Coppercat Napisano 9 Października 2015 Share Napisano 9 Października 2015 O to, to Takie auto zdzierżyłbym u siebie na podjeździe Również dlatego, że nie ma przy nim tej platynowej Barbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Października 2015 Autor Share Napisano 9 Października 2015 ... O to, to ..... Ależ Wy jesteście stabilni... Trochę szaleństwa... Kto kupuje taki samochód i po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 9 Października 2015 Share Napisano 9 Października 2015 Mam troszeczkę inne wyobrażenie szaleństwa niż łaciate Lambo Jeszcze kilka "szalonych" pomysłów na lambo-look (nie koniecznie Aventador): itp, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 9 Października 2015 Share Napisano 9 Października 2015 Ostatnie najlepsze Malunek jak na modelach Messer'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Października 2015 Autor Share Napisano 9 Października 2015 Ostatnie najlepsze Malunek jak na modelach Messer'a Hm... Trzeba by rozrysować kalki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 9 Października 2015 Share Napisano 9 Października 2015 ....... Hm... Trzeba by rozrysować kalki... Zadanie na długie zimowe wieczory W Polsce ktoś zrobił replikę MB SLR, a w Chinach za kilka yuan'ów zrobili coś takiego: Pełny opis: Aventador made in China Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 9 Października 2015 Share Napisano 9 Października 2015 Taaaa... a po niezbyt długich pracach rozwojowych wypuszczą go na chiński rynek pod nazwą Ping Pong Super Turbo TJ6969XCA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Października 2015 Share Napisano 9 Października 2015 Mikele dałeś przykład, który dla mnie jest antyprzykładem. To ja już wolę aventadora ze wstawkami. Tak, tak ten ostrzegawczy czerwony na Viperze to też festiwal żenady i obciachu (to się chyba Viper very orange nazywa i jest raczej "too much orange" ;) ), ale jednak z tym Lambo przegrywa już na starcie. Chodzi mi o to, że można dorzucić do pieca ale nie przegiąć pałki. Czerwono-czarny i tak najlepszy. I rzecz jasna, co kto lubi i komu pasuje. Z babeczek w temacie azjatka z długimi nogami też wygląda lepiej niż tleniona barbie z silikonowym tyłkiem I po trzecie primo - malowanie, które pokazał karambolis8 jest git. Patrzysz na niego i masz wewnętrzne: Patrzysz na pozostałe i jest: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Października 2015 Autor Share Napisano 9 Października 2015 Z tym "czerwonym" jest tylko jeden problem... On zdaje się nie jest używany do LP-700-4. To co na zdjęciu to nie ten model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 9 Października 2015 Share Napisano 9 Października 2015 Z tym "czerwonym" jest tylko jeden problem... On zdaje się nie jest używany do LP-700-4. To co na zdjęciu to nie ten model... Ten kolorek przypomina Ferrari 599. Mają taki w Gravity (własnie zakupiłem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Października 2015 Autor Share Napisano 9 Października 2015 Ten kolorek przypomina Ferrari 599.Mają taki w Gravity (własnie zakupiłem ) No właśnie...* Raczej nie pomaluje Rosso Fuoco z "palety Ferrari" samochodu od Lamborghini. Cholera wie, co to za kolor, bo to jest stylizacja firmy MM Design. Ponadto nie ten model, nie te koła i nie ten spoiler (bo postanowili mu coś chłopcy dokręcić). Robią też Tron Style, który mi pokazałeś na sąsiednim Forum. Można i tego czerwonego i tego w paskowym stylu (choć nie Avantadora) dokładniej obejrzeć tutaj: * Nie wykup wszystkiego, bo nic Ci więcej nie pokażę i wywalę ze znajomych na FB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 9 Października 2015 Share Napisano 9 Października 2015 .........* Nie wykup wszystkiego, bo nic Ci więcej nie pokażę i wywalę ze znajomych na FB Wielkiej oferty to oni nie mają, więc kto wie ..... Ale z FB'iem to pojechałeś: nie zrobisz mi tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Października 2015 Autor Share Napisano 9 Października 2015 ..... Ale z FB'iem to pojechałeś: nie zrobisz mi tego "Zastanowiem siem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Października 2015 Autor Share Napisano 9 Października 2015 Zebrałem do kupy silnik (bez góry) i wydech. Przypasowałem też elementy ramy, które trzeba wkleić przed posadzeniem w niej silnika. Trzeba przyznać, że wszystko jest spasowane idealnie a całość jest pod względem kolejnych kroków montażu mocno przemyślana.... Przy prawdziwym klejeniu nie powinno być problemów... I z Porsche... Żeby nie było, że niczego nie kończę, to gwoli informacji testuje na nim teraz pewne nowe (przynajmniej dla mnie ) preparaty udające skórę na fotelach... Żeby zdenerwować Jacka napiszę tylko tyle, że pochodzą od pewnego znanego mu producenta, ale nie zostały jeszcze wprowadzone do sprzedaży... Rama, ze zbiornikami oleju, zbiornikiem paliwa i kawałkiem czegoś tam do czego "góry" Pocher już nie zrobił.... I prośba... Szukam sklepów, producentów śrubek w przeróżnych kształtach. Do tek pory koncentrowałem się na tych poniżej 1 mm. Teraz chodzi generalnie o to samo tylko powyżej... Także wiecie, rozumiecie, wpisujcie miasta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 9 Października 2015 Share Napisano 9 Października 2015 W Leroy Merlin mają metalowe śrubki z metrycznym gwintem od M1 w górę (z nakrętkami). Jeżeli te rozmiary Ci spasują .... O preparacie do efektu skóry nie wspominam. Mam swój honor Podobno są lakiery do zdobienia paznokci, które świetnie "udają" skórę. Kiedyś ich szukałem po sklepach, ale straciłem zapał po kilku rozmowach z ekspedientkami patrzącymi na mnie jak na geja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Października 2015 Autor Share Napisano 9 Października 2015 W Leroy Merlin mają metalowe śrubki z metrycznym gwintem od M1 w górę (z nakrętkami). Jeżeli te rozmiary Ci spasują .... Nie wiem czy my tu o tym samym... Mnie chodzi o to co daje np Studio 27, czy HD tylko większe Niby te od 1/12 mogą od biedy być ale może gdzieś mi wyjdzie taniej "przykręcenie" pokrywek na zawory, czy "skręcenie" silnika ... Plastiki być nie mogą... Zaraz zobaczę co tam francuzy mają.... Tu możesz zobaczyć od biedy o co mi chodzi: http://www.eurospares.co.uk/parts/lamborghini/aventador-lp720-4-road/bodywork-lighting/rear-frame-elements-53419 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Października 2015 Autor Share Napisano 10 Października 2015 100 części później dalej wszystko pasuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Października 2015 Autor Share Napisano 11 Października 2015 No dobra… Udało się to pozbierać do kupy. Nie montowałem amortyzacji tylnej osi, bo to osobna bajka. Wrażenia poniżej: - Pocher postanowił, że duże części plastikowe trzeba skręcać na śruby. To zaowocowało „dziurami” w elementach gdzie śruby trzeba wkręcać, widocznymi na kilometr. Nie wiem po jaką cholerę, bo równie dobrze można to skleić. W przypadku mocowań plastik/metal ok, ale plastik/plastik? - Pominięto cały szereg przewodów, rurek i innych pierdółek. Większość elementów funkcjonuje „luzem”, a te które są, łączą części z gumy, które można wywalić ze względu na jakość odwzorowania. - Duża ilość śrub, które odtworzyli ma się nijak do oryginału. - Wszystkie elementy o przekroju owalnym lub okrągłym mają szwy. To oczywiście pikuś, ale upierdliwy ze względu na ich wielkość. - Cześć elementów nie ma „drugiej strony”. Dwa razy w tej materii dali ciała i nie zrobili górnej połówki „tylnej osi” oraz „nie dociągnęli” poprzecznych wzmocnień ramy. Widać te braki od góry, nawet przy ich „zamknięciu modelu”. - Całkowicie pominęli osłony boczne ramy, w oryginale termiczne. Tu jest goła rama. Jak się patrzy od góry wszystko ok. Jak się spojrzy pod kątem, widać „za ramą” plastik karoserii. Wychodzi na to, że trzeba dorobić. - Doskonałe spasowanie elementów. Przy tej ich liczbie, zero problemów z upchnięciem całości towaru. Plan na najbliższe dni: - „Zapchać dziury”. - Obrobić elementy. - Ustalić prawidłowe śruby. - Ustalić jaki przewód/rurka wyłazi i skąd. - Ustalić prawidłową kolorystykę części. - Posortować i nie pogubić części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 Wracając do tematu śrubek.... Się mi przypomniało o takim sklepie: Śrubki, końcówki itp. Może ci się przyda taki namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Października 2015 Autor Share Napisano 11 Października 2015 Wracając do tematu śrubek....Się mi przypomniało o takim sklepie: Śrubki, końcówki itp. Może ci się przyda taki namiar. Dzięki! Im więcej tym lepiej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Nie będę doradzał jaki kolor. Zrobisz jak chcesz. Ale cała praca zapowiada się interesująco Czy przy tej skali przewidujesz jakieś podświetlenie? Lampy, zegary itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Nie będę doradzał jaki kolor. Zrobisz jak chcesz.Ale cała praca zapowiada się interesująco Czy przy tej skali przewidujesz jakieś podświetlenie? Lampy, zegary itp? Nie prowokuj w sumie powinny byc chociaz lampy przod i tyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 Przy tej skali to powinny być lampy, podświetlany kokpit i na osobnym włączniku podświetlanie sufitowe coby wnętrze można było pooglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Października 2015 Autor Share Napisano 13 Października 2015 Przy tej skali to powinny być lampy, podświetlany kokpit i na osobnym włączniku podświetlanie sufitowe coby wnętrze można było pooglądać. No to na co czekacie? Bierzcie się za rozrysowywanie tego "układu" Na te chwile mam tu zajebisty problem z wydechem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 13 Października 2015 Super Moderator Share Napisano 13 Października 2015 Generalnie w temacie śrubek za oceanu no ale polecam za jakość scalehardware.com śrubki podkładki nakrętki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi