M.A.V. Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 p11c - niezłe fotki Co do książki to nie planuje jej kupować - ale możliwe że będę miał ją w rekach do przejrzenia. A coś konkretnego cię interesuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2016 rysunki i zdjęcia polskich jednostek To oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2016 No to kolejny wątek otwarty. mam nadzieje że będzie ciekawie viewtopic.php?f=89&t=54465 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 23 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2016 Setki modeli nie będzie, ale to jeszcze nie setna rocznica. Zapraszam serdecznie zarówno tych co mają blisko jak i daleko, Na pewno będzie kilka ciekawych eksponatów z Muzeum Bitwy nad Bzura oraz ze zbiorów Sławka. np. oryginalne hełmy FP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 27 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2016 Dziś Slavko był u mnie i mam nadzieję, że potwierdzi gotowość przygotowań. Jak świętować to świętować. Serdecznie zapraszam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 27 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2016 Jutro dam nowe fotki Mątwy. Wiem, że ogromna większość z was nie jest w stanie przyjechać na to skromne świętowanie. Dla tego mam ogromna prośbę. Wejdźcie na stronę Biblioteki w Dobczycach. https://www.facebook.com/biblioteka.dobczyce/?fref=nf Albo na ich stronie http://www.biblioteka.dobczyce.pl/ Napiszcie komentarz, że popieracie idee, napiszcie cokolwiek, niech wiedzą że czytacie i wspieracie. Na przyszłość będzie mi po prostu łatwiej coś podobnego zorganizować, o nic więcej nie chodzi. Niech widzą, że to nie wymysł lokalnego działacza, ale coś większego, co ma odzew w całej Polsce a i czasami poza nią. Jak zainteresowanie będzie spore to może uda mi się namówić lokalną telewizję internetową na jakąś relację. Pozdrawiam wszystkich pozytywnie zakręconych. Nie ukrywam, że bardzo na was liczę. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 30 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2016 Kilka zdjęc z kolekcji Pana Marka Sosenko przygotowywane na pewne 20-lecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 30 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 1 Lipca 2016 Share Napisano 1 Lipca 2016 Skąd Ty bierzesz takie rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 1 Lipca 2016 Autor Share Napisano 1 Lipca 2016 Staram się, Jak widzisz zdjęcia są w bardzo dobrej rozdzielczości. Osobiście je skanowałem z oryginałów, które będą wystawione na wystawie poświęconej 20 leciu 13 GALICYJSKIEGO PUŁKU PIECHOTY KRAKOWSKIE DZIECI. Należą do kolekcji Fundacji Rodziny Sosenko z Krakowa. Fotki zostały mi udostępnione dzięki uprzejmości Pana Marka Sosenki i mam też zgodę na ich publikację. Jeden z eksponatów będzie też ozdabiał nasze spotkanie w Dobczycach. Będzie to model U-bota, wykonany całkowicie z metalu w latach 70-tych. Ma około 3 m długości i pełną mechanizację, silniki elektryczne, sterowanie ręczne sterami wysokości i kierunku. Aby móc w pełni zobaczyć jego zalety, należałoby wpuścić go do sporego akwenu wodnego wraz z nurkiem, który płynąc obok mógłby nim sterować. Dla tych co nie przyjdą świętować 97 rocznicy Święta Flotylli Pińskiej, fotki zamieszczę na forum po spotkaniu. Ot i cała historia zdobycia tych fotek, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 3 Lipca 2016 Share Napisano 3 Lipca 2016 Musiałeś pisać o tym U-boocie? Właśnie mnie dobiłeś, już wcześniej żałowałem, że jutro pracuję, ale teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 3 Lipca 2016 Share Napisano 3 Lipca 2016 Dzisiaj 97 rocznica utworzenia flotylli pińskiej. Kto wywiesił flagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 4 Lipca 2016 Autor Share Napisano 4 Lipca 2016 Musiałeś pisać o tym U-boocie? Właśnie mnie dobiłeś, już wcześniej żałowałem, że jutro pracuję, ale teraz? Nie martw się. Okręt będzie u mnie przez miesiąc. A sama wystawa potrwa z dwa tygodnie. Jako dodatkową atrakcję, powiem że w środę przyjedzie do mnie wystawa FP z Muzeum MW w Gdyni i tym sposobem będę miał największą wystawę okrętów i marynarzy rzecznych w Polsce Serdecznie zapraszam do zwiedzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 8 Lipca 2016 Autor Share Napisano 8 Lipca 2016 Niestety eksponaty z Muzeum Ziemi Sochaczewskiej i Pola Bitwy nad Bzurą pojechały do domu. Dzięki wystawie wydobyto z czeluści ich magazynów nowe skarby. Np. do wrześniowego nieśmiertelnika komandora ppor. Romana Kanafoyskiego, dołączył jego brat z okresu pobytu w oflagu, oraz dokumenty wojenne i powojenne. Na zdjęciach część tego co pozostała, na tle pewnego okrętu zupełnie nie związanego z naszą opowieścią ale jednak imponującego na swój sposób. W sumie nie wiem czy łącznie te eksponaty nie stanowiły największy zbiór pamiątek po FP w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 11 Lipca 2016 Autor Share Napisano 11 Lipca 2016 Szykuje się większa imprez historyczna 17 września, dwudniowa. Jest ktoś chętny ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 25 Lipca 2016 Autor Share Napisano 25 Lipca 2016 Polecam https://www.facebook.com/Ksi%C4%85%C5%BCki-Mariusza-Borowiaka-342153049261389/?fref=nf&pnref=story Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 18 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2016 Coś ruszyło w naszym temacie. Polecam w ciemno, choć jeszcze nie czytałem http://napoleonv.pl/opis/8967791/pancerniki-na-morzu-pinskim-1920-1941.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Sierpnia 2016 Share Napisano 23 Sierpnia 2016 Zamówiona - pewnie do końca tygodnia do mnie dotrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 23 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2016 Super, ja jeszcze nie zdążyłem zamówić. Na razie kończę KM-12, straszna malizna wiec trochę powiększyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 Warto się zapoznać. http://dziennikustaw.gov.pl/DU/1938/s/5/32/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 12 Września 2016 Autor Share Napisano 12 Września 2016 Ciekawa fotka ORp Pińsk i ORP Warszawa. Zdjęcie publikuje za zgoda autora Właściciela ciekawej strony https://wojsko2rpfoto.wordpress.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 12 Września 2016 Autor Share Napisano 12 Września 2016 I Gen. Szeptycki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 13 Września 2016 Autor Share Napisano 13 Września 2016 Dzięki, cały czas się staram. Co powiedzielibyście aby w przyszłym roku zrobić objazdową wystawę modeli i pamiątek po FP ? Taki rajd po Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi