Skocz do zawartości

Merwyrm...do szpiku kości - Forge World

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 119
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak go kurde widzialem w kawalkach to jakos nie bardzo sobie go wyobrazalem w calosci. Rewelacja. Piekna, straszna bestia.

Napisano

No jak Reflect go zmaluje to jestem pewien ze powali na kolana.

• Super Moderator
Napisano

No dobra więc - nadal cienko z czasem u mnie (staram się zorganizować nową inicjatywę modelarską) ale przeprowadziłem pewną symulację kolorystyczną. Zerknijcie na poniższego PS-a

DSC02809-S.jpg

Zastanawiam się nad takimi barwami.. co wy na to? Oczywiście całość później będzie stonowana śniegiem i lodem....

pozdrawiam

Christian

Napisano

Dla mnie bomba!

• Super Moderator
Napisano

No dokładnie - to tylko SYMULACJA - chociaż myślę, że przy odrobinie cierpliwości można by takie kolory uzyskać :-) No nic, zabieram się za robotę - hehehe

pozdrawiam

Christian

Napisano
No dokładnie - to tylko SYMULACJA - chociaż myślę, że przy odrobinie cierpliwości można by takie kolory uzyskać :-) No nic, zabieram się za robotę - hehehe

pozdrawiam

Christian

Ciekawi mnie bardzo technika , rozwodnione farby , czy coś podobnego do "cukierkowego malowania"?

• Super Moderator
Napisano

Myślę, że ciemne kolory polecę farbami BASE oraz LAYER, podciągnę jeszcze SHADE. A te jasne, jaskrawe, będę atakował GLAZE oraz EDGE, na koniec po całości DRY - tyle teorii. A znając życie - będę rozjaśniał i dokręcał kolory samemu.

pozdrawiam

Christian

Napisano

Przepraszam za mocne wyrażenie, ale efekt jest ZAJEBISTY. W normalnych okolicznościach jakbym zobaczył taką bestię na żywo to najpierw narobiłbym w gacie, a potem wiał takie robi piorunujące wrażenie.

• 2 weeks later...
  • Super Moderator
Napisano

Witam

Prace powolutku idą do przodu. Na razie zakończyłem etap kolorystycznego podkładu. Mam nadzieję, że to pomoże formułować rozjaśnienia i walkę z kolorami oraz fakturą (oj masa pracy przede mną... dopiero teraz dokładnie przestudiowałem wszystkie meandry tego stwora i jest moc).

Fotki podglądowe - do udokumentowania progresu.

DSC02853.JPG

DSC02854.JPG

DSC02855.JPG

DSC02856.JPG

DSC02857.JPG

DSC02858.JPG

DSC02860.JPG

Do usłyszenia.

pozdrawiam

Christian

Napisano

Te trzy ciete rany na lewym boku bedziesz uwypuklal jako swieze czy raczej jako stare blizny?

• Super Moderator
Napisano
Masz jakieś zdjęcie oryginału jak to ma wyglądać w finale?

Forge World, nie proponuje kolorystyki.... owszem, jest tego trochę w internecie - ale w przeciwieństwie do maszyn realnych (samolot, czołg, okręt itp) to jest Fantasy :-) Ja będę się starał odwzorować symulację photoshopa, którą użyłem kilka postów wcześniej... oczywiście nie wziąłem jej z kapelusza - tylko wzoruję się oryginalną grafiką (niestety nie mogę znaleźć autora)

Te trzy ciete rany na lewym boku bedziesz uwypuklal jako swieze czy raczej jako stare blizny?

Zdecydowanie świeże :-)

pozdrawiam

Christian

Napisano

To niewatpliwie doda smaczku... Czekam na dalszy rozwoj wypadkow.

Napisano

A kto go tak brzydko skaleczyl, naszego ulubienca? Chodz no tu, podrapie za uszkiem, przytule....

Propozycja dot. ran:

on ma tam brzuszek. Czyli glebokie rany ciete moglyby nawet spowodowac wytrzewienie. A jesli swieze, to mozna by je wypelnic puchnaca tkanka tluszczowa np. W wiekszej skali zaproponowalbym ODROBINE pianki montazowej w ciecie, ale w tej to nie wiem - moze szpachla?

Pokazalbym Ci o co mi chodzi na zywym przykladzie ale nie kazdy jest gotowy takie cos ogladac wiec pokaze Ci na zabawce - atrapie do cwiczen:

cpx_6b01648b0f43a1fe245b80796d2c3d81.jpg

Rozumiesz mniej wiecej o co chodzi?

Wiem, ze to rzezbienie w milimetrach, ale problemem wielu figurek fantasy niestety jest po macoszemu potraktowanie obrazen. Tu nalezaloby troche powiekszyc te ciecia i poszarpac, bo to ewidentnie jakis konkurent do posilku byl a on ma szpony. Szpony nie robia czystych ciec tylko takie cos:

pazura-narys-35609725.jpg

No i oczywiscie na rane poloz zmierzwione klaki! Takie z pedzelka ucietego daja rade.