kret69 Napisano 9 Października 2015 Share Napisano 9 Października 2015 Wbrew pozorom, dobrze mu z oczu patrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 10 Października 2015 Share Napisano 10 Października 2015 Jak go kurde widzialem w kawalkach to jakos nie bardzo sobie go wyobrazalem w calosci. Rewelacja. Piekna, straszna bestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 10 Października 2015 Share Napisano 10 Października 2015 Już w samym podkładzie fajnie wygląda a co będzie po kolorach :-D zapowiada się świetna bestia^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 10 Października 2015 Share Napisano 10 Października 2015 No jak Reflect go zmaluje to jestem pewien ze powali na kolana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 Dawaj kolor!"Tęczowy"będzie czy spokojniejsze kolorki będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 Działaj Christian. Zapowiada się rewelacyjny potworek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 Czekamy w napięciu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 11 Października 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Października 2015 No dobra więc - nadal cienko z czasem u mnie (staram się zorganizować nową inicjatywę modelarską) ale przeprowadziłem pewną symulację kolorystyczną. Zerknijcie na poniższego PS-a Zastanawiam się nad takimi barwami.. co wy na to? Oczywiście całość później będzie stonowana śniegiem i lodem.... pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 Dla mnie bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 O kurde, ale super malowanie. Jakie to farby, jakieś fluorescencyjne? Wygląda niesamowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 O kurde, ale super malowanie.Jakie to farby, jakieś fluorescencyjne? Wygląda niesamowicie. Magia szotofopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 11 Października 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Października 2015 No dokładnie - to tylko SYMULACJA - chociaż myślę, że przy odrobinie cierpliwości można by takie kolory uzyskać :-) No nic, zabieram się za robotę - hehehe pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 Ha, nie doczytałem i byłem przekonany że to pomalowane. W takim razie musze to napisać: kiepsko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 No dokładnie - to tylko SYMULACJA - chociaż myślę, że przy odrobinie cierpliwości można by takie kolory uzyskać :-) No nic, zabieram się za robotę - hehehe pozdrawiam Christian Ciekawi mnie bardzo technika , rozwodnione farby , czy coś podobnego do "cukierkowego malowania"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 11 Października 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Października 2015 Myślę, że ciemne kolory polecę farbami BASE oraz LAYER, podciągnę jeszcze SHADE. A te jasne, jaskrawe, będę atakował GLAZE oraz EDGE, na koniec po całości DRY - tyle teorii. A znając życie - będę rozjaśniał i dokręcał kolory samemu. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sklejacz_silesia Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Przepraszam za mocne wyrażenie, ale efekt jest ZAJEBISTY. W normalnych okolicznościach jakbym zobaczył taką bestię na żywo to najpierw narobiłbym w gacie, a potem wiał takie robi piorunujące wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 21 Października 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Października 2015 Witam Prace powolutku idą do przodu. Na razie zakończyłem etap kolorystycznego podkładu. Mam nadzieję, że to pomoże formułować rozjaśnienia i walkę z kolorami oraz fakturą (oj masa pracy przede mną... dopiero teraz dokładnie przestudiowałem wszystkie meandry tego stwora i jest moc). Fotki podglądowe - do udokumentowania progresu. Do usłyszenia. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Pięknie!!! Dobra robota! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Hoho, fajna parówa z niego będzie. Masz jakieś zdjęcie oryginału jak to ma wyglądać w finale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Te trzy ciete rany na lewym boku bedziesz uwypuklal jako swieze czy raczej jako stare blizny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 21 Października 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Października 2015 Masz jakieś zdjęcie oryginału jak to ma wyglądać w finale? Forge World, nie proponuje kolorystyki.... owszem, jest tego trochę w internecie - ale w przeciwieństwie do maszyn realnych (samolot, czołg, okręt itp) to jest Fantasy :-) Ja będę się starał odwzorować symulację photoshopa, którą użyłem kilka postów wcześniej... oczywiście nie wziąłem jej z kapelusza - tylko wzoruję się oryginalną grafiką (niestety nie mogę znaleźć autora) Te trzy ciete rany na lewym boku bedziesz uwypuklal jako swieze czy raczej jako stare blizny? Zdecydowanie świeże :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 To niewatpliwie doda smaczku... Czekam na dalszy rozwoj wypadkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 A kto go tak brzydko skaleczyl, naszego ulubienca? Chodz no tu, podrapie za uszkiem, przytule.... Propozycja dot. ran: on ma tam brzuszek. Czyli glebokie rany ciete moglyby nawet spowodowac wytrzewienie. A jesli swieze, to mozna by je wypelnic puchnaca tkanka tluszczowa np. W wiekszej skali zaproponowalbym ODROBINE pianki montazowej w ciecie, ale w tej to nie wiem - moze szpachla? Pokazalbym Ci o co mi chodzi na zywym przykladzie ale nie kazdy jest gotowy takie cos ogladac wiec pokaze Ci na zabawce - atrapie do cwiczen: Rozumiesz mniej wiecej o co chodzi? Wiem, ze to rzezbienie w milimetrach, ale problemem wielu figurek fantasy niestety jest po macoszemu potraktowanie obrazen. Tu nalezaloby troche powiekszyc te ciecia i poszarpac, bo to ewidentnie jakis konkurent do posilku byl a on ma szpony. Szpony nie robia czystych ciec tylko takie cos: No i oczywiscie na rane poloz zmierzwione klaki! Takie z pedzelka ucietego daja rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Początek zapowiada rewelacyjny finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Ciekawy jestem uzyskania tego eektu co na symulacji. Fajna bestia chociaz fantasy to nie moja bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi