dak3000 Napisano 7 Sierpnia 2015 Share Napisano 7 Sierpnia 2015 Witam ! Chodź na fejsie warsztat trwa już od jakiegoś czasu postanowiłem wrócić do korzeni ;) bo jest to moje pierwsze i ostatnie forum modelarskie więc należy być lojalny do końca. Wiem że co nie którzy patrząc na tego producenta będą kręcic nosem, ale czym by było modelarstwo bez wyzwań. Co to za frajda jest poskładać do kupy idealnie pasujące elementy więc zapraszam jak zwykle do oglądania i komentowania oraz sugerowania .Pozdrawiam Tak więc warsztat wygląda tak: a tak bym chciał by wyglądał oczywiście muszę pokombinować coś nie coś po swojemu bo te wloty niczego nie przypominają ... oszklenie też pozostawia wiele do życzenia ... Kabina będzie zamknięta więc wnętrze będzie dość ubogie ... ... to na razie tyle reszta warsztatu będzie na bieżąco . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 7 Sierpnia 2015 Share Napisano 7 Sierpnia 2015 Lubię takie grzebanie i mimo, że śmigłowce to nie moja bajka, będę Ci kibicował. Zaczyna bryła kadłuba wyglądać bardzo efektownie, ale nie leżą mi żaluzje na wylotach, są po prostu pokrzywione i nierównolegle wklejone i trochę psują wygląd. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 8 Sierpnia 2015 Share Napisano 8 Sierpnia 2015 No ja też będę się przyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Sierpnia 2015 Share Napisano 8 Sierpnia 2015 Podium już masz, za model z tej fajansiarskiej gumy-plastiku. Działaj dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 8 Sierpnia 2015 Share Napisano 8 Sierpnia 2015 No wybór jak chcesz tą wersję w 72 zrobić jest niewielki ;) Załączam obserwację Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McSimus Napisano 8 Sierpnia 2015 Share Napisano 8 Sierpnia 2015 Trzymam kciuki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 8 Sierpnia 2015 Share Napisano 8 Sierpnia 2015 modelarstwo hard core. Ma swój urok. Wchodze ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 9 Sierpnia 2015 Share Napisano 9 Sierpnia 2015 ... A popatrzę sobie i ja, może się czegoś wreszcie nauczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 9 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2015 OOO widzie że zacne grono zasiadło to i stres większy ... to miał być wakacyjny relaks, ale widzę że teraz należy się postarać ;) Dzięki za zwrócenie uwagi co do żaluzji co prawda wyglądają lepiej niż oryginały ale samemu mi one nie leżą, postaram się coś później pokombinować przy nich by coś zmienić. Pogrzebałem trochę przy dziurach ... całość została przetarta papierem 1200 trochę to trwało by otrzymać gładką powierzchnię,ale chyba się udało teraz trochę szpachli... ... znów polerka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Sierpnia 2015 Share Napisano 9 Sierpnia 2015 odważnie trzymam kciuki bo temat ciężki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 9 Sierpnia 2015 Share Napisano 9 Sierpnia 2015 Zgadzam się z przedmówcą Z czego zrobiłeś siatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 10 Sierpnia 2015 Share Napisano 10 Sierpnia 2015 Widzę, że ZTS ma coraz parszywsze tworzywo, chociaż z tego zestawu idzie wydłubać bardzo ładnego Lynxa. Znajomy swego czasu zmajstrował wersję morską i było na co popatrzeć. Jeśli chodzi o te blaszki - wydaje mi się, że warto spróbować aluminium zamiast miedzi. Jest trochę trudniejsze w obróbce (ale tylko trochę) ale dużo sztywniejsze. Podglądam Twój warsztat i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 11 Sierpnia 2015 Share Napisano 11 Sierpnia 2015 Bardzo odważnie i bardzo ambitnie. Życzę powodzenia i cierpliwości Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 11 Sierpnia 2015 Share Napisano 11 Sierpnia 2015 Siemka. Też za niedługo siądę za ten kawał pseudoplastiku, po prostu dla odstresowania po służbie Kibica u mnie masz Pozdrawiam Snajper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 11 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2015 Wielkie dzięki za wsparcie mentalne, ale nie spodziewałem się takiej widowni więc chyba trzeba się spiąć i działaś oto efekt wczorajszej dłubaniny ... Mitrandir ...Z czego zrobiłeś siatki?... tak do końca nie wiem co to jest, ale moje przypuszczenia są takie że jest to jakiś wkład filtra prawdopodobnie paliwowego, ale nie jestem tego pewien bo znalazłem kilka sztuk gdzieś na warsztacie i zabrałem z myślą że kiedyś się przyda. ...pewnie już ktoś patrząc na pierwsze zdjęcie z etapu maskowania zauważył że źle położyłem na bocznych maskownice, ale ja też to wyłapałem to podero jak skończyłem poprawie to ... ...wirnik dość skromnie wyglądał wiec dodałem kilka drobiazgów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 11 Sierpnia 2015 Share Napisano 11 Sierpnia 2015 Hi hi witaj w klubie modelarzy sodo maso. Na ostatnich zdjęciach model wygląda już zacnie. Ciekawi mnie jedna rzecz, jako modelarz od jeżdżących i pełzających zapytam czy to jedyny model Lynx-a w małej skali, czy też lubisz takie wyzwania. Podpatruję i czekam na kontynuacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 11 Sierpnia 2015 Share Napisano 11 Sierpnia 2015 Dziękuję za informację i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 12 Sierpnia 2015 Share Napisano 12 Sierpnia 2015 Hi hi witaj w klubie modelarzy sodo maso. Na ostatnich zdjęciach model wygląda już zacnie. Ciekawi mnie jedna rzecz, jako modelarz od jeżdżących i pełzających zapytam czy to jedyny model Lynx-a w małej skali, czy też lubisz takie wyzwania. Podpatruję i czekam na kontynuacje. Jest całkiem niezły Hobby Boss. Ale problemem są wersje, które potrafią sporo od siebie różnić - w tej wersji to jedyna opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 12 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2015 Ciekawi mnie jedna rzecz, jako modelarz od jeżdżących i pełzających zapytam czy to jedyny model Lynx-a w małej skali, czy też lubisz takie wyzwania. Witam Jeżeli pytasz o tak ekstremalny model LYNX-a to jedyny taki jeszcze jest producent MisterCraft ale to ta sama forma tylko plastik inny tu masz link ... http://www.mojehobby.pl/products/WESTLAND-Aeromobile-Lynx-Mk.I.html A jeżeli pytasz o w miarę spasowanego Lynx-a to polecam tego producenta o którym pisze Matys. A jeżeli chodzi o wyzwania... hmm to faktycznie coś w tym jest modele od dobrych producentów zawsze będą fajnie wyglądały, a to jak je się wykończy to już inna sprawa. A takie modele pokazują to że z niczego można ulepić w miarę coś fajnego co nie będzie odstraszało oglądającego. Na pewno będzie wiele błędów merytorycznych, ale... nie można mieć wszystkiego. Ja wychodzę z założenia że nie trzeba kupować modeli za 100,200,300 złoty by zrobić coś fajnego i dobrze się przy tym bawić. W galerii na stronie Mistercrafta są moje daw modele z jego stajni ;) Mi-2 Polizei i AH-1G Artic cobra to chyba pokazuje, że można na nie popatrzeć nie odwracając głowy ze wstrętem w oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 18 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Witam... Kilka dni przerwy, ale juz wracam Oto kolejny etap mojej pracy Trzeba się już powoli przygotowywać do wizyty w Łasku i modele poodkurzać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Sierpnia 2015 Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Cieszy mnie twój postęp prac i mam nadzieje że będzie się dane poznać na żywo w Łasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Sierpnia 2015 Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Ale jaja, to to zaczyna przypominać model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Sierpnia 2015 Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Pryskaj podkładem, bo napięcie jak w jakimś dobrym thrillerze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 19 Sierpnia 2015 Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Będziesz miał sporą satysfakcję, bo z tego wyrzezać model, to nie w kij dmuchał. Walcz dalej, a modele to sobie odkurzysz w Łasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 20 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Wielkie dzięki za miłe słowo ;) nie przypuszczałem ,że taki gniot wzbudzi takie zainteresowanie ... Myślę że już skończyłem dłubanie przy "RYSIU" czas na malowanie i teraz się okaże jakie wyjdą nie dociągnięcia. Uffff A co do wizyty w Łasku to widzę że znajdzie się tam zacne grono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi