Kamil K. Napisano 19 Listopada 2015 Autor Share Napisano 19 Listopada 2015 Cześć, Model jest już po kilku filtrach. Kolorki zmieniły się jak należy - można cieniować i obijać. Pomalowałem też wszelkie detale i założyłem lampy od SKP. Wciąż najciekawsze przede mną. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Listopada 2015 Share Napisano 19 Listopada 2015 Cały czas idziesz w dobrym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 22 Listopada 2015 Share Napisano 22 Listopada 2015 Piknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Listopada 2015 Share Napisano 22 Listopada 2015 Koła z białym rantem jak na paradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 22 Listopada 2015 Autor Share Napisano 22 Listopada 2015 Dzięki. To nie biały akurat, tylko wytarcia metalizerem - kwestia światła. Na żywca trochę lepiej widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 29 Listopada 2015 Autor Share Napisano 29 Listopada 2015 Cześć! Walka trwa. ;) Do końca konkursu 3 tygodnie i wydaje mi się, że idealnie uda mi się zmieścić w tym terminie z malowaniem i skromna podstawką. Model jest już po washu. Potraktowałem niektóre zakamarki nieco mocniej farbami olejnymi, żeby wyciągnąć mocniejsze cienie. Następnie niektóre powierzchnie, także przy pomocy olei, rozjaśniłem/przebarwiłem. Podmalowałem też nieco odprysków - pędzlem i gąbką. Gdy to wszystko podeschnie chyba psiknę model mgiełką matu/półmatu i wkroczymy z ostatecznym brudzingiem. Ewentualnie najpierw popracuję z wanną kadłuba, żeby móc już założyć gęsi i boczne fartuchy - obawiam się, że z ich dopasowaniem będzie sporo zabawy... Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 29 Listopada 2015 Share Napisano 29 Listopada 2015 Jak dla mnie, to już teraz wygląda świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 2 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2015 Cześć, Jadę dalej z malowaniem. Aktualnie - popracowałem nad pierwszą warstwą syfów. Przy pomocy farb olejnych i paru specyfików AK narobiłem zacieków i plam. Złożyłem też gąsienice, boczne fartuchy, dokleiłem ppk - innymi słowy bewup stoi już o własnych siłach. Tak jak się spodziewałem dopasowanie fartuchów do fototrawionych zawiasów było mordęgą - przekleństw sypało się nie mniej niż rakiet z GRADów pod rzeczonym w tym temacie Debalcewem. Ale jakoś poszło. Teraz zamierzam tą pierwszą warstwę zabezpieczyć lakierem matowym i na to pójdzie reszta brudów. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Grudnia 2015 Share Napisano 2 Grudnia 2015 Świetne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 Wygląda na prawdę dobrze, nie przesadź z efektami w kolejnych etapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 4 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2015 Cześć, Dzięki za opinie. Dzisiejszą relację sponsoruje słowo "Zacieki". Tymczasem podziałałem nieco więcej. Zabezpieczyłem to co miałem mgiełką z tamiyowskiego matu. Następnie przystąpiłem do robienia bazy pod pigmenty. Tu i ówdzie model pokryłem specyfikami AK - Africa Dust i Rainmarks for NATO tanks - czy to w formie plam, czy zacieków. Następnie wyraziste i cieniutkie zacieki malowałem farbami akrylowymi. Teraz może się wydawać, że niektóre z nich są "z niczego" - ale dy pojawią się pigmenty wszystko sie zgra. Poza tym uzupełniłem nieco ciemne zacieki - przez dodanie wyraźnych i cienkich, również malowanych akrylami. Tu i tam farbkę mieszałem z sidoluxem żeby nadać plamom i zaciekom nieco "tłustości". Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 10 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2015 Cześć, Model jest już w zasadzie na ukończeniu. Pozostało zróżnicować błotko tu i tam, przetrzeć ołówkiem to i owo, taka drobna kosmetyka. Przede wszystkim zależy mi na Waszej opinii nt. tego jak jest teraz Przyznaję, że do brudzingu podszedłem dość eksperymentalnie - w zasadzie pierwszy raz poszedłem w bardziej "trójwymiarowe" efekty - połamane gałązki, liście, grudy ziemi, piachu i kurzu, etc. Może być Teraz zamierzam stworzyć skromniutką podstaweczkę i lecimy do galerii. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Grudnia 2015 Share Napisano 10 Grudnia 2015 Zbliżenia na światła można poprosić? Oprócz tego nie komentuje bo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 10 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2015 Zbliżenia na światła można poprosić? Może w galerii. Oprócz tego nie komentuje bo... .. aż tak źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Grudnia 2015 Share Napisano 10 Grudnia 2015 Oprócz tego nie komentuje bo... .. aż tak źle? Traaagicznie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 10 Grudnia 2015 Share Napisano 10 Grudnia 2015 Jedyne co mi rzuciło się w oczy, to liny, wyglądają trochę jak rury, a nie liny. Po za tym miód i malina. Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 20 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2015 Cześć, Chcąc nie chcąc zapraszam do konkursowej galerii: viewtopic.php?f=189&t=51985 Dziękuję wszystkim oglądającym, podpowiadającym, ale zapowiadam też, że to nie koniec prac nad modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 22 Grudnia 2015 Share Napisano 22 Grudnia 2015 Przypadkowo trawiłem na twoją galerie w konkursie. Pojazd robi wrażenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 29 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2015 Przypadkowo trawiłem na twoją galerie w konkursie. Pojazd robi wrażenie! Dzięki! Przy okazji - warsztat żyje, ja dalej buszuję po wschodnich internetach i oto, co znalazłem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi