Gość Napisano 6 Sierpnia 2015 Share Napisano 6 Sierpnia 2015 Postanowiłem zrobić inbox tego (szajsu, gówna) i tak dalej Każdemu kto będzie widział taki model niech nawet na niego nie patrzy nie myśląc o kupnie Oszklenie wygląda jak marna imitacja oraz ma 0,2 mlilmetra ! jak to przeciąć jak go tylko ktoś zobaczy w sklepie lepiej zrobić z nim to : ( ) Fotki lini podziałowych a właściwie ich braku i nawet dobrych kalkomanii (mi się przydadzą). Jest to pierwszy model na mojej liście Top Model Shit (TMS). Rozumiem że to stary model i tak dalej ale żeby tak wyglądały wypraski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 6 Sierpnia 2015 Share Napisano 6 Sierpnia 2015 Postanowiłem zrobić inbox tego (szajsu, gówna) Przybastuj, stary. Jest to pierwszy model na mojej liście Top Model Shit (TMS). Ja na szczęście nie kupuję modelu po to, by go dać na tę listę. Rozumiem że to stary model i tak dalej ale żeby tak wyglądały wypraski Uwierz mi, w latach 80. ub. wieku brałbyś i byłbyś szczęśliwy. Matchboxy były w Harcerzu po 800 zł - ówczesnych. Można skleić do ćwiczeń różnorakich, jak zepsujesz, nie będzie szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Sierpnia 2015 Share Napisano 6 Sierpnia 2015 Jak popatrzyłem że kosztuje 20 zł w sklepie to się na model rzuciłem Z tymi wypraskami to przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Sierpnia 2015 Share Napisano 6 Sierpnia 2015 PS Nie kupuje modelu żeby go dać na listę tylko go zlepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 6 Sierpnia 2015 Share Napisano 6 Sierpnia 2015 Przepraszam, ale nie bardzo mogę się połapać. To jest wersja terenowa, szosowa, czy autostradowa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Sierpnia 2015 Share Napisano 6 Sierpnia 2015 Pakowanie gówna w sreberko, w nadzieii, że się ktoś nabierze to niestety cząstko spotykana praktyka w naszym nieszczęśliwym kraju. Dobrze, ze zrobiłes tego inboxa !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 7 Sierpnia 2015 Share Napisano 7 Sierpnia 2015 Może i dobrze tylko raczej tu: viewforum.php?f=66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Sierpnia 2015 Share Napisano 7 Sierpnia 2015 Model kupiony w muzeum lotnictwa w Krakowie jeśli kogoś to interesuje mają tam nawet dużo modeli jak na sklep który raczej nie jest związany z modelarstwem Kupiłem bo nie pozwolono mi zaglądać do środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 8 Sierpnia 2015 Share Napisano 8 Sierpnia 2015 Nie wiem czy post kolegi o loginie Marak jest niewidoczny, czy specjalnie pomijany, ale niestety to jest dział samochodowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 8 Sierpnia 2015 Share Napisano 8 Sierpnia 2015 no to trzeba by prosic administracje o przeniesienie watku do działu lotniczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Sierpnia 2015 Share Napisano 10 Sierpnia 2015 Proszę przeniesienie wątku Przepraszam za kłopot A co do modelu właśnie na alledrogo sprzedają model i 2 osoby jak na razie się rzuciły skoro można go nawet za 11 zł bez przesyłki na tej stronce http://akkura.com.pl/en_US/p/PZL-50-JASTRZAB/104 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 11 Sierpnia 2015 Share Napisano 11 Sierpnia 2015 Postanowiłem zrobić inbox tego (szajsu, (...) Jak by na niego nie patrzeć, to jednak kultura języka obowiązuje dalej, szczególnie na publicznym forum. Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McSimus Napisano 19 Sierpnia 2015 Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Oj młodzieży. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jsd1968 Napisano 19 Sierpnia 2015 Share Napisano 19 Sierpnia 2015 To fakt, że takie przepaki powinny mieć informacje od kogo pochodzą wypraski. jeszcze gorsza sytuacja jest z Karasiem w nowym ładnym opakowaniu, z tego modelu to już nic się nie da wycisnąć, ponoć kalki ma dobre:). W tym zestawie zastanawia mnie co innego, niezgodność tego co jest namalowane na pudełku z tym co jest w środku. Model jest kiepski to wiadomo ale w swej niedoskonałości poprawny merytorycznie. Najwyraźniej Akkura chcąc dorównać Ardpolowi powiela na obrazku ich błąd łącząc kadłub z krótką owiewką za kabiną z podniesionym usterzeniem wysokości z podpórkami. A może ja jestem w błędzie ale wydaje mi się, że wersja z krótką owiewką to usterzenie poziome bez podparć i umieszczone w połowie wysokości kadłuba. natomiast zmiany wprowadzone na drugim prototypie to gładka (powiększona) osłona silnika, przedłużona owiewka za kabiną oraz podniesione i podparte usterzenia, skrzydła to już inna inszość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salsa Napisano 23 Sierpnia 2015 Share Napisano 23 Sierpnia 2015 To fakt, że takie przepaki powinny mieć informacje od kogo pochodzą wypraski. jeszcze gorsza sytuacja jest z Karasiem w nowym ładnym opakowaniu, z tego modelu to już nic się nie da wycisnąć, ponoć kalki ma dobre:). W tym zestawie zastanawia mnie co innego, niezgodność tego co jest namalowane na pudełku z tym co jest w środku. Model jest kiepski to wiadomo ale w swej niedoskonałości poprawny merytorycznie. Najwyraźniej Akkura chcąc dorównać Ardpolowi powiela na obrazku ich błąd łącząc kadłub z krótką owiewką za kabiną z podniesionym usterzeniem wysokości z podpórkami. A może ja jestem w błędzie ale wydaje mi się, że wersja z krótką owiewką to usterzenie poziome bez podparć i umieszczone w połowie wysokości kadłuba. natomiast zmiany wprowadzone na drugim prototypie to gładka (powiększona) osłona silnika, przedłużona owiewka za kabiną oraz podniesione i podparte usterzenia, skrzydła to już inna inszość faktycznie, rysownik popełnił błąd, zbyt wysoko umieścił usterzenie poziome jak dla I prototypu, mimo iż nawet same wypraski sugerują inne położenie. No ale chociaż chwała mu, że nie dołożył zastrzałów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jsd1968 Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 był sprytniejszy niż nam się wydaje spójrz na to: https://www.scalemates.com/kits/210963-akkura-pzl-50-jastrzab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salsa Napisano 30 Sierpnia 2015 Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Nie ma wyboru, jak PZL P-50 Jastrząb, to tylko Ardpol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba32440 Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Jak by któraś firma oprócz arpolu zrobiła godziwy model za godne pieniądze to była by rewolucja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 oprócz arpolu A co jest nie tak z Ardpolem to była by rewolucja Znaczy, że co? Ludzie wyszli by na ulice i zaczęli stawiać barykady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba32440 Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Ardpol jest ok chodziło mi raczej o to żeby inne firmy produkowały polskie samoloty A co do rewolucji to myślę że polacy kupowalii by polskie samoloty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jsd1968 Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 oprócz arpolu A co jest nie tak z Ardpolem Kiemlicz nie wiem czy z Ardpolem, ale w 2010 roku tak na Odkrywcy jak i później w Lotnictwie ukazały się zdjęcia Jastrzębi z Czerniakowa i opracowano rysunki dla dwóch wersji Jastrzębia. http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=232844#1080273. I tak: krótka owiewka, "bąble" na osłonie silnika, długie wydechy i usterzenie poziome w połowie wysokości kadłuba bez zestrzałów. Wersja zmodernizowana i pierwsza seria: gładka osłona silnika, krótkie wydechy, długa owiewka za kabiną i podniesione i podparte usterzenia. Teraz nawet u pana Andrzeja Glassa w Polskich Konstrukcjach lotniczych nr5 pojawiają się dwa rysunki. W przypadku wersji zmodernizowanej taki sam jak opisany powyżej natomiast wersja pierwsza z "bąblami", krótką osłoną oraz podniesionym i podpartym usterzeniem. Tak też wygląda model Ardpolu. I teraz moje pytanie czy może powinny być trzy rysunki? czyli to co było rysowane w 2010 roku a między nimi to co przedstawia Ardpol? Z opisów jasno wynika, że pierwsze loty P-50/I wykazały konieczność przeprojektowania tylnej części kadłuba. W takim razie czy to co oferuje Ardpol i co jest na obrazku Akkury to jest P-50/I po przesunięciu usterzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi