makinen Napisano 17 Września 2015 Share Napisano 17 Września 2015 Stop, Stop z tym kurzeniem- jest tyle miejsc na modelu, gdzie można sie pobawić washem (nieco wyrazistszy by się przydał), a chyba nie wszystko potraktowałeś specyfikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 17 Września 2015 Autor Share Napisano 17 Września 2015 Wszystko, ale po prostu tego washa nie widać, nie wiem czemu. Które miejsca jeszcze poprawić, no i czy jakiekolwiek efekty widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 17 Września 2015 Share Napisano 17 Września 2015 Skoro washa nie widać to trzeba go zrobić jeszcze raz i może jeszcze raz aż będzie go widać - na razie wygląda to słabo - tzn. wash bo sam model i malowanie fajnie się prezentuje. Działaj dalej - powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 17 Września 2015 Autor Share Napisano 17 Września 2015 W którym miejscu wash słabo wyszedł? Usunę wacikiem zamoczonym w benzynie ekstrakcyjnej. Może tego washa nie widać, bo źle go zrobiłem (z olejnej farby Tamiyi)? Zastanawiam się, czy nie kupić gotowca od AK, jak myślicie, warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Września 2015 Share Napisano 17 Września 2015 Warto kupić wash od AK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 17 Września 2015 Autor Share Napisano 17 Września 2015 A który będzie lepszy, ten: http://www.mojehobby.pl/products/Dark-Wash-for-Green.html czy ten: http://www.mojehobby.pl/products/Wash-For-Nato-Tanks.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 19 Września 2015 Autor Share Napisano 19 Września 2015 Kupiłem ten dla pojazdów NATO i muszę przyznać, że teraz to zupełnie co innego. Wash pięknie wpływa we wszystkie zagłębienia i wygląda to jak dla mnie dobrze. No ale oceńcie sami: Coś poprawić, czy mogę już zabezpieczyć matowym lakierem i brać się za kurzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 19 Września 2015 Share Napisano 19 Września 2015 Jak dla mnie, to masz jeszcze masę miejsc, gdzie powinien pojawić sie wash. Wszystkie śruby i zagłębienia, krawędzie poszycia. Tam brakuje washa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 19 Września 2015 Autor Share Napisano 19 Września 2015 No dobra, poprawię. Napiszcie tylko, czy widać jakieś efekty? Dobrze to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Zdecydowanie lepszy kolor washa, co do samego wykonania to : Jak dla mnie, to masz jeszcze masę miejsc, gdzie powinien pojawić sie wash. Wszystkie śruby i zagłębienia, krawędzie poszycia. Tam brakuje washa. I powinieneś staranniej zmyć washa z płaskich powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Baszta dowódcy i wloty powietrza wg mnie wymagają jeszcze washa. Reszta fajnie. Patrząc na efekt, po raz kolejny myślę, że zdecydowanie muszę przejść na washe olejne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 20 Września 2015 Autor Share Napisano 20 Września 2015 Zdecydowanie lepszy kolor washa, co do samego wykonania to :Jak dla mnie, to masz jeszcze masę miejsc, gdzie powinien pojawić sie wash. Wszystkie śruby i zagłębienia, krawędzie poszycia. Tam brakuje washa. I powinieneś staranniej zmyć washa z płaskich powierzchni. Co do tego zmywania, wiem, ale boję się, że podczas zmywania zejdzie mi farba z modelu, już mi się tak tu zdarzyło (uprzedzając pytania, tak, nałożyłem Sidolux i to nie raz). Zmywalem rozcienczalnikiem do olejnych Wamodu. Też Wam się to kiedyś zdarzyło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Jeśli nałożyłeś Sidolux to nic złego nie powinno się stać. Tylko ja nie używam tych "zajzajerów" Wamodu - jakoś nie bardzo mam zaufanie do tej firmy, choć może się mylę. Do washy i innych zabiegów olejnych mogę polecić: http://www.szal-art.pl/benzyna-lakowa-white-spirit-kremer_1269_5610/ lub benzynę do zapalniczek - ja używam tej: http://shisha24.pl/product.php?id_product=30 Ewentualnie jakieś "modelarskie" White Spiryty ale te wychodzą już dość drogo. Jeśli obawiasz się efektów zmywania to spróbuj może na jakimś niewidocznym miejscu np. spodzie modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Solaris- ja robię tak: farba akrylowa, sidolux, wash olejny zmywany White Spiritem. Nic mi się nigdy nie zmyło i zmazalo z farby bazowej. Ps. Kolega "wyżej" był szybszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 20 Września 2015 Autor Share Napisano 20 Września 2015 Poprawiłem trochę tego washa, na szczęście nic się nie zmyło. Weźcie pod uwagę też to, że zoom w aparacie ukazuje wszystkie niedociągnięcia, które są ledwo widoczne gołym okiem. Ciągle jednak zastanawiam się, czemu ten rozcieńczalnik ruszył Sidolux. Nakładałem go aerografem (sido), jak Wy nakładacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Ten km na wieży ma u góry dwójnóg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Chyba powinien być na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 20 Września 2015 Autor Share Napisano 20 Września 2015 Powinien, czytanie instrukcji się kłania Poprawię oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Za mocno ścierałeś jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 20 Września 2015 Autor Share Napisano 20 Września 2015 Starałem się delikatnie No ale może faktycznie robiłem to za mocno. Jak będę Sidoluxował Leoparda, to nałożę go pędzlem, ciekawe czy będzie różnica. A ten wash to jak wyszedł? Może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Kamo udane w 100%, wash powiedzmy ze w 85%, nie do konca opanowales jeszcze wycieranie tego washa (ja tam z reszta tez ) czyli juz udalo sie Tobie wykonac dwa kroki wiecej prawidlowo niz przy ostatnim modelu, teraz to nawet jak juz cos zrobisz nie tak to postep i tak kosmiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Ja daję pędzlem prosto z butli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 20 Września 2015 Autor Share Napisano 20 Września 2015 Kamo udane w 100%, wash powiedzmy ze w 85%, nie do konca opanowales jeszcze wycieranie tego washa (ja tam z reszta tez ) czyli juz udalo sie Tobie wykonac dwa kroki wiecej prawidlowo niz przy ostatnim modelu, teraz to nawet jak juz cos zrobisz nie tak to postep i tak kosmiczny Chciałbym jeszcze trochę tego washa pościerać, ale wolę nie ryzykować... Ja daję pędzlem prosto z butli. Zrobię tak przy Leopardzie i zobaczę, czy będzie schodzić farba. Poprawiłem trochę ten wash, usunąłem w jeszcze paru miejscach nadmiar. Pomalowałem też peryskopy, o których wcześniej zupełnie zapomniałem. I jak? Mogę zabezpieczyć to lakierem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 I jak? Mogę zabezpieczyć to lakierem? To Twój model, czemu my mamy decydować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Ja proponuję bojkot kolejnego warsztatu Solarisa, może wtedy zacznie podejmować samodzielne decyzje . Oczywiście żartuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi