrum". http://i36.servimg.com/u/f36/16/76/07/70/dscn1425.jpg Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi