ams Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 Witam forumowiczów. Oto gotowy... prawie... (po zrobieniu fotek została dodana jeszcze antena "gwiazdka") model Pz II L Luchs. Model to leciwa już żywica firmy Modelltrans. O modelu... sam modelik nawet niezły, ale ma kilka wad merytorycznych. nie będę się o tym rozpisywał, bo większość z nich jest trudne (szczególnie w modelu z żywicy) do poprawy. Największa wada do spaprany układ jezdny (gąski Z Pz III lub IV). W miarę mozliwości starałem się to poprawić, przez zmianę koła napędowego i dodanie wystających szpilek na krawędzi gąsienic. Figurasy to zestaw z żywicy od Warrior'a Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 Fajny model! Ładna scenka, ale najbardziej podobają mi się manekiny które wymiatają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 Szacunek za wykonanie. Domyślam się jakie to musi być małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 Bardzo ładnie. Możesz ode mnie napisać do firmy która zrobiła figury żeby się za stanowili na drugi raz co robi. Panzerfaust Klein nie trzyma skali w długości, kurtki maskujące SS z tego co wiem nie były robione z kapturem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 20 Listopada 2015 Autor Share Napisano 20 Listopada 2015 Bardzo ładnie. Możesz ode mnie napisać do firmy która zrobiła figury żeby się za stanowili na drugi raz co robi. Panzerfaust Klein nie trzyma skali w długości, kurtki maskujące SS z tego co wiem nie były robione z kapturem. może sam napiszesz... Podałem nazwę firmy. To skala 1/72 i z pewnością wiele innych elementów jest nie w skali, np. lufy broni... Idąc tą drogą można powiedzieć, że splot tkanin mundurów figurek 12-calowych też nie jest w skali A co do kapturów... to znalazłem coś takiego... Choć nie twierdzę, że jest to zgodne z prawdą historyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 No tak, tylko że to co maja na sobie figury to kurtki maskujące a to co pokazalaes to kurtka zimowa. Próbuj dalej udowodnić mi że nie mam racji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 Panzer fajny, podstawka bardzo ładna ale figurki jak na "72" prezentują się super (z kapturami lub bez) Całość bardzo mi się podoba - może jakieś nieścisłości mundurowe są ale malowanie pozorantów/figurantów extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 Przepraszam, zwracam honor. Figury maja faktycznie kurtki zimowe... W lecie... Intendentura zaspala, nie wycofała na wiosnę do prania i magazynów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 20 Listopada 2015 Autor Share Napisano 20 Listopada 2015 Jurgen, chyba za bardzo się przejmujesz . Nie mam zamiaru niczego ci udowadniać. Po prostu jestem w szoku że tak pięknie rozpoznałeś w tej skali jakie kurtki mają figurasy. A swoją drogą, jeśli wyobrazimy sobie, że to niezbyt późna wiosna i jeszcze nie jest zbyt ciepło to może łatwiej Ci będzie zaakceptować zimowe kurtki u żołnierzyków pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 21 Listopada 2015 Share Napisano 21 Listopada 2015 Myślę , że powinieneś złożyć zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa do prokuratury na Warrior'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 21 Listopada 2015 Share Napisano 21 Listopada 2015 (edytowane) Spoko, Twoja praca. Jak powiedział młody Szawello w slawetnym serialu- "...nie ładnie niechcacemu się napraszać..." przeto żadnych uwag więcej z mojej strony. Co do powiadomienia o możliwości popełnienia przestępstwa to kwestia co dla kogo jest ważne. Poczekam, popatrze, poczytam komentarze i się prxypomne. Edytowane 21 Listopada 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 21 Listopada 2015 Super Moderator Share Napisano 21 Listopada 2015 Czołem Nie moja skala ale... figsy miodzio nie jednemu w 35 takie nie wychodzą a i ukłony dla rzeźbiarza bo jak na tę skalę to chyba najładniejsze manekiny jakie widziałem... w 1/72, co do czołgu sam podałeś co i jak ale ogólnie scenka na 5+ a... obecne 6 ja starej daty jestem ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 21 Listopada 2015 Share Napisano 21 Listopada 2015 No żeby nie było... Od tego powinienem był zacząć, całość naprawdę ładna a dopiero w czasie dyskusji zorientowałem się że to 1/72. Byłem świecie przekonany że 1/35 więc co by nie dyskutować to wykonanie w tej skali mistrzowskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 21 Listopada 2015 Share Napisano 21 Listopada 2015 Figurki miażdżą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 22 Listopada 2015 Share Napisano 22 Listopada 2015 Świetnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 23 Listopada 2015 Autor Share Napisano 23 Listopada 2015 Dzięki za komentarze i dyskusję. ... a dopiero w czasie dyskusji zorientowałem się że to 1/72. Byłem świecie przekonany że 1/35 ... Jurgen - trudno o lepszy komplement Zrobiłem kilka chyba trochę lepszych fotek w zaimprowizowanym namiocie bezcieniowym Domyślam się jakie to musi być małe. Bazylms nie musisz już się domyślać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 23 Listopada 2015 Share Napisano 23 Listopada 2015 Przepięknie wykonana scenka, figurki rewelacja, jedne z najlepszych figurek w 72 jakie kiedykolwiek w ciągu kilkunastu lat widziałem podziwiam podziwiam podziwiam !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 23 Listopada 2015 Share Napisano 23 Listopada 2015 Piekna scenka , figurasy jak dla mnie wymiataja - nigdy się za nie nie wezmę bo to nie mój level . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Listopada 2015 Share Napisano 23 Listopada 2015 genialny model ! Fantastyczne figury !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Listopada 2015 Share Napisano 23 Listopada 2015 Najlepiej pomalowane figurki w 72 jakie widziałem w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 24 Listopada 2015 Share Napisano 24 Listopada 2015 wow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 25 Listopada 2015 Share Napisano 25 Listopada 2015 Dla mnie rewelacja i tyle. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi