Messer Napisano 27 Września 2015 Autor Share Napisano 27 Września 2015 Działam, powoli ale działam Pierwsze odlewy kółeczek już są. Zabrałem się też za tworzenie jednego z "wahaczy" wózków jezdnych. Czeka go jeszcze trochę przeróbek i dodatkowych elementów, ale główny kształt już jest. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 Fajnie to wygląda kibicuje i oczekuję efektów końcowych :-) Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 28 Września 2015 Autor Share Napisano 28 Września 2015 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 29 Września 2015 Share Napisano 29 Września 2015 Te wszystkie detale już teraz niesamowicie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 5 Października 2015 Autor Share Napisano 5 Października 2015 Dziękuje Panowie. Mimo szczerych chęci, brak czasu + zmęczenie owocują marnymi postępami... Dziś znalazłem chwilkę by dosłownie dokleić kilka detali do pseudo wahacza oraz głównej belki. Tak to wygląda: Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Wyzwanie to chyba dopiero będzie z poodlewaniem tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 9 Października 2015 Autor Share Napisano 9 Października 2015 Nie będzie tak źle Jakub Tymczasem zrobiłem ogólny zarys głównego wahacza. Brakuje mu jeszcze dekielka i mocowań, ale baza już jest. Na zdjęciach przyłapane wszystko " na ślinę " więc krzywo Dopiero po przymiarce widzę, że czeka mnie przerobienie mocowania zbiorniczka na belce oraz przesunięcie odbojników dolnych wahaczy nieco niżej. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 14 Października 2015 Autor Share Napisano 14 Października 2015 Zawieszenie się ciągnie dość długo, dlatego w międzyczasie zabrałem się za wnętrze. Na razie tylko zdjęcie "przed" - dokładna koncepcja przeróbek wnętrza powstaje Z planów ogólnych - upodobnienie wersji militarnej do wersji cywilnej ale z naciskiem na indywidualne wyposażenie. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 29 Października 2015 Share Napisano 29 Października 2015 Messer co taka długa przerwa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 30 Października 2015 Autor Share Napisano 30 Października 2015 Marak - przerwa długa, bo i czasu nie ma... Miało go być więcej, a jest mniej niż ostatnio. Do modelu siadam średnio na 10-15min dziennie i to też nie zawsze :( Nie niej jednak udało się trochę podciągnąć wnętrze do przodu. Deska rozdzielcza to mój wymysł. Stwierdziłem, że właściciel mógł sobie zbudować własna deskę rozdzielczą, dopasowaną do jego potrzeb. Na razie jest to ogólny zarys, bez większości detali. Na podłodze dałem imitację gumowej maty zachodzącej też na boki tunelu środkowego. Samo wnętrze zyskało nową ścianę grodziową oraz zarys: - łóżka ( na próbę boczek obity dywanikiem ) - szafek kuchennych dolnych i górnych Jest to zarys, bez detali, więc "szału nie ma" Jak widać na zdjęciach, wyciąłem już jedno okno w bocznej ścianie i przerobiłem zewnętrzną burtę, usuwając z niej nity i przetłoczenia. Czeka mnie teraz dorobienie nitów w kilku miejscach + szpachlowanie. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Listopada 2015 Share Napisano 4 Listopada 2015 A wg mnie jest szał nawet bez detali! Podziwiam skracz. Czasu mało cholibka, wyrobisz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 8 Listopada 2015 Autor Share Napisano 8 Listopada 2015 Dziękuje bardzo Marcinie Nie wiem czy się wyrobię, ale będę starał się ze wszystkich sił Tymczasem wnętrze prawie skończone - prawie, bo zostało to, co najbardziej pracochłonne - detale typu klamki, kran, kratki, nawiewy, światło, itp... Zrobiłem blat ze zlewem i okapnikiem, nowe szafki kuchenne górne, szafeczki nad łóżkiem oraz wc/prysznic ( drzwi z okienkami ). Na bocznej ścianie i podsufitce doszła imitacja przeszywanej skóry. Oczywiście to wszystko trzeba jeszcze przygotować pod malowanie, bo jak widać na zdjęciach wychodzą jakieś paproch czy rysy... Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyps Napisano 9 Listopada 2015 Share Napisano 9 Listopada 2015 Kapitalna robota! Takiego humvee jeszcze nie widziałem . Jak idzie walka z gąsienicami? To chyba najbardziej pracochłonny element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 20 Listopada 2015 Autor Share Napisano 20 Listopada 2015 pyps - walka z napędem trwa. Odlewam różne elementy mattrack'a ale idzie to jak krew z nosa. Gąsienicy jeszcze nie zacząłem - zostawię to na sam koniec Tymczasem wnętrze dostało pierwszy kolor: Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 21 Listopada 2015 Share Napisano 21 Listopada 2015 No Chłopie- ciekawość mnie zżera co Ty z tego wykręcisz. Na ten moment jest arcyciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 21 Listopada 2015 Share Napisano 21 Listopada 2015 Ciekawie ale przede wszystkim bardzo przytulnie^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 26 Listopada 2015 Autor Share Napisano 26 Listopada 2015 Dziękuje Panowie Tymczasem chęci do modelowania małe, ale coś tam dłubię. "Szoferka dostała bazowe kolory tj czarna deska + pokrywa silnika + gumowa wycieraczka, ciemno szara ścianka + podstawy foteli i boki tunelu środkowego oraz początek malowania foteli na ten sam kolor co część " mieszkalna". Na podłogach doszły dywaniki welurowe. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Grudnia 2015 Share Napisano 3 Grudnia 2015 Przytulnie się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 6 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2015 Dzięki Panowie Gąsienice idą tak wolno, że zaczynam szukać planu "B", na wypadek gdybym się z nimi nie wyrobił... Tymczasem wnętrze posklejane do kupy, doszły klamki, kran i cały kompleks szafek kuchennych. W kabinie doszła kierownica, zegary, wszelkie drążki oraz przesuwne drzwi do przedziału mieszkalnego. Skleiłem ze sobą ściany boczne, tylną - teraz zabawa ze szpachlowaniem i odtwarzaniem nitów. Tak się obecnie prezentuje poczwara ( dach luzem położony ). Widać jeszcze sporo małych miejsc do poprawek malarskich - przed ostatecznym zamknięciem wszystko będzie poprawione Pozdrawiam Messer ps dzięki, że śledzicie relacje - daje to motywacje do skończenia pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 Kurczę, tyle roboty, a niewiele będzie w sumie widać. Kiedyś wetknij tam jakąś diodkę. Widać jeszcze sporo małych miejsc do poprawek malarskich - przed ostatecznym zamknięciem wszystko będzie poprawione Widać. Ale wiemy, że tak tego nie zostawisz. Gąsienice idą tak wolno, że zaczynam szukać planu "B", na wypadek gdybym się z nimi nie wyrobił... Zawsze możesz dać jakieś koła adekwatne i buch! w zaspę go! Chciałbym takiego w 1:1 (w wersji z kołami rzecz jasna)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyps Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 Gąsienice idą tak wolno, że zaczynam szukać planu "B", na wypadek gdybym się z nimi nie wyrobił... Trzymam kciuki żeby jednak na gąsienicach stanął. Fajnie się to prezentuje... Chciałbym takiego w 1:1 (w wersji z kołami rzecz jasna)! Oj! Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 Ciekaw jestem efektu końcowego, więc i ja kibicuję :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 11 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2015 Nie poddam się! 10dni to szmat czasu... chyba Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 11 Grudnia 2015 Share Napisano 11 Grudnia 2015 Walcz bo temat zacny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 11 Grudnia 2015 Share Napisano 11 Grudnia 2015 No i widzisz, z takimi kołami też prezentuje się bardzo akuratnie. Nie poddam się! 10 dni to szmat czasu... chyba Chyba... Ja mam jeszcze figurkę do dokończenia... Wykończeniówka zawsze najwięcej czasu mi zajmuje. Trzymam kciuki za efekt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi