makinen Napisano 15 Września 2015 Share Napisano 15 Września 2015 Zostaw te wyrzutnie granatów- dobrze wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 15 Września 2015 Autor Share Napisano 15 Września 2015 A ja bym tych wyrzutni nie dawał, bez nich ten czołg wygląda lepiej.Jakie gąski będą? Plastik? Ja mam inne zdanie. Dałem kilka z zaślepkami, parę bez, po malowaniu będzie fajnie. Gąski plastikowe, choć otrzymana dziś wypłata kusi żeby się szarpnąć na friulki... ale raczej sobie daruję. Ogniwka wyglądają spoko. czołg Kamilu, pokażesz lampy SKP z bliska? Chcesz zdjęcie samych lamp czy zbliżenia na modelu? Jeśli to drugie, to jeszcze trochę cierpliwości, bo zamontuję je dopiero na koniec. Same lampy mogę cyknąć jutro przy normalnym świetle, żeby wyszły naturalnie. Zostaw te wyrzutnie granatów- dobrze wyglądają. Też tak uważam, ale muszę jeszcze popracować nad geometrią, bo niektóre trochę uciekły na boki. Dzięki za opinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Września 2015 Share Napisano 15 Września 2015 Same lampy mogę cyknąć jutro przy normalnym świetle, żeby wyszły naturalnie. O to to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 21 Września 2015 Autor Share Napisano 21 Września 2015 Witajcie Nieco ruszyło się do przodu, ale brak czasu nie pozwolił mi na dokończenie budowy. Wyrzutnia Konkurs założona tylko na sucho, więc może nie trzymać geometrii. I na koniec obiecane Tomkowi zbliżenie na lampy od SKP: Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Września 2015 Share Napisano 22 Września 2015 Dzięki lampy fajne ale wg mnie za drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 22 Września 2015 Autor Share Napisano 22 Września 2015 No niestety, tanie nie są, ale w zasadzie ciężko o równie dobry i tani zamiennik. Ja w każdym razie - jeśli nie będę musiał robić modelu z poodsłanianymi lampami - więcej bym ich nie kupił, bo tak naprawdę fajne i przydatne są tylko te duże kolorowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 25 Września 2015 Autor Share Napisano 25 Września 2015 Podziałałem ostatnio troszkę - założyłem kapcie i parę innych dupereli. Muszę się zmotywować do złożeniu kilkunastu zawiasów i będziemy na finiszu budowy. Gąski i boczne osłony są oczywiście na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 Przewidujesz jeszcze jeden model w konkursie czy poprzestaniesz na tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 Podziałałem ostatnio troszkę - założyłem kapcie i parę innych dupereli. Muszę się zmotywować do złożeniu kilkunastu zawiasów i będziemy na finiszu budowy. Na tym etapie bardzo mi się podoba- czysto, dokładnie z dbaniem o szczegóły. Ps. Ja dziś złożyłem 3 zawiasy z 12 i mam dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 25 Września 2015 Autor Share Napisano 25 Września 2015 Przewidujesz jeszcze jeden model w konkursie czy poprzestaniesz na tym? W tym momencie nie mam pomysłu na model, który można by podciągnąć pod zimowy konkurs. Poza tym - wbrew pozorom do końca wciąż jeszcze bardzo daleko i może się zdarzyć, że finisz w terminie z tym modelem będzie trudny. Podziałałem ostatnio troszkę - założyłem kapcie i parę innych dupereli. Muszę się zmotywować do złożeniu kilkunastu zawiasów i będziemy na finiszu budowy. Na tym etapie bardzo mi się podoba- czysto, dokładnie z dbaniem o szczegóły. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 Mmmmmm ale wypas ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 30 Września 2015 Autor Share Napisano 30 Września 2015 AAAAA tu sie niektorzy schowali ,,nie mam pomysłu na model, który można by podciągnąć pod zimowy konkurs,, z tego co pamietam obie strony uzywaja sprzetu wielo sezonowego np:BMP-2, haubic samobieznych , ciezarowek ( np z zamontowanym 23mm dzialkkiem plot), ale ten pierwszy pojazdposowalby chyba najlepiej, nawet jako 1uszkodzony, 2 sprawny.powodzenia w budowie. Owszem, ale nie chce mi się w tym momencie wymyślać historyjki na uzasadnienie wyboru. Zresztą - póki nie skończę tego nie chcę rozgrzebywać nic innego. Bo z takiego rozgrzebywania to potem same problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Taka tam luźna sugestia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Pięknie to wygląda Czekam na malunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 30 Września 2015 Autor Share Napisano 30 Września 2015 Taka tam luźna sugestia ;) Żeby dać za model tyle ile chce Trumpek za Piona to trzeba wybitnie pokochać daną konstrukcję. Jak już, to coś w ten deseń: ... tylko śniegu brak. Ale mundury chłopaki mają zimowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Wystarczy śniegu rzucić i już świąteczny klimat http://pbs.twimg.com/media/B6grsMwCcAEbjR5.png A że Pion to zły niby? Tylko faktycznie cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 10 Października 2015 Autor Share Napisano 10 Października 2015 Cześć, Dawno mnie tu nie było, ale choroba, praca, kilka innych rzeczy na głowie i tak za bardzo nie ma kiedy lepić - ani się nawet nie chce. Tym bardziej, że została mi najgorsza możliwa rzecz do zrobienia - zawiasy na boczne fartuchy. Jedna strona już gotowa, druga jest w trakcie. Jak z tego wybrnę - zostaną ostateczne popraweczki i może przed Wszystkimi Świętymi uda mi się przerobić warsztat na lakiernię. Najgorsze jest to, że na zdjęcia jest znacznie krzywiej niż w rzeczywistości. W każdym razie ostatnio udało mi się do tego dopasować boczną osłonę, więc chyba nie będzie tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 10 Października 2015 Share Napisano 10 Października 2015 Pięknie. Mam BMP-1 zaczętego, ale troszkę mnie ta blacharka przeraża. Czeka aż przestanę się jej bać. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Października 2015 Share Napisano 10 Października 2015 Ee tam, ładnie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 11 Października 2015 Autor Share Napisano 11 Października 2015 Pięknie. Mam BMP-1 zaczętego, ale troszkę mnie ta blacharka przeraża. Czeka aż przestanę się jej bać. :-) Nie jest wcale tak źle. Zresztą, nie jestem jakimś modelarskim purystą, staram się do tego pochodzić bardziej zdroworozsądkowo - wbrew pozorom nie każdy detal z blachy jest lepszy od plastikowego oryginału. Mało w tym moim warsztacie jakiś konkretnych informacji dotyczących Kotła Debalcewskiego, pomyślałem więc, że przy okazji podrzucę Wam ciekawą lekturę - relację ukraińskiego żołnierza, który z tegoż kotła szczęśliwie się wydostał: Po tym jak nasz cygański tabor dotarł do Artemowska i wieczorem oddawaliśmy się odpoczynkowi, włączyliśmy internet, i przeczytaliśmy oficjalny komunikat, że, okazuje się, wychodziliśmy „korytarzem”, „kotła” nie było, strat prawie nie ma, a sama operacja była wcześniej zorganizowana i przebiegała według opracowanego planu w najdogodniejszym czasie. I tutaj wszyscy razem po raz pierwszy od tygodnia wybuchnęliśmy śmiechem. Plus jeszcze jeden ciekawy fragment, o tym, że BMP, to najbezpieczniejszy bojowy wóz piechoty Po tym trzech moich ludzi przenieśli do BMP – i tu ten pojazd otrzymał wprost trafienie z czołgu. Chłopakom bajecznie udało się – po prostu wyrzuciło ich z maszyny na ziemię i otrzymali tylko lekkie zranienia. Jakby ktoś chciał, to resztę przeczyta sobie tu: http://www.kresy.pl/publicystyka,reportaze?zobacz/jak-wygladal-ukrainski-zorganizowany-odwrot-z-debalcewa I na uzupełnienie tego niedzielnego zestawu - film z intensywnych walk pod Debalcewem: EDIT: A skoro w relacji Ukraińca pada hasło "cygański tabor" - to po obejrzeniu tego krótkiego video nie sposób się nie zgodzić: Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 Fajna ta dodatkowa treść historyczna. Dodaje smaczku :-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 12 Października 2015 Super Moderator Share Napisano 12 Października 2015 Walka pod Debalcewem bardzo "realna" ciekawe kiedy COD będzie miał taką kolorystykę... Jak tam grunt? Już malujesz? pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 12 Października 2015 Autor Share Napisano 12 Października 2015 Walka pod Debalcewem bardzo "realna" ciekawe kiedy COD będzie miał taką kolorystykę... Jak tam grunt? Już malujesz? pozdrawiam Christian Pewnie już wkrótce. ;) Najbardziej mi się podobało na tych filmach, jak jeden opołczeniec drugiemu prawie wszedł pod muszkę, albo jak kamerzyści z uporem maniaka stawali za wylotem RPG-7 w oczekiwaniu na strzał. Do malowania jeszcze troszkę. Złożyłem resztę zawiasów i z braku CA nie mogłem ich przykleić do kadłuba. Potem jeszcze trochę kosmetyki i tak jak napisałem wcześniej: może przed Wszystkimi Świętymi uda mi się przerobić warsztat na lakiernię. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Najbardziej mi się podobało na tych filmach, jak jeden opołczeniec drugiemu prawie wszedł pod muszkę, albo jak kamerzyści z uporem maniaka stawali za wylotem RPG-7 w oczekiwaniu na strzał. Takich filmów jest multum z bliskiego wschodu, gdzie selekcja naturalna zbiera konkretne żniwo. Ale jak widać głup[ota nie ma narodowości i dzieli mniej więcej po równo Kiedy malowanki BeWuPa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 13 Października 2015 Autor Share Napisano 13 Października 2015 Kiedy malowanki BeWuPa? No skoro trzeba, to powtórzę swój post trzeci raz : Do malowania jeszcze troszkę. Złożyłem resztę zawiasów i z braku CA nie mogłem ich przykleić do kadłuba. Potem jeszcze trochę kosmetyki i tak jak napisałem wcześniej: może przed Wszystkimi Świętymi uda mi się przerobić warsztat na lakiernię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi