7urgen Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Juz na samym wstepoe zdziwil mnie brak pelnego opisu na opakowaniu. Zmylila mnie "kreska" rysunku, myslalem ze to Volstad wiec i Dragon, nie znam tych wszystkich firm i wytworcow obecnie. Moja wiedza na ten teamat zatrzymala sie w 1995 na kilku firmach. Ale musze przyznac ze faktycznie, firma zaniedbuje swoich klientow w tej kwestii albo liczy na potezna wiedze swoich klientow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Chyba muszę sprawić sobie jakąś IV bo czuję straszliwy głód. Świetnie idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 No jak Krzychu ja "odpicuje" to szczena opadnie- ja już się przyzwyczaiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Października 2015 Autor Share Napisano 21 Października 2015 Chyba muszę sprawić sobie jakąś IV bo czuję straszliwy głód. Świetnie idzie.A ja bym chętnie ją zobaczył na warsztacie. Dzięki panowie za wiarę i doping. Jak większość wie figurki to nie jest moja mocna strona więc cudów bym się nie spodziewał. Jednakże na chwilę obecną czołg w zasadzie mogę uznać za zmontowany. Wiele elementów trzyma się na blue tacku i będzie malowana osobno. Poniżej kilka fotek złożonego zestawu aby można było zobaczyć co mi "wyszło". W dalszej części model będzie miał bliskie spotkanie z płynną szpachlą w celu uzupełnienia wszystkich szpar. Teraz pora na obrobienie zalogantów więc jest parę dni na uwagi. Jak widać przednia dodatkowa płyta pancerna skutecznie uniemożliwia prawidłowe zamocowanie zapasowych ogniw, ale jeżeli tak jak jest moze zostać to byłoby super, bo bez nich to trochę łyso. Celowo zamontowałem po kilka z prawej i lewej - w końcu zepsuć się mogła każda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Sorry. Ale rozumiesz ze skoro wszyscy wylezli z tanka do z jakiegos powodu. Myysl nad podstawka ( nawet pod sam tank ) bo inaczej cala zaloga na pancerzu nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Kriegsberichter z aparatem robiacy im zdjecie... A tak na marginesie, Krzychu, nie rozczarowujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Podoba mi się. Ja bym tylko pocienił wylot z tłumika, ponieważ wydaje mi się, że jest troszkę za gruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Października 2015 Autor Share Napisano 21 Października 2015 Podstawka będzie, ale coś w deseń jak Spotter pisze. Marcinie ograniczaja mnie możliwości składowania. Jak dam przymiarkę to wszystko będzie jasne. Grzesiek to ja tu lamentuję nad malowaniem figsów a ty mi jeszcze jednego gamoni a każde z dołożyć? A tłumik można poprawić, tylko wiertła poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Eeeee, tam. To byla tylko taka wizja, koncepcja. Akurat kogos z Propagandakompanie to zadna sztuka zrobic, najprostsze co moze byc tylko probem z aparatem pewnie by byl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 O twoich klopotach w skladowaniu- wiem doskonale. Niech to bedzie podstawka pod sam czolg np. zerwana gaska i duzo sniegu Podstawka ma podkreslac model a nie byc centrum zainteresowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Chyba muszę sprawić sobie jakąś IV bo czuję straszliwy głód. Świetnie idzie.A ja bym chętnie ją zobaczył na warsztacie. Biorąc pod uwagę, że kończę składanie III a finanse idą na zimówki to po podkładzie biorę się za niszczyciela na podwoziu IV. I wychodzi, że będą malowane w tym samym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Października 2015 Autor Share Napisano 21 Października 2015 Co do koncepcji - się zobaczy. Tylko warsztat daj Daniel z tego niszczyciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Widzę, że sporo elementów będziesz malował osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Października 2015 Autor Share Napisano 23 Października 2015 Tak, zawsze koła, narzędzia i pootwierane włazy maluję osobno. Tak jest mi łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Października 2015 Autor Share Napisano 24 Października 2015 Zgodnie z sugestiami kolegów dorobiłem osłony przewodów do lamp oraz pocieniłem wylot tłumika. Podstawka poniżej jest zastępcza i pochodzi z innego modelu, ale ma zobrazować jej wielkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Czemu robisz ludziom takie rzeczy? Jak ja teraz spac bede? A 5:30 pobudka do robo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Października 2015 Autor Share Napisano 24 Października 2015 Czemu robisz ludziom takie rzeczy? Jak ja teraz spac bede? A 5:30 pobudka do robo...Ja to amator tutaj jeszcze jestem. A i tak nie masz źle, bo ja wstaje 5:15 i idę na 11 godzin, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Wez skorupe do robo, w czasie lunchu pomalujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Października 2015 Autor Share Napisano 24 Października 2015 Niestety nie da rady. Ale już niedługo, wieczorami zacznę działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 Qrcze, bazyl, uwielbiam oglądać twoje warsztaty. Nie dość, że świetnie robisz modele, to jeszcze zdjęcia są super. I jest u Ciebie jakiś taki stoicki spokój, harmonia i klasa. Taka brytyjska klasa wyższa. Chapeau bas. Kto z kim przestaje, takim się staje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 25 Października 2015 Super Moderator Share Napisano 25 Października 2015 No, świetnie to wygląda - pełne PRO! Czekam na malowanko! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 Widzialem raz czlowieka, chwilke rozmawialem... On zwyczajnie taki jest, zdziwilbym sie bardzo widzac go wkurw...o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Października 2015 Autor Share Napisano 25 Października 2015 He, he. Dzięki za odwiedziny. Skoro za dużo uwag nie ma to można się brać za dalsza robotę. A tak na marginesie. Modele robi się dla przyjemności, a przyjemność denerwować nie może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 Ach...ja też bardzo lubię Twoje warsztaty, aż ochota do pracy powraca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 No w calosci prezentuje sie wspaniale! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi