Leszek.Sz. Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Klasa 1 - Samoloty i śmigłowce Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 4 - Najlepszy model w barwach Polski Wchodzę, będzie przynajmniej mobilizacja żeby skończyć to co zaczęte. Zestaw Weekend Eduarda+ dodatki takie jak blaszka do kokpitu, maski, metalowy pitot mastera, kalki ModelMaker i żywiczny fotel Airesa. W planie zrobienie drabinki i podstawki pod model z płytą lotniska, jak starczy czasu to może wodzidło się dorobi. Egzemplarz będzie ten: Lata 80-te malowanie z godłem 62 plm. Jak że model jest lekko rozgrzebany to termin do skończenia to 30.11.2015 Konfiguracja to otwarta kabina i hamulce aero( lekko uchylone), pod kadłubem GP-9, pod skrzydłami UB-32 (żywiczne zostały mi z zestawu Profipak z wersji MF). Zobaczymy co z tego wyjdzie. Malowanie dla mnie trudne bo z srebrnikami zawsze jakieś niespodzianki mi wyskakują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 W Profipacku 21MF to UB-16 były, ale to tylko dygresja. Edek żywiczne UB-32 też robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 1 Września 2015 Super Moderator Share Napisano 1 Września 2015 Będę oglądał :-) Powodzenia!!! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 Leszu będę bił! w naszych MiG-21 UB-32 tylko pod bisami... i że nie poczekałeś na moje kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 2 Września 2015 Autor Share Napisano 2 Września 2015 Z tymi UB to pomyłka przy pisaniu, mam oczywiście UB-16. Jakbyś miał większą fotkę tego 6613, niż to co ja wygooglowałem to by było fajnie. Chodzi mi o typ wiatrochronu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Mówisz, masz Standardowy z peryskopem. Coraz rzadziej tu zaglądam, więc jak coś chcesz to pisz przez fb, lub mailowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 3 Września 2015 Autor Share Napisano 3 Września 2015 Dzięki, więcej mi nie trzeba bo to standardowy PFM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Standardowy czy nie, jest pole do popisu. Fajnie spracowane pokrycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 zasiadam, obserwuję,się uczę i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 10 Listopada 2015 Autor Share Napisano 10 Listopada 2015 Od wczoraj wróciłem do miga. Zostało 20 dni, raczej marne szanse na doczłapanie do mety. Chciałem zrobić uchylne klapki upustowe ale po wywierceniu otworów po zamknięciu kadłuba praktycznie nie ma możliwości obrobienia wnęk tak żeby pocienić ścianki kadłuba. Ratując sytuację nakleiłem w miejsce dziur blaszki. Pasowanie kadłub - skrzydło nie jest tak idealne jak w MF-e, powstały szpary. Ale to pikuś, nic z czym nie można sobie poradzić. Z podwieszek wyleciał GP-9, będzie PTb-490 i 2xUB-16. Sporo roboty zeby przygotować bryłę do malowania. Każda nierówność, szparka ryska wyjdzie pod metalizerami. Trzeba dopieścić powierzchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 10 Listopada 2015 Share Napisano 10 Listopada 2015 Leszek , konkurs nie trwa do 20.12.15? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Listopada 2015 Share Napisano 10 Listopada 2015 Mam nadzieję że trwa do 20 grudnia, bo ja od ponad miesiąca nie tknąłem modelu, a on sam w lesie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 10 Listopada 2015 Autor Share Napisano 10 Listopada 2015 Dla tych co mieli lekko rozgrzebane modele skrócono termin do 30.11 zakończenia budowy. Gdzieś zapodział mi się pitot Eduarda i metalowy master do PFM-a, zmuszony będę zamontować pitota z academy od PF-a. Drabinkę sobie też zmajstrowałem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 10 Listopada 2015 Share Napisano 10 Listopada 2015 Drabinkę sobie też zmajstrowałem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Fajny fotelik.Zestawowy? Migi 21 i SU 22 to samoloty mojej młodości.Przymierzałem się do zakupu tego modelu i kto wie zobaczę jak Ci wyjdzie to tez sobie skleję.ale podoba mi się ten z delfinem.powodzenia w pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 21 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2017 Długo leżał, miał awarię pękł statecznik pionowy, zrobiłem reanimacją z tego co zostało + część z żywicznego statecznika od Airesa do MF-a. Finalnie miał być 6613 ale będzie 6909. Malujemy, na tą chwilę C08 + mieszanka po liniach C08 z H18( steel). Chcę jeszcze gdzieniegdzie prysnąć Alcladem ( dark aluminium) ale muszę sprawdzić na boku czy się nie pogryzie z położonym wcześniej gunze. Podwieszenia, i to się raczej nie zmieni to będzie PTB-490 + 4xR3S na belkach Monsun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 21 Kwietnia 2017 Share Napisano 21 Kwietnia 2017 Nie widzę gdzie to pęknięcie było, czyli jest OK. Zasiadam i obserwuję. Coś czuję, że za niedługo jeszcze kilka "szybkich" się na warsztacie pojawi. Solo coś kombinuje, u mnie też coś się pojawiło na składzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 21 Kwietnia 2017 Share Napisano 21 Kwietnia 2017 Też mnie korciło opuścić klapy, ale to praktycznie niemożliwe podczas postoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Kwietnia 2017 Share Napisano 22 Kwietnia 2017 No i wreszcie Leszku jesteś we właściwym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 22 Kwietnia 2017 Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Ten "post shading" robiłeś tak po prostu malując ciemniejszym metalizerem po wierzchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 22 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Tak, ale jeszcze coś tam będę malował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 3 Maja 2017 Autor Share Napisano 3 Maja 2017 Końcowy montaż, + antenki, brudzenie podwozia itp. zabiegi. Linie będą jeszcze delikatnie zapuszczone AK dark brown jak sidolux przeschnie, finalnie będzie całość pryśnięta bezbarwnym półbłyskiem. Spróbuję dorobić jeszcze czarną uszczelkę na burtach kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 11 Maja 2017 Autor Share Napisano 11 Maja 2017 Skończony, można sobie poużywać w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi